| |

Îți vor GENOMUL. Europa este prima, în cadrul proiectului „1+ milioane de genomuri”, lansat în 2018. Acesta este motivul pentru care OMS cere ca fiecare țară să construiască un laborator de secvențiere genomică

Ei vor o lume nouă și o vor ACUM. Vrea cineva copii în eprubetă?

Imagine de rawpixel.com pe Freepik

https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/1-million-genomes

Ce încearcă semnatarii să obțină?

Țările semnatare au diverse obiective. Printre acestea, se numără:

  • asigurarea disponibilității unei infrastructuri tehnice adecvate în întreaga UE, care să permită accesul securizat și federat la datele genomice;
  • asigurarea faptului că implicațiile etice și juridice ale genomicii sunt clare și luate în considerare;
  • asigurarea unei bune informări a publicului larg și a factorilor de decizie politică din statele membre și din țările semnatare cu privire la genomică, pentru a asigura adoptarea acesteia de către sistemele de sănătate și integrarea în asistența medicală personalizată.

UE ca actor global în domeniul genomicii

Trăim într-o epocă în care genomica devine din ce în ce mai importantă la nivel mondial. Colaborarea și cercetarea în materie de genomică din Uniunea Europeană trebuie să fie orientate către cetățeni și să fie în favoarea pacienților. Aceasta ar trebui să se asigure că se aplică cele mai înalte standarde în ceea ce privește utilizarea, accesul și stocarea datelor genomice. 1 MG este unul dintre cele mai mari proiecte de acest tip din lume și contribuie în principal la stabilirea standardelor globale în acest domeniu. Conectarea la Spațiul european de date medicale va da un impuls suplimentar potențialului de informare, de care vor beneficia cercetătorii, profesioniștii din domeniul sănătății și, în cele din urmă, toți cetățenii.

UE dorește genomul tuturor, dar începe cu peste 1 milion de cetățeni europeni. Deși este adevărat că ar putea exista mari beneficii medicale pentru indivizi în ceea ce privește „medicina personalizată”, vă pot asigura că, până în prezent, aceste beneficii nu s-au materializat, cu excepția unor cazuri rare de tratare a cancerului.

Puterile vor să aibă acces la genomul tău și vor să îl împărtășească (contra cost?) și să facă bani din brevetarea genelor tale, dacă ai unele care îți conferă beneficii speciale. Aplicarea limbajului de mântuială al „celor mai înalte standarde” atunci când vorbim despre bunul tău cel mai personal este un alt mod de a spune că viața privată este ignorată. De asemenea, intenționează să lege genomul dvs. de dosarele dvs. de sănătate.

Am spus că amendamentele la Regulamentul Sanitar Internațional și cel mai nou „text al Biroului” al tratatului OMS privind pandemiile, ambele cer națiunilor să construiască laboratoare de genomică și să efectueze secvențierea. Deși, la prima vedere, se pare că ar putea dori doar să secvențieze virusuri găsite în sălbăticie – acest proiect al UE vă spune care este, de fapt, scopul dorinței de a realiza un proiect de secvențiere la nivel mondial.

Aceasta ar putea fi forma supremă de control, prin valorificarea punctelor slabe genetice (precum și a punctelor forte ale brevetelor), pe care probabil că nici nu știați că le aveți.

Din punctul meu de vedere, acest lucru este cât se poate de ticălos.

Firește, Wellcome Trust are degetele murdare în această plăcintă, împreună cu Big Pharma. Pe cine credeți că va ajuta cu adevărat acest lucru? Vaccinurile COVID ar fi trebuit să arate clar că guvernele, marile filantropii (în special Wellcome) și marile companii farmaceutice nu au la inimă interesele noastre. Parteneriatul public-privat înseamnă cheltuirea banilor publici pe bunuri private. Adesea cuplat cu o exonerare de răspundere. În 2023 înseamnă corupție.

https://www.sanger.ac.uk/news_item/whole-genome-sequencing-data-on-200000-uk-biobank-participants-are-made-widely-available-for-research-through-unique-public-private-partnership/

[Traducere text din imagine: Datele de secvențiere a întregului genom pe 200.000 de participanți la Biobank din Regatul Unit sunt puse la dispoziție pe scară largă pentru cercetare prin parteneriat public-privat unic]

Acest set de date reprezintă cea mai mare versiune unică de date WGS din lume[2]. Atunci când este combinat cu cantitatea extinsă de date privind stilul de viață, date biochimice, imagistice și rezultatele în materie de sănătate deținute deja pentru participanții la UK Biobank, acesta va permite cercetătorilor să înțeleagă mai bine rolul geneticii în ceea ce privește rezultatele în materie de sănătate și să avanseze în descoperirea și dezvoltarea de medicamente.

Secvențierea întregului genom (WGS) al tuturor celor 500 000 de participanți la UK Biobank este cel mai ambițios proiect de acest tip realizat vreodată. Acesta a fost finanțat printr-un parteneriat public-privat la care au participat Amgen, AstraZeneca, GlaxoSmithKline (GSK) și Johnson & Johnson[3], alături de Wellcome și UK Research and Innovation (UKRI), iar secvențierea a fost realizată de deCODE Genetics și de Institutul Wellcome Sanger[4]. Publicarea acestor 200 000 de genomuri întregi astăzi va fi urmată de publicarea datelor WGS pentru restul de 300 000 de participanți la începutul anului 2023.

Publicat inițial de Meryl’s COVID Newsletter

Suggest a correction

Similar Posts