|

FN:s nya politiska deklaration om pandemier

Den 20 september kommer våra representanter i Förenta nationerna (FN) att underteckna en ”deklaration” med titeln: ”Politisk deklaration från Förenta nationernas generalförsamlings högnivåmöte om förebyggande, beredskap och insatser mot pandemier.”

Detta tillkännagavs genom ett ”tystnadsförfarande”, vilket innebär att stater som inte svarar kommer att anses stödja texten. Dokumentet uttrycker en ny politisk väg för att hantera befolkningar när Världshälsoorganisationen (WHO), FN:s hälsoorgan, förklarar att en framtida virusvariant är en ”folkhälsokris av internationell betydelse.”

2019 konstaterade WHO att pandemier är sällsynta och obetydliga för den totala dödligheten det senaste århundradet. Sedan dess har man beslutat att normalbefolkningen 2019 helt enkelt var omedveten om den förestående förintelsen. WHO och hela FN-systemet betraktar nu pandemier som ett existentiellt och överhängande hot. Detta är viktigt, eftersom:

  1. De ber om mycket mer pengar än vad som spenderas på något annat internationellt hälsoprogram (dina pengar),
  2. Detta kommer att göra vissa personer som nu arbetar nära WHO och FN, extremt rika
  3. De befogenheter som din regering begär kommer att återinföra just de åtgärder som just har orsakat den största ökningen av fattigdom och sjukdomar under vår livstid, och
  4. Logiskt sett kommer pandemier bara att bli vanligare om någon har för avsikt att göra dem vanligare (så vi borde fråga oss om vad som pågår).

Den personal som utarbetade denna deklaration gjorde det för att det är deras jobb. De fick betalt för att skriva en text som är uppenbart motsägelsefull, ibland felaktig och ofta helt meningslös. De är en del av en snabbt växande industri, och deklarationen är avsedd att rättfärdiga denna tillväxt och den centralisering av makt som följer med den. Dokumentet kommer nästan säkert att godkännas av era regeringar, eftersom det är där drivkraften och pengarna finns.

Även om deklarationens tretton sidor är över hela stället mellan fars och verklighet är de inte atypiska för vad FN skickat ut på senare tid. Människor har utbildats att använda triggerord, slogans och propagandateman (t.ex. ”rättvisa”, ”egenmakt för alla kvinnor och flickor”, ”tillgång till utbildning”, ”tekniköverföringsnav”) som ingen kan motsätta sig utan att riskera att bli stämplad som förnekare, högerextremist eller kolonialist.

Förklaringen bör läsas mot bakgrund av vad dessa institutioner, och deras personal, just har gjort. Det är svårt att sammanfatta ett sådant kompendium av högerspråk som är avsett att dölja verkligheten, men förhoppningen är att denna korta sammanfattning ska väcka en del tankar. Ondska är inte ett misstag utan ett avsiktligt bedrägeri, så vi måste tydligt skilja på dessa.

Att skapa mörker bakom en slöja av ljus

Tillsammans sammanfattar följande två utdrag motsägelserna i deklarationen och dess häpnadsväckande skamlöshet och brist på empati:

”I detta avseende vill vi:

PP3: Erkänner också behovet av att ta itu med ojämlikheter och ojämlikheter i hälsa, inom och mellan länder, ..

PP5: ”Erkänner att den sjukdom, död, socioekonomiska förstörelse och förödelse som orsakats av COVID-19-pandemin, …”

”Erkännande” av förödelse är viktigt. SARS-COV-2 var förknippad med dödlighet främst i rika länder, där medianåldern för Covid-associerad död var mellan 75 och 85 år. Nästan alla dessa människor hade betydande komorbiditeter som fetma och diabetes, vilket innebär att deras förväntade livslängd redan var begränsad. Personer som i hög grad bidrog till ekonomisk hälsa löpte mycket låg risk, något som var känt i början av 2020.

Dessa tre år av socioekonomisk förödelse måste därför till överväldigande del bero på insatserna. Viruset fick inte människor att svälta, vilket författarna till deklarationen vill få oss att tro. WHO och andra förutspådde i början av 2020 en försämrad sjukdomsbekämpning, med ökad malaria, tuberkulos, hiv/aids och undernäring. Ekonomiska störningar i låginkomstländer leder särskilt till fler dödsfall bland spädbarn och barn.

I västländerna har dödligheten bland vuxna ökat som förväntat när screening för cancer och hjärtsjukdomar minskar och fattigdom och stress ökar. Med denna vetskap rekommenderade WHO i slutet av 2019 att ”inte under några omständigheter” införa nedstängningsliknande åtgärder för pandemisk influensa. I början av 2020, under inflytande av sina sponsorer, förespråkade de dem för Covid-19. Deklarationen innehåller dock ingenting om ånger eller ångerfullhet.

Utan att skämmas fortsätter Deklarationen att beskriva Covid-19 som ”en av de största utmaningarna” i FN:s historia (PP6) och noterar att detta virusutbrott på något sätt resulterade i ”förvärring av fattigdom i alla dess former och dimensioner, inklusive extrem fattigdom …”. I själva verket erkänner man att det var orsak till:

”…(en) negativ inverkan på rättvisa, mänsklig och ekonomisk utveckling inom alla samhällsområden, liksom på globala humanitära behov, jämställdhet och stärkande av alla kvinnors och flickors rättigheter, åtnjutande av mänskliga rättigheter, försörjning, livsmedelssäkerhet och näring, utbildning, dess störningar i ekonomier, leveranskedjor, handel, samhällen och miljön, inom och mellan länder, vilket gjorde att hårt vunna utvecklingsvinster backade och framsteg hindrades …” (PP6)

För att upprepa det uppenbara, detta händer inte på grund av ett virus som riktar sig mot sjuka äldre människor. Det inträffar när barn och produktiva vuxna utestängs från skola, arbete, sjukvård och deltagande i marknader för varor och tjänster. Detta leder oundvikligen till ekonomiska, sociala och hälsomässiga katastrofer, som drabbar fattigare människor och låginkomstländer oproportionerligt hårt, vilket är bekvämt långt från salarna i Genève och New York.

Nej, vi satt inte alla i samma båt.

Alla påverkades inte negativt av denna katastrof. Människor och företag som sponsrar en stor del av WHO:s och dess systerorganisationers ( CEPI, Gavi och Unitaid) arbete med akuta hälsoproblem tjänade mycket bra på den politik som de så starkt förespråkade. Programvaru- och läkemedelsföretagen gjorde rekordhöga vinster medan denna massutarmning pågick. De internationella organen har också vunnit; byggandet och rekryteringen är stark i Genève. Filantropkapitalism är bra för vissa.

Huvudsyftet med deklarationen är att stödja de föreslagna ändringarna av WHO:s internationella hälsoreglemente (IHR) och fördraget (PP26), som är avgörande för att säkerställa att virusutbrott som har så liten inverkan kan förbli mycket lönsamma. Ytterligare 10 miljarder dollar per år i ny finansiering krävs för att stödja detta (PP29). Det finns en anledning till att de flesta länder har lagar mot bedrägerier. FN och dess organ står, lyckligtvis för dess personal, utanför alla nationella jurisdiktioner.

Enligt deras sponsorers bedömningar gör personalen vid dessa organ ett bra jobb. För resten av mänskligheten är deras arbete en fullständig katastrof. År 2019 sa de att de aldrig skulle låsa ned samhällen, och tillbringade sedan 2020 med att försvara toppstyrda nedstängningar och tvångsåtgärder. I tre år låtsades de teatraliskt att decennier av kunskap om immunitet, sjukdomsbörda och sambandet mellan fattigdom och dödlighet inte existerade.

Nu skriver de denna FN-deklaration för att finansiera sin industri ytterligare genom skattebetalarna som de så nyligen utarmat. FN:s vision, som en gång hade till uppgift att tjäna världens stora befolkning, särskilt de fattiga och utsatta, har ätits upp av offentlig-privata partnerskap, lockelsen från Davos och en fascination för individer med höga nettovärden.

När ord används för att dölja handling

Samtidigt som deklarationen understryker vikten av att utbilda barn under pandemier (PP23), stödde samma organisationer skolstängningar för hundratals miljoner barn med minimal risk för covid-19. Bland dem finns flera miljoner fler flickor som nu utsätts för nattliga våldtäkter som barnbrudar, medan andra utsätts för barnarbete. Kvinnor och flickor utestängdes oproportionerligt från utbildning och arbete. De tillfrågades inte om de stödde denna politik!

Flickorna våldtas för att de människor som fick betalt för att genomföra denna politik gjorde det. De känner till motsägelsen och skadeverkningarna. Men det här är ett jobb som många andra. De enda ovanliga aspekterna, ur affärssynpunkt, är den rena amoralitet och brist på empati som man måste visa för att utmärka sig i detta jobb.

För att rättfärdiga att afrikanska barns liv förstörs hävdar FN att kontinenten har ”över 100 stora folkhälsoproblem varje år” (OP4). Afrika har en ökande börda av endemiska sjukdomar och dödligheten från sådana utbrott – över en halv miljon barn dör varje år av malaria (ökat genom Covid-19 lockdowns) och liknande bördor från tuberkulos och hiv. Däremot är det totala antalet dödsfall till följd av covid-19 som registrerats i Afrika under de senaste 3 åren bara 256 000. Ebolautbrottet iVästafrika 2015, den största nödsituationen under den senaste tiden före covid-19, dödade 11 300 människor. MERS och SARS1 dödade mindre än 1 000 vardera globalt. Men inducerad fattigdom orsakar hungersnöd, ökar barnadödligheten och förstör hälsosystem – är detta den hälsokris som FN hänvisar till? Eller hittar de helt enkelt på saker?

Genom IHR-ändringarna kommer dessa organ att samordna nedstängningar, gränsstängningar, obligatoriska läkarundersökningar och tvångsvaccination av dig och din familj. Deras läkemedelssponsorer förväntar sig rimligtvis att tjäna ytterligare flera hundra miljarder dollar på dessa åtgärder, så vi kan vara säkra på att nödsituationer kommer att utlysas. Genom att hävda att 100 sådana händelser inträffar varje år enbart i Afrika signalerar de hur dessa nya befogenheter kommer att användas. Vi skall tro att världen är sådan att endast övergivandet av våra rättigheter och vår suveränitet, för att göra andra rika, kan rädda oss.

FN och WHO är medvetna om att vissa kommer att ifrågasätta denna brist på logik. I PP35 karakteriserar de sådan skepticism som:

”hälsorelaterad felinformation, desinformation, hatpropaganda och stigmatisering”

WHO karaktäriserade nyligen offentligt människor som diskuterar negativa effekter av Covid-vaccin och ifrågasätter WHO: s politik som ”högerextrema”, ”anti-vetenskapliga aggressorer” och ”en dödande kraft.” Detta är vansinnigt. Det är den typen av nedvärderande och hatpropaganda som fascistiska regimer använder. Läsaren måste ta ställning till om en sådan organisation ska kontrollera deras yttrandefrihet och bestämma vad som är sanning.

Det är inte till någon hjälp här att ge detaljer om alla 13 sidorna med prat om högerextremism, motsägelser och felaktigheter. Du kommer att hitta liknande retorik i andra FN- och WHO-dokument, särskilt om pandemiberedskap. Rakt på sak strider mot verksamhetskraven. Det första stycket i deklarationens ”Call to Action” sätter dock tonen:

”Vi åtar oss därför att öka våra ansträngningar för att stärka förebyggande av, beredskap för och insatser mot pandemier och att ytterligare genomföra följande åtgärder och uttrycker vår starka beslutsamhet att:

OP1. Stärka regionalt och internationellt samarbete, multilateralism, global solidaritet, samordning och styrning på högsta politiska nivå och inom alla relevanta sektorer, med beslutsamhet att övervinna orättvisor och säkerställa hållbar, överkomlig, rättvis, ändamålsenlig, effektiv och snabb tillgång till medicinska motåtgärder inklusive vaccin, diagnostik, läkemedel och andra hälsoprodukter för att säkerställa fokus på hög nivå genom en multisektoriell strategi för att förebygga, förbereda och reagera på pandemier och andra hälsokriser, särskilt i utvecklingsländer.”

Det finns 48 till. Du betalade skatt så att någon kunde skriva det!

De miljontals flickor som lider på nätterna, de hundratals miljoner barn som fick sin framtid stulen, mödrarna till de malariadödade barnen och alla som lider under den ökande bördan av fattigdom och ojämlikhet som släppts lös av denna fars tittar på. Deklarationen, liksom WHO:s IHR och det fördrag som den stöder, väntar på underskrifter från de regeringar som påstår sig företräda oss.

Ursprungligen publicerad av Brownstone Institute


Suggest a correction

Similar Posts