| | |

„Rozsudek smrti pro miliony lidí“: WHO a EU zahajují novou celosvětovou iniciativu na vydání očkovacího pasu

Odborník na technologie Michael Rectenwald, PhD, řekl serveru The Defender, že systém digitálních pasů pod záminkou zachování svobody „znamená omezení pohybu a života pro neočkované a nucené očkování, aby se mohli účastnit životních aktivit“.

Světová zdravotnická organizace (WHO) a Evropská komise – výkonná složka Evropské unie (EU) – v pondělí zahájily „přelomové partnerství v oblasti digitálního zdravotnictví„, které představuje začátek globální sítě WHO pro certifikaci digitálního zdravotnictví (GDHCN) s cílem podpořit celosvětově interoperabilní digitální očkovací pas.

Podle pondělního oznámení organizace WHO a Evropské komise WHO od tohoto měsíce přijme systém EU pro digitální certifikaci COVID-19, „aby vytvořila globální systém, který pomůže usnadnit globální mobilitu a ochránit občany na celém světě před současnými a budoucími zdravotními hrozbami, včetně pandemií“.

WHO a Evropská komise tvrdí, že iniciativa GDHCN, na níž se pracuje od roku 2021, „vyvine širokou škálu digitálních produktů, které zajistí lepší zdraví pro všechny“

Tyto organizace tvrdí, že WHO nebude prostřednictvím těchto digitálních pasů shromažďovat osobní údaje jednotlivců – takové shromažďování údajů prý „zůstane výhradní doménou vlád“.

Generální ředitel WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus novou dohodu chválil:

„Tím, že staví na velmi úspěšné síti digitálních certifikátů EU, tak WHO chce nabídnout všem členským státům WHO přístup k digitálnímu zdravotnickému nástroji s otevřeným zdrojovým kódem, který je založen na zásadách spravedlnosti, inovací, transparentnosti a ochrany údajů a soukromí.

„Cílem nových vyvíjených digitálních zdravotnických produktů je pomoci lidem na celém světě rychle a efektivněji získat kvalitní zdravotní služby.“

Odborníci, kteří hovořili na serveru The Defender, však uvedli, že důsledky takového systému pro lidskou svobodu a svobodu pohybu jsou důvodem k obavám.

Nezávislý novinář James Roguski sdělil serveru The Defender, že WHO nečeká na úspěšné ukončení těchto jednání, aby mohla realizovat iniciativy, jako je globální digitální očkovací pas. Řekl: „V tomto případě se jedná o velmi důležitý krok:

„Oznámení WHO a Evropské komise o zahájení jejich partnerství v oblasti digitálního zdravotnictví bylo sotva překvapením. Před již více než měsícem WHO v tichosti oznámila, že pracuje na ‚zprovoznění‘ právě těch věcí, o kterých se ‚vyjednává‘.

„To je jen jeden příklad, který jasně ukazuje, že supertajná „jednání“ o Mezinárodních zdravotnických předpisech (IHR) jsou fraškou.“

Michael Rectenwald, PhD, autor knihy „Google Archipelago: The Digital Gulag and the Simulation of Freedom“, řekl serveru The Defender, že systém digitálních pasů pod záminkou zachování svobody „znamená omezení pohybu a života pro neočkované a nucené očkování, aby se mohli účastnit aktivit v životě“.

Toto oznámení o spolupráci mezi WHO a Evropskou komisí přišlo jen několik dní po skončení každoročního Světového zdravotnického shromáždění (WHA) WHO.

Ačkoli na letošním zasedání nebyla dokončena pandemická smlouva a změny IHR, vysocí představitelé WHO varovali před rizikem budoucí pandemie a šíření smrtící tzv. „nemoci X“ a vyjádřili potřebu „omezit osobní svobody“ během budoucí zdravotní krize.

EU je silným zastáncem digitálních vakcinačních pasů, které byly pro členské státy poprvé spuštěny na konci roku 2020 – ve stejné době jako zavedení vakcín COVID-19 – akorát pod názvem „Green Pass (Zelený pas)“. Zkušenosti EU s digitálními pasy se odrážejí v pondělním oznámení, ve kterém se uvádí:

„Jedním z klíčových prvků reakce EU na pandemii COVID-19 byly digitální certifikáty COVID-19. Aby EU usnadnila volný pohyb v rámci svých hranic, rychle zavedla interoperabilní certifikáty COVID-19.

„Na základě technologií a standardů s otevřeným zdrojovým kódem to poskytlo možnost propojení i zemím vydávajícím certifikáty mimo EU… a stalo se to nejrozšířenějším řešením na světě.“

Roguski sdělil serveru The Defender, že EU patřila také k nejsilnějším zastáncům vakcinačních pasů během probíhajících jednání WHO o „pandemické smlouvě“ a změnách IHR.

„Pravdou je, že oni chtějí globální digitální zdravotní certifikát,“ řekl Roguski v březnu listu The Defender. „Vychází to především z Evropské unie.“

„Pandemické pasy jsou rozsudkem smrti pro miliony lidí

EU podle Roguskiho během jednání o změnách IHR předložila návrhy, které se snaží „‚normalizovat‘ zavedení globálního digitálního zdravotního certifikátu“

Česká republika požadovala, aby tzv. formuláře pro vyhledávání cestujících „obsahovaly informace o cílové destinaci cestujícího“, nejlépe v digitální podobě, „pro účely vyhledávání kontaktů“.

Navrhli také, aby Zdravotnické shromáždění WHO „ve spolupráci s Mezinárodní organizací pro civilní letectví [ICAO] … a dalšími příslušnými organizacemi mohlo přijmout požadavky, které musí splňovat dokumenty v digitální nebo papírové podobě, pokud jde o interoperabilitu mezi platformami informačních technologií, technické požadavky na zdravotní dokumenty a bezpečnostní opatření ke snížení rizika zneužití a padělání“

WHO uvádí ICAO jako oficiálně uznanou „zúčastněnou stranu“.

Česká republika a EU navrhly dokumentaci nejen pro očkování, ale také „osvědčení o testech a osvědčení o vyléčení“ v případech, „kdy dosud nebyla k dispozici vakcína nebo profylaxe proti nemoci, pro kterou již bylo vyhlášeno ohrožení veřejného zdraví mezinárodního významuu (PHEIC)„.

Na plánech WHO GDHCN se pracuje přinejmenším od srpna 2021, kdy WHO vydala dokument s názvem„Digitální dokumentace certifikátů COVID-19: očkovací status: technické specifikace a pokyny k implementaci, 27. srpna 2021″.

Rámec GDHCN se dostal na pořad jednání letošního zasedání Světového zdravotnického shromáždění, kde bylo uvedeno:

„Sekretariát vypracoval pokyny SMART (založené na standardech, strojově čitelné, adaptivní, založené na požadavcích a testovatelné) pro digitální dokumentaci certifikátů COVID-19, které zahrnují doporučení týkající se dat, digitálních funkcí, etiky a architektury důvěryhodnosti potřebné k zajištění interoperability mezi imunizačními a zdravotními registry na celém světě.“

WHO rovněž oznámila úspěšné dokončení „studie technické proveditelnosti pro vytvoření propojené globální sítě důvěry, která testovala schopnost interoperability zdravotnického obsahu a sítí důvěry napříč stávajícími regionálními snahami“

Představitelé EU se často chválili za spuštění aplikace EU GreenPass a zdůrazňovali, jak bude v oné aplikaci chráněno soukromí jednotlivců. Zavedení Green Pass doprovázelo prohlášení předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyenové, která vyzvala k „diskusi“ o povinném očkování v EU.

Jednou z deklarovaných priorit EU v rámci pětiletého plánu 2019-2024 je vytvoření „digitální identity pro všechny Evropany„, což znamená, že všichni občané a obyvatelé EU by měli mít přístup k jakési „osobní digitální peněžence“, která bude obsahovat národní průkazy totožnosti, rodné a zdravotní listy a řidičské průkazy.

Vypadá to, že tyto návrhy a iniciativy úzce souvisejí s tzv. SDG – cíli udržitelného rozvoje OSN, zejména s cílem 16.9, který požaduje, aby do roku 2030 měl každý člověk, včetně novorozenců, digitální právní identitu.

Tedros při svém projevu na letošním zasedání WHA uvedl, že SDG – cíle udržitelného rozvoje – jsou „Polárkou, neboli naší severní hvězdou“.

Rectenwald označil „pandemické pasy“ za „rozsudek smrti pro miliony lidí“. Pro server The Defender uvedl následující:

„Navzdory studiím, které ukazují, že vakcíny na omezení pandemií byly smrtící a zbytečné, WHO o to víc zdvojnásobuje mandát k očkování.

„Pandemické pasy se rovnají rozsudku smrti pro miliony lidí a zrušení práv pro ty, kteří se nepodřídí. WHO by měla být zastavena dříve, než dokončí výstavbu globálního totalitního systému.“

Původně zveřejněno na stránkách serveru The Defender

Suggest a correction

Podobné příspěvky