| | | | | |

Creșterea numărului de îmbolnăviri pe termen lung în Marea Britanie coincide cu lansarea vaccinurilor COVID

Numărul persoanelor aflate în concediu medical pe termen lung în Marea Britanie a crescut cu 700.000 din primăvara anului 2021, coincizând cu lansarea vaccinurilor COVID-19, potrivit comentatorului din domeniul sănătății John Campbell, Ph.D. Campbell a pus sub semnul întrebării transparența guvernului și modul în care acesta a gestionat datele privind invaliditatea și decesele.

Andrew Bridgen, deputat:
Bolnavii pe termen lung au crescut cu peste 700.000 de persoane din primăvara anului 2021,
aceasta coincide cu lansarea vaccinului experimental Covid 19.
Când se vor trezi Parlamentul și Guvernul britanic?! Întrebarea mea la
DWP contează astăzi în Parlament.

Stride, secretarul de stat pentru Muncă și Pensii din Marea Britanie, a pus la îndoială acuratețea declarației lui Bridgen, sugerând că traiectoria ascendentă a numărului de cazuri de boală pe termen lung a precedat lansarea vaccinării și a fost legată de „probleme de sănătate mintală, probleme musculare și scheletice.”

„Cu siguranță nu subscriu la opinia că vaccinarea este în vreun fel nesigură”, a declarat Stride.

Campbell și-a exprimat neîncrederea cu privire la modul în care politicienii de rang înalt ar putea susține în continuare că vaccinurile COVID-19 sunt sigure. El a criticat „dublarea” acestei poziții, spunând că „nu-și poate imagina ce se va întâmpla” atunci când adevărul despre nivelul reacțiilor adverse va fi în sfârșit dezvăluit.

Campbell a prezentat date de la Health Advisory and Recovery Team (HART) din Marea Britanie pentru a susține afirmațiile lui Bridgen.

HART este formată din „medici, oameni de știință, economiști, psihologi și alți experți universitari” din Marea Britanie, care s-au reunit din cauza preocupărilor comune cu privire la politicile privind pandemia.

Graficele HART, bazate pe datele Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, au arătat o creștere dramatică a numărului de persoane inactive din punct de vedere economic din cauza unei boli de lungă durată, începând din februarie până în aprilie 2021 pentru femei și din aprilie până în iunie 2021 pentru bărbați.

Sursă: „Sursa: Grafice combinate de la HART bazate pe datele Oficiului Național de Statistică din Regatul Unit.

Potrivit HART, ” Calendarul nu se potrivește cu covidul de lungă durată” și „coincide cu lansarea vaccinurilor covid pentru populația cu vârsta de muncă”. Alte schimbări în domeniul sănătății publice care ar fi putut cauza această creștere sunt greu de înțeles.”

Campbell a recunoscut că problemele de sănătate mintală și leziunile musculo-scheletice sunt cauze comune ale îmbolnăvirilor pe termen lung. Cu toate acestea, el a recunoscut că momentul în care a avut loc această creștere sugerează o potențială corelație cu lansarea vaccinurilor.

Documentul HART a făcut referire, de asemenea, la constatări similare în ceea ce privește tendințele în materie de invaliditate din SUA.

„Este corect să spunem că avem o epidemie de insuficiență cardiacă

Campbell a criticat o decizie a Biroului pentru Îmbunătățiri și Disparități în Sănătate (OHID) din Marea Britanie de a înceta să mai raporteze cauzele de deces în această țară pentru 2024.

De asemenea, el a remarcat că Oficiul Național de Statistică a schimbat modul în care monitorizează excesul de decese, ceea ce a redus dramatic excesul aparent de decese pe parcursul anului 2023, dar „nu a făcut nicio diferență … în ceea ce privește numărul de persoane care au murit și rudele îndurerate”, a spus Campbell.

Cu toate acestea, el a remarcat că, în cadrul noului sistem, „nu arată la fel de rău pentru guvern acum, probabil.”

Campbell a pus sub semnul întrebării lipsa de transparență a guvernului și motivele care stau la baza faptului că nu dorește să monitorizeze motivele pentru care oamenii mor.

El a prezentat date de la OHID care arată excesul de mortalitate în Anglia la diferite grupe de vârstă. Datele au dezvăluit o creștere a numărului de decese în grupa de vârstă 0-24 de ani începând cu 2021 și continuând prin 2022 și 2023, marea majoritate a acestor decese din ultimii doi ani neavând legătură cu COVID-19.

Modele similare de decese în exces au fost observate în grupele de vârstă 25-49, 50-64, 65-74, 75-84 și 85 de ani. Campbell și-a exprimat frustrarea cu privire la lipsa unor date mai detaliate pe grupe de vârstă, cum ar fi categorii separate pentru vârstele 0-12 ani și 12-24 ani.

Campbell a prezentat date care arată schimbările în cauzele de deces în Anglia începând cu 2021. Datele au relevat creșteri notabile ale deceselor cauzate de boli cardiace ischemice, boli cerebrovasculare și insuficiență cardiacă.

„Cred că este corect să spunem că avem o epidemie de insuficiență cardiacă„, a spus el.

În schimb, decesele cauzate de alte boli respiratorii au scăzut, lucru pe care Campbell l-a considerat „destul de greu de explicat.”

În timp ce decesele cauzate de boala Alzheimer au scăzut ușor – probabil din cauza creșterii mortalității generale – decesele cauzate de ciroza hepatică au înregistrat o „creștere uriașă”, a spus el.

„Este un ficat cicatrizat, fibrosat, cu țesut cicatricial fibros în el, și este rezultatul final al oricărei boli inflamatorii cronice.”

„Suficient pentru a te face suspicios

Campbell și-a exprimat frustrarea față de modul în care guvernul a gestionat datele privind numărul excesiv de decese și bolile pe termen lung.

„De pe acest site oficial al guvernului [OHID], anul viitor pe vremea aceasta, nu vom ști mai mult decât știm la sfârșitul lui decembrie 2023”, a spus Campbell.

El a criticat, de asemenea, răspunsul lui Stride la întrebările lui Bridgen în Parlament. „Miniștrii continuă să nege complet că există vreo problemă și … să greșească sau cel puțin să dea răspunsuri foarte incomplete, și este suficient pentru a te face suspicios.”

Campbell a declarat că dovezile prezentate în videoclip sugerează că există „întrebări la care trebuie să se răspundă” și s-a întrebat: „Cât timp mai poate continua guvernul să nege această problemă?”

Urmăriți podcastul lui John Campbell:

Suggest a correction

Similar Posts