| | | |

Underlättar WHO:s maktövertagande: Bill Gates-kumpanen David Cameron gör comeback

Den tidigare brittiske premiärministern David Camerons återkomst till posten som utrikesminister bekräftar att den brittiska statens främsta syfte verkligen är att driva fram vaccin. I en oroande vändning efter en slitsam helg på Londons gator som orsakades av Gazakriget – som har lämnat landet mer politiskt och socialt splittrat än någonsin förr – beslutade den nuvarande premiärministern Rishi Sunak att göra en kabinettombildning som nästan säkert hade mindre att göra med dessa händelser än att främja det kommande WHO-avtalet i början av nästa månad (men för vilket helgens händelser naturligtvis var en smärtsam och användbar distraktion). Min gissning är att Sunak inte utsåg Cameron för att rädda sitt eget politiska skinn (det fick honom faktiskt att framstå som ännu mer löjlig) utan snarare för att behaga Bill Gates.

I juni 2011 var jag en av cirka tio demonstranter utanför ett hotell i City of London där David Cameron i närvaro av Bill Gates skrev under på att den brittiska regeringen skulle bli huvudfinansiär av GAVI, Global Vaccine Alliance – vid en tidpunkt då Storbritannien utan debatt eller demokratiskt samråd började hälla obscena mängder miljarder av skattebetalarnas pengar över den globala vaccinindustrin/kartellen.

Man kunde ha trott att även om denna händelse var oerhörd så var den ovidkommande för den bredare regeringsverksamheten, men i själva verket visar det sig att den förmodligen var tematisk. Den oliktänkande brittiske parlamentsledamoten Andrew Bridgen har berättat hur han som ny konservativ parlamentsledamot 2010 deltog i det första partimötet där premiärminister Cameron talade, men istället för det förväntade peptalket hade Cameron med sig Bill Gates, som gav de konservativa parlamentsledamöterna en föreläsning om sina vaccinprodukter (från kl. 3.30)! Detta var visserligen inte början på Gates samarbete med den brittiska regeringen eftersom Gordon Brown – senare en förespråkare för en världsregering och en WHO-ambassadör för insamlingar – hade bjudit in honom som affärskonsult 2006 (som om det fanns någon anledning till att Gates skulle bry sig om brittiska medborgares välbefinnande eller ha någon lojalitet gentemot dem). I juni 2020 hyllade Boris Johnson i ett tal som till stor del doldes för den brittiska väljarkåren tillsammans med Gates GAVI som det nya Nato.

I synnerhet måste Camerons återkomst ses mot bakgrund av Sunaks tidigare utnämning – när han tillträdde i oktober förra året – av Andrew Mitchell MP också till en roll i utrikesdepartementet. Även Mitchell hade varit en långvarig medarbetare till Gates, närvarande vid GAVI-mötet 2011, och hade inte suttit i regeringen på 10 år efter en dispyt med en polisman på Downing Street. Liksom Cameron förväntades han aldrig återvända till ämbetet. Nu, med knappt två veckor kvar, är dessa två herrar i ledande position för att underlätta antagandet av WHO-avtalen och förhandla bort det brittiska folkets suveränitet utan ens den minsta parlamentariska granskning.

Ännu mer förbryllande är Camerons djupa inblandning i Greensill-skandalen, som till och med rapporterades öppet av Wiki:

Under Camerons premiärministerperiod var finansmannen Lex Greensill en obetald rådgivare som hade tillgång till elva regeringsdepartement… År 2018 blev Cameron rådgivare till Greensill Capital och hade aktieoptioner i företaget… enligt uppgift värda så mycket som 60 miljoner dollar samt fick över 1 miljon dollar varje år för 25 dagars arbete per år. En översikts-undersökning kom fram till att Cameron totalt sett, genom en kombination av sin lön och aktieförsäljning, tjänade cirka 10 miljoner dollar före skatt för 30 månaders deltidsarbete.

År 2019 arrangerade Cameron ett privat möte med Lex Greensill och Matt Hancock, Secretary of State for Health and Social Care; under Hancocks ledning började flera NHS-trusts att använda Greensill Capitals Earnd-app. År 2020, några månader innan Greensill Capital kollapsade, lobbade Cameron regeringen för att flexa reglerna så att företaget kunde få lån från Covid Corporate Financing Facility …Han skickade flera textmeddelanden till finansminister Rishi Sunak, som i slutändan vägrade att hjälpa Greensill; Cameron höll också tio virtuella möten med ständiga sekreterare Tom Scholar och Charles Roxburgh för att försöka få pengar till Greensill … Den statligt ägda British Business Bank lånade Greensill upp till 400 miljoner pund genom ett annat system, vilket ledde till en potentiell förlust på 335 miljoner pund för skattebetalarna …

Så vilket motiv skulle Sunak kunna ha för att ha tillbaka Cameron nu?

Denna artikel publicerades ursprungligen av Age of Autism den 15 november och återges här med författarens och redaktörernas vänliga tillstånd.

Suggest a correction

Similar Posts