| | |

Australisk myndighet: ”Långtidscovid” existerar inte

En utredning av den australiensiska delstaten Queensland drar slutsatsen att ”Långtidscovid” bör avslutas som sjukdom.

Källa: TKP.at; 15 mars. Thomas Oysmüller

Det tyska hälsoministeriet investerar miljoner i forskning om ”Long Covid” och bedriver intensiv propaganda kring den påstådda sjukdomen. Long Covid, post-covid, långtidscovid var också en central komponent i den statliga propagandan under Covid-pandemin. Men nu har ett genombrott i motsatt riktning kommit från Australien: termen ”Long Covid” bör tas bort, har en federal delstat i Australien krävt efter en utredning. Eftersom det inte finns något sådant som en specifik ”långtidscovid” -sjukdom.

Slutet på Långtidscovid

Hälsoexperter säger att symtomen hos människor som fortfarande lider av ”långtidscovid” efter ett år inte skiljer sig från symtomen på andra typiska virussjukdomar (såsom influensa). Forskarna säger att det är dags att sluta använda denna etikett, delvis för att det är en ”skrämmande term”.

”Vi anser att det är dags att sluta använda termer som ’långtidscovid-19′”, säger Dr John Gerrard, som övervakade studien. Han är verkställande direktör för Queenslands Health och därmed den högsta chefen för den australiska delstatens folkhälsovård. Gerrard fortsätter: ”Det antyder felaktigt att det finns något unikt och exceptionellt med långvariga symtom i samband med detta virus.” Men detta är fel och kan leda till ”onödig oro och, i vissa fall, överdriven vaksamhet om långvariga symtom som kan hindra återhämtning.”

Forskarna från Queensland Health undersökte totalt 5 112 drabbade personer i åldern 18 år och äldre. Forskarna tog sina försökspersoner från en samling sjuka australier som hade tagit ett COVID-19-test under senvåren 2022 – med ett positivt eller negativt resultat – och frågade dem om deras symtom och livskvalitet ett år senare.

Sexton procent av de svarande uppgav att de led av symtom under våren 2023, och 3,6 procent rapporterade ”måttlig till svår funktionsnedsättning” i sitt dagliga liv. Det fanns dock inga belägg för att vuxna som testade positivt för COVID-19 2022 upplevde denna ökade grad av funktionsnedsättning i större utsträckning än de som testade negativt eller de som hade influensa.

Forskningsartikeln kommer även att presenteras nästa månad vid 2024 års europeiska kongress för klinisk mikrobiologi och infektionssjukdomar i Barcelona, rapporterar NY Post.

Suggest a correction

Similar Posts