|

Povečanje števila splavov in mrtvorojenih otrok je neposredno povezano s cepivi proti covidu, kažejo podatki – zdravstveni uradniki bi “morali vedeti”

Ta članek je bil prvotno objavljen na spletni strani The Defender – Children’s Health Defense’s News & Views Website.

V prelomni raziskavi, predstavljeni v sredo, je statistik in profesor Univerze v Luzernu Dr. Konstantin Beck dejal, da podatki kažejo, da je število spontanih splavov in mrtvorojenih otrok leta 2022 neposredno ustrezalo cepljenju proti COVID-19 med nosečnicami v Švici devet mesecev prej – in da so proizvajalci cepiva in uradniki javnega zdravja te informacije takrat poznali ali bi jih lahko poznali.

Veliko povečanje števila spontanih splavov med nosečnicami je bilo neposredno povezano z uvedbo cepiva COVID-19 v Švici, kaže nova analiza statistika in univerzitetnega profesorja iz Luzerna Dr. Konstantina Becka.

Beck, nekdanji svetovalec nemškega ministra za zdravje in švicarskega parlamenta, je analiziral javno dostopne švicarske in nemške podatke iz znanstvenih publikacij, zdravstvenih zavarovalnic in švicarskega Zveznega statističnega urada (FOS).

Ugotovil je, da se je število splavov in mrtvorojenih otrok leta 2022 neposredno ujemalo s cepljenjem proti COVID-19 med nosečnicami v Švici devet mesecev prej.

In kot je dejal, so izdelovalci cepiv in javni zdravstveni uslužbenci te informacije poznali ali bi jih lahko poznali že takrat, če bi jih želeli poiskati. Namesto tega so informacije javnosti predstavili na način, ki je prikrival tveganja.

Beck je svoje prelomne ugotovitve raziskave v sredo predstavil Zdravnikom za covidno etiko.

Tudi v nasprotju z javnimi izjavami švicarskih oblasti, da “v Švici ni pomembne presežne umrljivosti med mladimi “, Beckova ponovna preučitev vladnih podatkov razkriva pomembne vzorce presežne umrljivosti med mladimi, ki so se pojavili konec leta 2021 in v začetku leta 2022.

Po njegovih besedah te ugotovitve kažejo, da smo med pandemijo COVID-19 “najbolj ranljive po nepotrebnem izpostavili novim tveganjem, ki daleč presegajo prvotno tveganje pandemije” in da se “danes v naših uradnih statistikah pojavlja vse več težkih posledic naših koronski ukrepov, vendar se le redki zanimajo zanje.”

“Z analizo uvajanja teh cepiv, zlasti za nosečnice in njihove nerojene otroke, sem že od samega začetka našel jasne dokaze, da bi bilo nujno premisliti in preložiti strategijo cepljenja,” je dejal.

COVID cepljenja so privedle do “vrzeli med novorojenimi”

V Švici je leta 2022 prišlo do zgodovinskega upada števila živorojenih otrok.

Vsak mesec tistega leta se je rodilo manj otrok, kot se jih je v povprečju rodilo v preteklih šestih letih, kar je pomenilo skupno 8,5-odstotno znižanje nacionalne stopnje rodnosti, je pokazala Beckova analiza.

V nekaterih krajih je bil upad še večji – v Zürichu se je rodnost zmanjšala za 16,5 odstotka.

Zadnji primerljivi upad rojstev, 13 %, je Beck navedel med mobilizacijo švicarske vojske leta 1914 ob začetku prve svetovne vojne, ko je večina mladih moških odšla v vojno.

Padec števila rojstev leta 2022 se je zgodil po majhnem “koronskem baby boomu” – 3-odstotnem porastu števila rojstev leta 2021, ki je sledil pandemskemu zapiranju.

Po podatkih, ki jih je zbral analitik Raimund Hagemann, se je stopnja cepljenja proti COVID-19 med švicarskimi ženskami leta 2021 in v začetku leta 2022 zelo tesno ujemala s padcem števila rojstev devet mesecev po cepljenju.

Slika 1 (spodaj), ki časovni potek stopnje rodnosti prilagodi za devet mesecev, da se upošteva čas nosečnosti, prikazuje to močno povezanost med stopnjo cepljenja in upadom stopnje rodnosti – obe številki se zrcalita.

Raziskovalci so ponudili nekaj različnih hipotez za to “vrzel med novorojenimi”, ki jih je Beck ocenil.

Nekateri so predlagali vedenjsko razlago in domnevali, da so ljudje spremenili svoje vedenje zaradi strahu, povezanega s samo pandemijo ali s tem povezano gospodarsko negotovostjo.

Vendar Beck pravi, da se ta hipoteza ne ujema z zgodovinskimi vedenjskimi vzorci – sam baby boom se je zgodil sredi druge svetovne vojne. Prav tako ne more pojasniti baby booma, ki je sledil začetku pandemije, ko sta bila strah javnosti in brezposelnost na vrhuncu.

Zavrnil je tudi hipotezo, da je okužba s COVID-19 zmanjšala rodnost. Če bi bilo tako, je dejal, po prvem valu okužbe leta 2020 ne bi prišlo do porasta rodnosti v letu 2021, prav tako ni bilo dokazov o zmanjšani rodnosti po valu okužbe s sevom Omicron.

Beck je dejal, da pravzaprav ni dokazov o zmanjšani rodnosti. Nasprotno, podatki kažejo, da so ženske zanosile v enaki meri kot pred pandemijo.

Na podlagi podatkov nemškega zdravstvenega zavarovanja – ker švicarski podatki še niso na voljo – je pokazal, da je število žensk, ki so iskale teste nosečnosti in obiskovale zdravnike zaradi nosečnosti, v letih 2021 in 2022 ostalo nespremenjeno.

Opaziti je bilo celo rahlo stalno rast in porast, povezan z mini baby boomom leta 2021.

Zaradi tega je spontani splav zaradi cepiva COVID-19 najbolj verjetna hipoteza za upad števila rojstev – ker je enako število žensk zanosilo, vendar jih je manj izpeljalo nosečnost do konca.

V podporo tej trditvi so podatki nemških zdravstvenih in švicarskih zavarovalnic pokazali, da se je od četrtega četrtletja leta 2021 jasno in znatno povečalo število zdravljenih zapletov v nosečnosti in dolžina bivanja v bolnišnici po porodu – oboje je imelo več let trend upadanja.

Nemški podatki kažejo tudi, da se je število mrtvorojenih otrok v četrtem četrtletju leta 2021 povečalo za 20 %.

Čeprav podatki o mrtvorojenih otrocih za Švico niso na voljo, po njegovih besedah ni razloga za domnevo, da bi bili bistveno drugačni.

“Vsakdo, ki bi prebral letak, bi bil obveščen” o nevarnostih

Vpliv cepiv na nosečnost ni bil zgolj tragičen in nepričakovan izid, saj je bil razviden že iz lastnih podatkov proizvajalcev cepiv ali pomanjkanja le-teh, je dejal Beck.

Dodal je, da bi bil vsakdo, ki bi “prebral letak proizvajalca”, “obveščen”, da ni podatkov glede nosečnosti, da pa obstajajo resni pomisleki glede možnih učinkov cepiv na dojenčke.

V nemški različici opozorila podjetja Moderna Spikevax je v bistvu pisalo: “Nimamo pojma, kakšno je tveganje za nosečnice. Niso bile izvedene nobene dobre nadzorovane študije. Na voljo je premalo podatkov,” je dejal Beck.

V letaku je bilo tudi odsvetovano cepljenje doječim materam, vendar je bilo močno priporočeno nosečnicam, je dejal Beck.

“Toda ali ni nosečnost običajno pred dojenjem?” je vprašal. “In kaj naj potem storite po porodu, da se znebite cepljenja?”

Družba Pfizer je 20. aprila 2021 svoje poročilo o cepivu mRNA in nosečnosti poslala Centru za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC), je razvidno iz dokumentov družbe Pfizer.

Naslednji dan je revija New England Journal of Medicine (NEJM) objavila predhodne ugotovitve o varnosti cepiva COVID-19 pri nosečnicah na podlagi analize sistema V-safe in sistema poročanja o neželenih dogodkih pri cepivih (VAERS).

Direktorica CDC Rochelle Walensky je 23. aprila na tiskovni konferenci v Beli hiši na podlagi ugotovitev tega dokumenta nosečnicam priporočila cepljenje.

V dokumentu je bilo izrecno navedeno, da raziskovalci niso odkrili nobenih varnostnih signalov v zvezi z rezultati nosečnosti ali novorojenčka v tretjem trimesečju, vendar pa niso mogli sprejeti nobenih sklepov o prvem ali drugem trimesečju.

Glede na to, da sta prvo in drugo trimesečje obdobje največjega tveganja za nosečnost, je dejal Beck, dokument NEJM priznava, da raziskovalci niso vedeli, kakšna dodatna tveganja lahko cepiva predstavljajo za nosečnice v njihovem najbolj ranljivem obdobju.

Dokument je vključeval tudi nepomembno primerjavo najpogostejših simptomov po cepljenju med nosečnicami in nenosečnicami ter uporabil živorojenost kot edino merilo morebitnih učinkov na zdravje novorojenčka.

In kar je morda najpomembneje, v njem je bilo izrecno navedeno, da je bil “najpogosteje poročan neželeni učinek, povezan z nosečnostjo, spontani splav”.

Dokument je poročal o 46 spontanih splavih, povezanih s cepljenjem, od skupno 104 prijavljenih. Beck je dejal, da je to 73,1-odstotno povečanje števila spontanih splavov.

Z izračuni na podlagi teh podatkov NEJM je Beck ugotovil, da se pri poročani stopnji cepljenja 75 % nosečnic v Švici 1 od 10 nosečnosti konča s spontanim splavom ali mrtvorojenostjo.

Zaključil je, da alternativne obstoječe hipoteze ne morejo pojasniti tega pojava, hipoteza o splavu, ki ga povzroči cepivo, pa ustreza tako podatkom proizvajalca kot pomembnim ugotovitvam, ki so bile poročane kot podlaga za kampanjo CDC za cepljenje nosečnic.

125-odstotni porast pljučne embolije, srčnega zastoja in možganske kapi ter možganskega infarkta pri otrocih, starih od 0 do 14 let

V predstavitvi je bila izražena tudi vrsta pomislekov glede učinkov cepljenja proti COVID-19 na mlade in glede tega, kako lahko statistične manipulacije prikrijejo te morebitne učinke.

Beck je na podlagi več primerov poslabšanja zdravja in umrljivosti mladih v obdobju cepljenja postavil vprašanje: “Zakaj smo cepili otroke? Saj niso bili ciljna skupina tega virusa.”

Pregled podatkov velikih zdravstvenih zavarovalnic je na primer pokazal, da so se v obdobju 2020-2021 stroški zdravstvenega varstva najbolj povečali pri osebah, starih od 19 do 39 let, medtem ko imajo le-te običajno najnižje stroške, kar kaže na spremembo zdravja te demografske skupine.

Podatki o pogostosti pljučne embolije, srčnega zastoja in možganske kapi ter možganskega infarkta pri otrocih, starih od 0 do 14 let, so pokazali 125-odstotno povečanje števila dogodkov. Čeprav so bile številke še vedno majhne, so se s povprečno 20 dogodkov na leto v nekaj predhodnih letih povečale na skupno 45 dogodkov v letu 2021.

Drugi pogled na analizo podatkov, ki jo je opravil urad FOS, ki je leta 2022 poročal, da pri mladih ni bilo čezmerne umrljivosti, je sprožil rdeče zastavice, je dejal Beck.

Presežna umrljivost meri razliko med prijavljenimi in pričakovanimi smrtnimi primeri v določenem obdobju. Izhodiščne napovedi presežne umrljivosti običajno temeljijo na prejšnjih povprečjih.

Ob ponovni analizi podatkov o umrljivosti, ki jih je pripravil urad FOS, vendar s pričakovano število smrti v skladu s prejšnjimi povprečji – česar pa urad FOS ni storil – je Beck ugotovil 12-odstotno povečanje splošne presežne umrljivosti.

Ko je analiziral presežno umrljivost po starostnih skupinah, je Beck ugotovil, da je pri mladih odraslih, starih od 20 do 39 let, konec leta 2021 in leta 2022 prišlo do skokovitega povečanja presežne umrljivosti nad običajnimi pričakovanji. Pri otrocih, starih od 0 do 19 let, je ugotovil podoben trend.

Po njegovih besedah je podatke o presežni umrljivosti mogoče zlahka skriti z razširitvijo intervalov zaupanja za napovedi, združevanjem demografskih skupin z različnimi zdravstvenimi profili ali spreminjanjem osnovnega pričakovanega števila smrti, da se prikrijejo odstopanja, kar je švicarskim uradnikom omogočilo, da so sporočili, da presežne umrljivosti med mladimi ni bilo.

Ta članek je bil prvotno objavljen v reviji The Defender

Suggest a correction

Similar Posts