|

”Mödrar måste göra motstånd”: Forskare varnar för RSV-sprutor för nyfödda

Den franska forskaren och författaren Hélène Banoun, Ph.D., deltog i ”The Defender In-Depth” denna vecka för att diskutera vad data visar om säkerhetssignalerna i samband med monoklonala antikroppar som ges till nyfödda för att förebygga respiratoriskt syncytialvirus, eller RSV.

Vita huset meddelade förra månaden att ytterligare 230 000 doser av Beyfortus ska produceras, en monoklonal antikropp som produceras av de stora läkemedelsjättarna AstraZeneca och Sanofi och ges till spädbarn för att förebygga respiratoriskt syncytialvirus (RSV). De ytterligare doserna skulle göras tillgängliga denna månad.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rekommenderade Beyfortus i augusti 2023. Läkemedlet erbjuds som en ”engångsspruta för spädbarn som föds strax före eller under RSV-säsongen och för dem som är yngre än 8 månader innan säsongen börjar” samt för vissa högriskbarn i åldern 8 till 19 månader.

Men samtidigt som Vita huset lägger in en högre växel i sin kampanj för att främja användandet av Beyfortus och media varnar för en ”trippeldemi” av luftvägssjukdomar – inklusive RSV – denna vinter, varnar oberoende franska forskare för möjliga säkerhetssignaler, inklusive dödsfall och negativa reaktioner hos spädbarn vilket sammanfaller med lanseringen av Beyfortus.

Den franska forskaren och författaren Hélène Banoun, Ph.D., är en av de forskare som varnar för säkerhetssignalerna. Hon medverkade i ”The Defender In-Depth” denna vecka för att diskutera sina resultat och de risker som är förknippade med att ge monoklonala antikroppar till spädbarn.

”Statistiskt osannolik ökning” av dödsfall bland spädbarn efter lanseringen av Beyfortus

Banoun har tillsammans med den oberoende franska statistikern Christine Mackoi analyserat data från franska folkhälsomyndigheter.

Franska uppgifter för september och oktober visar en mycket betydande ökning av nyfödda dödsfall mellan två och sex dagar i livet”, berättar Banoun för ”The Defender In-Depth.”

Banoun berättar:

”I september och oktober 2023 överskrids dessa medelvärden med 50%. Detta motsvarar kampanjen för att injicera nyfödda på förlossningsavdelningar som började [i Frankrike] den 15 september [2023]… denna statistiskt osannolika ökning av dödsfall bland spädbarn sammanfaller med utrullningen av Beyfortus på förlossningsavdelningarna på franska sjukhus.”

Banoun har tidigare sagt till The Defender att minst 200 000 nyfödda barn i Frankrike har fått Beyfortus sedan den 15 september 2023, med 54 dödsfall registrerade av 55 489 födda i Frankrike i september och 61 dödsfall registrerade av 57 940 födda i oktober.

Båda siffrorna överskred de historiska dödstalen för dessa månader på ett statistiskt signifikant sätt.

Högt antal biverkningar i samband med Beyfortus

Utöver den högre än förväntade nivån av spädbarnsdödlighet, säger Banoun att ett betydande antal biverkningar i samband med administrationen av Beyfortus registrerades under denna period.

”Vi ser i EudraVigilance, den europeiska databasen för biverkningar, att de flesta biverkningar [från Beyfortus] är infektioner, och särskilt bronkiolit och hudreaktioner, allergiska reaktioner”, säger hon och noterar att detta stämmer överens med biverkningar som observerats vid kliniska prövningar av läkemedlet.

”Det är mycket märkligt att en produkt som är tänkt att bekämpa sjukdomar i andningsvägarna [resulterar i] barn som har sjukdomar i andningsvägarna”, säger hon. ”Det är samma sak för WHO:s [Världshälsoorganisationen] databas. Vi har samma överskott av bronkiolit.”

Enligt Banoun finns det inga andra troliga faktorer som kan förklara det höga antalet dödsfall och biverkningar.

”Den här produkten fungerar inte

Banoun säger att monoklonala antikroppar är kända för att orsaka potentiellt allvarliga biverkningar. Hon menade att det sätt som dessa behandlingar fungerar på faktiskt kan förvärra luftvägssjukdomar.

”Monoklonala antikroppar är proteiner som tillverkas i laboratorier och som fungerar som naturliga antikroppar i våra kroppar”, säger Banoun. ”De söker upp antigener … och binder till antigenet för att förstöra det, men ibland ser vi att de förstärker virusets inträde i cellen.”

”Vissa monoklonala antikroppar ökar risken för högt blodtryck, hjärtsvikt och hjärtinfarkt”, tillägger Banoun. ”De [orsakar] också lungproblem. Vissa är förknippade med en högre risk för inflammatorisk lungsjukdom och det finns också många hudproblem.

Hon berättar att detta stämmer överens med profilen för biverkningarna efter administrering av Beyfortus.

Detta beror på att de monoklonala antikropparna ”fungerar som en molekylär brygga mellan viruset och receptorn, som kallas Fc-receptor”, säger Banoun. ”Den binder till … receptorn för Fc-fragmentet på barnets cell och kan förstärka virusets inträde i cellen” – ett fenomen som kallas antikroppsberoende förstärkning.

Enligt Banoun har Fc-fragmentet i Beyfortus modifierats ”för att öka dess livslängd” och tillägger att ”detta kanske är mekanismen bakom den förstärkta sjukdomen.”

Banoun berättar vidare att flera studier har visat en blygsam – i bästa fall – minskning av allvarliga luftvägsinfektioner och sjukhusvistelser i samband med Beyfortus.

”Den här produkten fungerar inte”, säger Banoun. ”[Den] minskade inte risken för sjukhusvistelser. Så den är inte användbar.”

Beyfortus inte testad på nyfödda

Banoun noterar också att Beyfortus administreras till nyfödda, men att det endast testades på äldre spädbarn i kliniska prövningar – under vilka flera spädbarn som fick läkemedlet dog.

”Om vi tittar på studierna med fullgångna spädbarn så är alla dödsfall som observeras i den behandlade gruppen och inga dödsfall observeras i placebogruppen”, säger hon. ”Vi ser också att i de kliniska studierna … har inga nyfödda injicerats … i en studie där sex spädbarn dog, beskriver de detaljerna om de avlidna spädbarnen, och vi ser att de inte var nyfödda.”

Trots detta har ”faktagranskare” ifrågasatt uppgifter om dödsfall bland spädbarn som deltog i Beyfortus-studierna, vilket Banoun kommenterar med att ”faktagranskarna inte läste de kliniska studierna”.

”Mödrar måste göra motstånd

Ekonomiska intressen ligger bakom marknadsföringen av Beyfortus, säger Banoun.

”Marknaden för förebyggande av bronkit kommer … att representera flera miljarder dollar för läkemedelsjättarna”, säger hon. ”Läkemedelstillverkare har fått enorma böter för negativa effekter av läkemedel, som till exempel Vioxx… och de hoppas kunna betala dessa böter med vinster som de kommer att göra med vaccin eller [läkemedel som] Beyfortus.”

Dessa ekonomiska intressen backas i sin tur upp av ett nät av mäktiga intressen som enligt Banoun är representativa för begreppet biopolitik – som hon beskriver som ”ett begrepp som den franske filosofen Michel Foucault teoretiserat för att förklara hur makt utövas över mänskliga populationer, inte längre bara inom ramen för statliga territorier.”

”På global nivå tenderar biopolitiken att införa hälsostandarder för alla mänskliga populationer och förlitar sig alltmer på vaccination som ett alternativ till vård”, säger Banoun. ”Vaccination har blivit en vetenskaplig ideologi som stöds av biopower, utan någon solid vetenskaplig korpus om dess effektivitet och säkerhet.”

Banoun råder blivande mödrar att tacka nej till Beyfortus för sina barn.

”Det är bara rekommenderat – det är inte obligatoriskt, så mödrar måste göra motstånd”, avslutar hon.

Se veckans avsnitt av ”The Defender In-Depth”:

Lyssna på det här avsnittet på Spotify.

Suggest a correction

Similar Posts