| | | | |

300 strani elektronskih sporočil ne pušča nobenega dvoma: Fauci in ameriški Nacionalni inštituti za zdravje (NIH) so že zgodaj vedeli za poškodbe in smrtne primere po cepivih COVID-19

Prvotno objavljeno dne 16. maja 2024

Glede na dokumente, ki jih je pridobila Organizacija za zaščito zdravja otrok (Children’s Health Defense -CHD), so poročila o poškodbah in smrtnih primerih po cepivih COVID-19 – vključno z otrokom, ki ga je cepivo podjetja Pfizer poškodovalo med kliničnim preskušanjem, in smrtnim primerom miokarditisa, ki ga je povzročilo cepivo – leta 2021 in 2022 prispela do raziskovalcev NIH, doktorja Anthonyja Faucija in drugih.

Glede na dokumente, ki jih je pridobila Organizacija za zaščito zdravja otrok (Children’s Health Defense – CHD), je v letih 2021 in 2022 raziskovalce Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) doseglo več poročil o neželenih dogodkih ljudi, ki so bili poškodovani s cepivi COVID-19 – vključno s poročilom o otroku, ki ga je med kliničnim preskušanjem poškodovalo cepivo Pfizer-BioNTech.

Dokumenti vključujejo tudi poročila o osebah, poškodovanih s cepivom, ki so storile samomor, in elektronska sporočila, ki jih je vladnim uradnikom – vključno z doktorjem Anthonyjem Faucijem – poslala žrtev poškodbe s cepivom COVID-19, razočarana nad počasnim odzivanjem Odbora za odškodnine za poškodbe s cepivom (CICP) na njihove zahtevke za poškodbe s cepivom.

Ko so prihajala poročila o poškodbah zaradi cepiva, je agencija eni od poškodovanih oseb svetovala, da “ni smotrno” prejeti drugega odmerka.

Nekateri raziskovalci so navajali pomanjkanje znanja o poškodbah s cepivi zaradi hitrega razvoja cepiv.

Sveženj dokumentov na 300-ih straneh, ki jih je 21. aprila objavila CHD, vsebuje elektronska sporočila med NIH in osebami, ki so poročale o poškodbah s cepivom COVID-19. Organizacija CHD je dokumente zahtevala z zahtevo po zakonu o svobodi obveščanja (FOIA ) novembra 2022.

Organizacija za zaščito zdravja otrok je 12. aprila 2023 vložilo tožbo zoper NIH, da bi pridobilo dokumente, potem ko se NIH ni odzval na zahtevo.

V poravnavi iz oktobra 2023 se je NIH strinjal, da bo predložil do 7.500 strani dokumentov s hitrostjo 300 strani na mesec. Ta mesec je serija razkrila tudi, da so Fauci in uradniki ameriške uprave za hrano in zdravila (FDA) že decembra 2020 vedeli za resne neželene učinke cepiva COVID-19.

‘Nobenega dvoma nimam, da je cepivo povzročilo dekličine poškodbe’

V elektronskih sporočilih, ki so jih od 24. maja 2021 (strani 237-243) starši deklice, poškodovane med preskušanjem cepiva COVID-19 družbe Pfizer-BioNTech, podrobno opisali stanje svoje hčerke, poslali raziskovalcem NIH Farinazu Safaviju, doktorju medicine, doktorju Avindri Nath in Amandi Wiebold.

Simptomi so sprva vključevali “hude bolečine v mišicah/živčevju, boleče električne sunke po vratu in hrbtenici, zaradi katerih je hodila sključena, hude bolečine v prsih, ki so bile, kot da bi ji izvlekli srce”, bolečine v prstih na nogah, vročino in “hude bolečine v trebuhu”.

Po navedbah v elektronskem sporočilu so simptomi “vztrajali” in pojavili so se novi simptomi, vključno z “nezmožnostjo požiranja hrane ali tekočine”, “nepojasnjenimi bolečimi cistami na nožnici in nato na glavi”, “nestanovitnim krvnim tlakom in srčnim utripom, izgubo spomina, možgansko meglo, verbalnimi in motoričnimi tiki, omedlevico/epileptični napadi (10 na dan), izgubo občutka od pasu navzdol, nato paralizo nog in nezmožnostjo hoje”, šumom v ušesih, težavami z vidom in drugimi simptomi.

Zaradi teh poškodb je devetkrat obiskala urgenco in bila trikrat sprejeta v bolnišnico. V skladu z elektronskim sporočilom je deklica zaradi “te izkušnje z zdravniki, zlasti na urgenci in med Pfizerjevem poskusom cepljenja, ko so dvomili vanjo in jo obravnavali kot duševnega bolnika”, razvila “medicinsko posttravmatsko stresno motnjo”.

“Ne dvomim, da je to povzročilo cepivo,” je bilo zapisano v elektronskem sporočilu.

V odgovoru 25. maja 2021 je Nath dejal: “Težko je postaviti diagnozo prek e-pošte”, vendar “smo zagotovo slišali za veliko primerov nevroloških zapletov v obliki [sic] cepiva,” in ponudil pogovor z dekličinim nevrologom.

Dekličini starši so 26. maja 2021 dejali, da so bili strokovnjaki, ki so jih obiskali, “nezavedno pristranski” in da “od začetka” v bolnišnici, ki je gostila poskus, “nihče ni bil pripravljen govoriti o cepivu kot sprožilcu tega”.

V elektronskem sporočilu z dne 27. maja 2021 so dekličini starši dodali, da zdravniki bolnišnične rehabilitacije “niso bili pripravljeni” govoriti z Nathom. “Niso pripravljeni podrobneje preučiti tega, ker bi potem morali priznati, da je cepivo povzročilo njeno reakcijo.” Vendar v dokumentih ni nobenega nadaljnjega odgovora Natha ali drugih uradnikov NIH-ja.

“Ne bi bilo preudarno prejeti drugega odmerka

V elektronskem sporočilu z dne 22. januarja 2021 (strani 162-163) se je oseba, ki je utrpela poškodbo zaradi cepiva, obrnila na Dr. Alkisa Togiasa, vodjo oddelka za alergijo, astmo in biologijo dihalnih poti na Nacionalnem inštitutu za alergije in nalezljive bolezni, ker je “pristala na urgenci” zaradi anafilaktične reakcije po prvem odmerku cepiva Pfizer-BioNTech COVID-19.

“Nikoli nisem imel hudih reakcij na karkoli, vse do zadnjega leta, ko sem imel tri,” je zapisal posameznik in vprašal Togiasa, ali je varno prejeti drugi odmerek.

Togias je v svojem odgovoru 23. januarja 2021 zapisal: “Zelo težko bi bilo … podati mnenje o tem, ali ste doživeli pravo alergijsko reakcijo.” “Če je bila vaša izkušnja resnična alergijska reakcija, ne bi bilo preudarno prejeti drugega odmerka.”

V naknadnem elektronskem sporočilu z dne 24. marca 2021 (stran 175) je Togias priznal: “Ne poznam nobene študije, ki bi skrbno spremljala ljudi, ki so imeli reakcijo na prvi odmerek in so prejeli drugi odmerek. Zaradi tega pomanjkanja znanja menim, da vam nihče ne more z večjo gotovostjo svetovati, ali naj nadaljujete z drugim odmerkom.”

“Če izpolnjujete merila za hudo alergijsko reakcijo, kot je opredeljena v smernicah CDC, ne smete prejeti drugega odmerka,” je dodal Togias. Opozoril je tudi, da “pomanjkanje jasnih odgovorov na vaša vprašanja odraža naše pomanjkanje znanja”, kar po njegovih besedah “ni presenetljivo glede na hitrost, s katero so ta cepiva izšla”.

V drugem primeru se je 24. februarja 2021 (strani 289-290) nekdo obrnil na Togiasa in ga obvestil o “precej strašljivi reakciji” na prvi odmerek cepiva Moderna COVID-19 “v eni uri po prejemu”.

“To je bil zastrašujoč pojav in sumim, da je šlo za blag anafilaktični šok,” je zapisal posameznik in opozoril, da “še nikoli ni občutil česa takega”. Oseba je prosila za “kakršen koli nasvet o tem, ali naj se čez mesec dni cepim drugič.”

Togias je v svojem odgovoru 24. februarja 2021 dejal, da je težko reči, “ali je šlo za alergijsko reakcijo ali ne”, vendar je opozoril, da sta “tako cepivi Moderna kot Pfizerjevo cepivo povzročili alergijske reakcije”, in predlagal, da drugi odmerek morda ni dobra ideja.

“Najpomembnejša odločitev je seveda, ali naj prejmete drugi odmerek ali ne,” je zapisal Togias in priporočil, da se bolnik posvetuje z alergologom in svojo reakcijo prijavi v sistem poročanja o neželenih dogodkih pri cepivih (VAERS).

Uradniki NIH so v drugih elektronskih sporočilih posredovali mešano sporočilo o sistemu VAERS. Predvsem v elektronskem sporočilu z dne 24. marca 2021 (stran 175) je Togias zapisal: “Sistem VAERS temelji na samoporočanju in v njem manjka ogromno informacij, ki bi bile vsem v veliko pomoč.”

V elektronskem sporočilu z dne 13. junija 2021 (stran 257) pa je Nath v odgovoru na vprašanje, ali 110 poročil VAERSa o transverzalnem mielitisu po cepljenju s cepivom COVID-19 predstavlja varnostni signal, zapisal, da “je zanesljivost podatkovne zbirke VAERS slaba, saj lahko podatke vnese vsakdo in lahko pride celo do podvajanja vnosov.”

“Mojega življenja, kot sem ga poznal, ni več

Iz dokumentov je razvidno tudi, da so se posamezniki, ki so bili poškodovani zaradi cepljenja, pred januarjem 2021 obrnili na raziskovalce NIH-ja.

V elektronskem sporočilu z dne 25. decembra 2020 (stran 167) je oseba, ki je bila poškodovala po cepljenju s cepivom Pfizer-BioNTech, navedla, da je v 30-ih minutah občutila “pekoč občutek in mravljinčenje obraza, napetost ob dnu jezika, težko sapo, hitro utripanje srca, stiskanje v prsih in imela skoraj sinkopalni dogodek” Simptomi, vključno z otekanjem obraza in koprivnico, so se ponovili naslednji dan.

“Menim, da imam močno alergijsko reakcijo na cepivo,” je zapisala oseba in dodala, da je bila “zelo nervozna ob prejemu drugega odmerka cepiva”.

Togias je v svojem odgovoru 27. decembra 2020 (stran 166) navedel, da “lahko razume zadržanost [osebe] pri prejemu drugega odmerka” in da je bil seznanjen s takšnimi reakcijami na cepiva Pfizer in Moderna.

Posameznik je 29. decembra 2020 in 2. januarja 2021 poslal nadaljnja elektronska sporočila (stran 165), v katerih je poročal, da je še vedno bolan, “zelo prestrašen” in “preplašen”, poročal je o “tahikardiji… tiščanju v prsih, anoreksiji” ter o mnenju revmatologa in imunologa, ki sta menila, da doživlja “nekaj časa [sic] imunološke/nevrološke reakcije”.

V odgovoru z dne 3. januarja 2021 je Togias predlagal, naj bolnik vloži poročilo v sistem VAERS, vendar je v odgovorih z dne 3. januarja oškodovanec zapisal, da je vložil poročila “na VAERS, (v safe) [sic], družbi Pfizer večkrat, vendar od nikogar ni prejel nobenega odgovora”.

Ker Togias ni odgovoril, je posameznik 10. februarja 2021 (stran 164) poslal elektronsko sporočilo, v katerem je zapisal, da je “zelo obupan”, “še vedno zelo bolan z nevrološkimi simptomi” in “popolnoma nezmožen … s hudimi parestezijami v obrazu, jeziku, prsni steni, okončinah”, ter Togiasa prosil za “nekoga … ki bi mi lahko na kakršen koli način pomagal okrevati”.

V odgovoru je Togias dne 11. februarja 2021 (stran 164) napisal, da so o podobnih poškodbah “poročali tudi drugi ljudje; tako da različne agencije in podjetja vedo zanje”, vendar da mu “ni znano, ali se izvaja kakšna raziskava za razumevanje njihove narave”. V objavljenih dokumentih ni drugih odgovorov.

Obdukcija je “potrdila”, da je smrt povzročil poživitveni  odmerek podjetja Pfizer

Oseba, ki je izgubila brata zaradi poškodbe s cepivom, je 24. januarja 2022 poslala elektronsko sporočilo (strani 139 in 184) Togiasu, v katerem navaja, da je obdukcija “potrdila, da je bila njegova smrt neposredno posledica cepiva Pfizer Booster” kot posledica “hudega miokarditisa“.

“Prosimo, da nam odgovorite in poizveste, zakaj je do tega prišlo,” je zapisal posameznik. Vendar je Togias v svojem odgovoru z dne 30. januarja 2022 (stran 184) navedel, da je miokarditis, ki ga povzročajo cepiva COVID-19, “redek” in “pogostejši pri mladih moških”, ter dodal, da je bila žrtev “v zelo, zelo majhni skupini ljudi, ki so izgubili življenje”, in predlagal vložitev poročila v sistem VAERS.

V izmenjavi elektronske pošte z Nathom in Safavijem (strani 9-12), ki se je začela 9. januarja 2022, je oškodovanec povedal, da je aprila 2021 poslal elektronsko pošto Safaviju, na katero ni dobil odgovora, in opisal “hude” poškodbe takoj po prejemu cepiva Moderna, vključno s “srčnimi težavami” in “hudimi nevrološkimi težavami”.

“Po dvanajstih minutah je moje življenje, kot sem ga poznal, izginilo,” je zapisal pacient (stran 11). V odgovoru istega dne je Nathov zapisal: “Glede teh zapletov smo prav tako zmedeni kot vsi drugi,” medtem ko je v elektronskem sporočilu z dne 10. januarja 2022 (stran 9) dejal, da nima “nobene ideje, kaj bi lahko povzročilo vaše simptome”.

V odgovoru z dne 10. januarja 2022 pa je oškodovanec dejal, da so “v najboljših raziskovalnih bolnišnicah”, vendar tamkajšnji zdravniki “čakajo na navodila FDA in NIH, kaj se dogaja, saj ni bila izvedena nobena študija, za katero bi vedeli, zakaj se to dogaja”.

“Toliko ljudi trpi in vsak teden ljudi, ki imajo enake reakcije in tega ne morejo prenašati, odvračam od samomora,” je zapisala oseba.

Fauci je prezr pritožbe o počasni obravnavi zahtevka za poškodbe zaradi cepljenja s strani CICP

V dokumente tega meseca je bilo vključeno tudi elektronsko sporočilo osebe, ki je po prejemu cepiva Pfizer-BioNTech COVID-19 zbolela za miokarditisom in ki je bila razočarana nad počasno obdelavo poročila o poškodbi zaradi cepljenja s strani CICP (strani 292-300).

V skladu z elektronskimi sporočili je center CICP prejel poročilo te osebe 7. septembra 2021 in potrdil prejem 20. septembra 2021 (stran 299), vendar je navedel: “Center CICP ne more oceniti, kdaj bo sprejeta odločitev v vašem [sic] zahtevku.” Po dveh nadaljnjih elektronskih sporočilih, v katerih je zahteval novosti, je CICP 28. septembra 2021 (stran 297) sporočil: “Za vaš zahtevek ni novih informaci.”

Do 5. oktobra 2021 pa je oškodovanec pisal podjetju CICP: “Končal sem s čakanjem! Vaš čas se je iztekel!” in zagrozil, da se bo obrnil na zakonodajalce. Posameznik se je nazadnje obrnil na poslanca Jamesa McGoverna (D-Mass.) – in na Faucija v elektronskem sporočilu z dne 20. oktobra 2021 (stran 292).

“Razvil sem miokarditis zaradi Pfizerjevega cepiva [redigirano ] in sem tri dni preživel v bolnišnici. Ni bilo zabavno. Bila je bedna izkušnja. Zdaj moram plačati račune.” Ta oseba je opozorila, da je bilo v centru CICP le osem ljudi, ki so pregledovali zahtevke, in to označila za “preprosto nesprejemljivo”.

“Obrnil sem se na CICP, tiskovne organizacije ter svoje lokalne senatorje in kongresnika. Ničesar še nisem slišal.” “Rad bi slišal odgovor doktorja Faucija ali kogar koli iz NIH-ja.” Vendar takega odgovora ni bilo.

Suggest a correction

Similar Posts