| | | |

Študija 99 milijonov cepljenih s cepivom proti COVIDu, ki jo je financiral CDC (Center za nadzor in preprečevanje bolezni), je pokazala “zelo redke neželene učinke”

Študija neželenih učinkov pri 99 milijonih ljudi, cepljenih s cepivom proti COVIDu-19, je pokazala povečano, vendar “zelo redko” tveganje za nevrološke, krvne in srčne motnje. Verjetnost za miokarditis je bila po drugem cepljenju s cepivom Moderna več kot šestkrat večja od običajne.

Globalna študija, v kateri je sodelovalo več kot 99 milijonov ljudi, je pokazala povečana tveganja za več resnih neželenih dogodkov po cepljenju s cepivom proti COVIDu-19. Vendar so raziskovalci ugotovili, da so stanja zelo redka in da koristi cepljenja še vedno odtehtajo tveganja.

Raziskovalci iz novozelandskega projekta Global COVID Vaccine Safety so študijo, objavljeno 12. februarja v reviji Vaccine, izvedli s financiranjem Centra za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) ter ameriškega Ministrstva za zdravje in socialne zadeve (HHS).

V opazovalni študiji so bili zbrani podatki o osebah, ki so prejele cepiva mRNA podjetja Pfizer ali Moderna ali cepivo z adenovirusnim vektorjem podjetja Oxford AstraZeneca na 10 lokacijah v osmih državah v Evropi, Ameriki, Avstraliji in Aziji.

Znanstveniki so izračunali stopnjo nevroloških, kardiovaskularnih in drugih posledic po cepljenju, ki so se pojavile do 42 dni po cepljenju, in jih primerjali s stopnjo pred pandemijo.

Raziskovalci so ugotovili povečano tveganje za miokarditis, perikarditis, Guillain-Barréjev sindrom in trombozo cerebralnega venskega sinusa (CVST) ter opozorili, da to potrjuje podobne ugotovitve prejšnjih raziskav. V študiji so bili ugotovljeni tudi drugi zaskrbljujoči varnostni signali.

Analiza je imela omejitve, vključno z nestandardnimi viri podatkov v različnih državah, nezmožnostjo popolnega upoštevanja dejavnikov tveganja med skupinami in pomanjkanjem pokritosti v nekaterih svetovnih regijah, kot so ZDA.

Dr. Brian Hooker, višji direktor za znanost in raziskave pri organizaciji Children’s Health Defense, je za The Defender povedal, da je mejni datum 42 dni “nerealen za vse obravnavane neželene dogodke, zlasti za srčna stanja, ki se pojavijo predvsem po fizičnem naporu”.

Hooker je dejal:

“Zelo zanimivo je, kako so se vprašanja, predstavljena v razdelku ‘rezultati’ dokumenta, razhajala z zelo olepšanim zagotovilom v razdelku ‘zaključki’, kjer so neželeni dogodki označeni kot ‘redki’ brez kakršne koli opredelitve, kaj avtorji mislijo z besedo ‘redki’.”

Ključne ugotovitve “verjetno veliko slabše za dovzetne ciljne skupine

Obsežna retrospektivna študija se je osredotočila na 13 vnaprej določenih izidov, ki so bili ocenjeni kot posebej pomembni za spremljanje varnosti cepiva, vključno z

V študiji so bili zbrani podatki iz krajev na Danskem, v Franciji, Kanadi, Argentini, Avstraliji, na Finskem, Škotskem in Novi Zelandiji. Podatki so bili zbrani na podlagi cepljenj od decembra 2020 do avgusta 2023, pri čemer so bile med državami določene razlike.

Raziskovalci so ugotovili 2,49-krat večjo pojavnost Guillain-Barréjevega sindroma od pričakovane po prvem odmerku cepiva družbe AstraZeneca.

Primeri CVST, ki lahko vodi v možgansko kap, so se po prvem odmerku cepiva AstraZeneca povečali za 3,23-krat.

Tveganje za miokarditis in perikarditis je bilo po obeh cepivih mRNA znatno povečano in je bilo opazno pri prvih treh odmerkih. Največja tveganja so bila po drugem odmerku cepiva Moderna – tveganje se je povečalo za 6,1-krat – in za perikarditis po tretjem odmerku cepiva AstraZeneca – tveganje se je povečalo za 6,91-krat.

“Razmerja OE [opazovanega in pričakovanega] (več kot 6,0) za posledice za srce so hudo opazna in so zelo verjetno veliko hujša za občutljive ciljne skupine, vključno z mladostniki, mladimi odraslimi in moškimi,” je dejal Hooker.

Dr. Peter McCullough se je strinjal in za revijo The Defender povedal: “Pri miokarditisu je največja starostna skupina 18-24 let, glede na splošno tveganje 2,78 je tveganje za mlajše moške v resnici verjetno nekajkrat večje.”

Slika:
Definicija izraza “varno in učinkovito” je bila spremenjena: Največja študija o cepivu proti covidu doslej ugotavlja, da so cepljenja povezana z majhnim povečanim tveganjem za nevrološke, krvne in srčne motnje – vendar so še vedno izjemno redke | Daily Mail na spletu Največja študija o cepivu proti covidu doslej ugotavlja do 3-krat večje tveganje… Cepiva proti covidu proizvajalcev Pfizer, Moderna in AstraZeneca so bila povezana z majhnim, a pomembnim deležem srčnih, krvnih in…

Akutni diseminirani encefalomielitis ali oteklina v možganih je bil 3,78-krat bolj verjeten po prvem odmerku zdravila Moderna.

Nekoliko se je povečala verjetnost pojava Bellove paralize obraza po prvem odmerku zdravila Pfizer ali Moderna, in sicer do 1,25-krat.

Po prvem odmerku zdravila Moderna in četrtem cepljenju s cepivom Pfizer so se rahlo povečali tudi generalizirani napadi, in sicer do 1,15-krat večja verjetnost.

Tukaj je popolnejši seznam neželenih dogodkov posebnega pomena, analiziranih v študiji, in nekatera pomembnejša opažena povečanja tveganja, o katerih so poročali:

Nevrološki:

  • Guillain-Barréjev sindrom: 2,49-krat (povečanje) po prvem odmerku cepiva AstraZeneca.
  • Akutni diseminirani encefalomielitis: 3,78-kratno povečanje po prvem odmerku cepiva Moderna.
  • Prečni mielitis: 1,91-krat po prvem odmerku cepiva AstraZeneca.
  • Bellova paraliza: 1,25-krat po prvem odmerku cepiva Moderna; 1,05-krat po prvem odmerku cepiva Pfizer.
  • Generalizirani krči: – 1.15-krat po prvem odmerku cepiva Moderna in 1,09-krat po četrtem odmerku cepiva Pfizer.
  • Febrilni napadi: 1.36-krat po prvem odmerku cepiva Moderna in 1,44-krat po drugem odmerku cepiva Moderna.

Hematološki:

  • CVST: 3,23-krat po prvem odmerku cepiva AstraZeneca; 1,49-krat po prvem odmerku cepiva Pfizer.
  • Imunska trombocitopenija: 1,40-krat po prvem odmerku cepiva AstraZeneca; 1,08-krat po prvem odmerkucepiva Pfizer.
  • Trombocitopenija: 1,33-krat po prvem odmerku cepiva Moderna; 1,11-krat po prvem odmerku cepiva Pfizer; 1,07-krat po prvem odmerku cepiva AstraZeneca.
  • Pljučna embolija: 1,88-krat po tretjem odmerku cepiva AstraZeneca; 1,33-krat po prvem odmerku cepiva Moderna; 1,29-krat po prvem odmerku cepiva Pfizer; 1,20-krat po prvem odmerku cepiva AstraZeneca.

Srce in ožilje:

  • Miokarditis: 2,78-krat po prvem odmerku cepiva Pfizer; 3,48-krat po prvem odmerku cepiva Moderna; 2,86-krat po drugem odmerku cepiva Pfizer; 6,10-krat po drugem odmerku cepiva Moderna; 2,09-krat po tretjem odmerku cepiva Pfizer; 2,01-krat po tretjem odmerku cepiva Moderna.
  • Perikarditis: 1,74-krat po prvem odmerku cepiva Moderna; 2,64-krat po četrtem odmerku cepiva Moderna; 6,91-krat po tretjem odmerku cepiva AstraZeneca.

Slika:
Dobili boste miokarditis, perikarditis, krvne strdke v možganih, AMPAK TO SMO ŽE VEDELI in ti izsledki so pravzaprav POMIRLJUJOČI, saj niso odkrili nič »novega«. Ljubi Bog. To je psihološka manipulacija na epski ravni. “Za te neželene učinke vemo, odkar so se cepiva začela uvajati … miokarditis itd.” Kaj?

Avtorji študije so pozvali k nadaljnjim raziskavam, “da bi potrdili povezave in ocenili klinični pomen”, ter k “celovitemu spremljanju varnosti cepiv”, pri čemer so navedli, da se “zelo redki neželeni učinki, povezani s cepivi COVID-19, lahko pokažejo šele po dajanju milijonom posameznikov”.

McCullough je dejal, da podatki študije “v celoti podpirajo” umik vseh cepiv COVID-19 in dodatnih cepiv po vsem svetu. “Niso varna za uporabo pri ljudeh.”

Povedal je:

“Kot epidemiolog vam lahko povem, da pri cepljenju s cepivom COVID-19 ne gre za ‘majhna’ tveganja. Neželeni dogodki so se razredčili čez vse starostne skupine in se skrajšali na 42 dni.

“Za velike populacije so relativna tveganja 1,2 ali več pomembna, večja od 2 ali 3 pa so naravnost alarmantna.

“Nenazadnje je treba upoštevati, da je v nekaterih državah, kot so ZDA, premalo poročil o neželenih dogodkih dodanih v varnostne zbirke podatkov.”

Slika:
Ko ta Bloombergov članek pravi “majhno povečanje”, to pomeni majhno glede na 99 milijonov vzorcev (tj. povečanje razširjenosti).
Toda v smislu odstopanja od trenda (kako se to v resnici izvaja), gledamo na 20 – 70-odstotno povečanje pojavnosti (4 do 25 sigma) pri VEČKUPNIH smrtih …

Največja študija Covid cepiv je pravkar ugotovila:
6,9x več perikarditisa
6,1x več miokarditisa
3,8x več encefalomielitisa
3,2x več krvnih strdkov
2,5x več Guillain-Barre sindroma
Ta stvar je bila vsiljena ljudem, ki niso bili soočeni s skoraj nobenim tveganjem zaradi Covida
To je popolnoma nesprejemljivo

Največja študija o cepivih proti covidu je ugotovila njihovo povezavo z zdravstvenimi stanji ■ Majhna povečanja nevroloških, krvnih in srčnih težav
■ Raziskuje zdravstvene težave med 99 milijoni cepljenih ljudi
Avtor: Jason Gale 18. februar 2024 ob 20:29 CST

Omejitve in navzkrižja interesov

Čeprav velik globalni nabor podatkov študije zagotavlja statistično moč za odkrivanje redkih dogodkov, je treba pri razlagi rezultatov upoštevati nekaj pomembnih omejitev.

Najpomembnejša je omejitev zbiranja podatkov le do 42 dni po cepljenju, kar pomeni, da obstaja verjetnost obsežnega podcenjevanja, zlasti pri simptomih, ki se lahko razvijejo šele po daljšem času. McCullough je na primer poročal o srčnih zastojih, do katerih je prišlo do dveh let po cepljenju.

Drugič, ker so z rdečo oznako označeni le tisti neželeni dogodki, za katere so raziskovalci 95-odstotno prepričani, da so zaradi cepiva 1,5-krat bolj verjetni, lahko nekatera resnična tveganja uidejo v pozabo, ko gre za nadaljnje študije ali razvoj pravnih sredstev.

Manj kot “1,5-krat večja verjetnost” še vedno pomeni večja tveganja, povezana s cepivom, kot so navedena v poročilu. Veljavnost tega statističnega razlikovanja je sicer primerno previdna, vendar si zasluži nadaljnjo oceno.

Tretjič, študija ni analizirala ali poročala o smrtnih primerih po cepljenju s cepivom COVID-19. Raziskovalci sploh niso omenjali umrljivosti zaradi cepljenja in so le navedli, da so še vedno upravičene dodatne študije z uporabo metodologij, ki so primernejše za ocenjevanje različnih vrst podatkov.

Hooker je dejal:

“Zdi se, da se avtorji izogibajo resnosti neželenih učinkov cepiva COVID-19, saj ne poročajo niti o ‘smrti’, ‘hospitalizaciji’ in ‘resnih poškodbah’, povezanih s prijavljenimi stanji. Ti manjkajo in sprašujemo se, zakaj so bili izpuščeni glede na visoko stopnjo umrljivosti, ki je bila navedena v sistemu CDC VAERS [sistem poročanja o neželenih dogodkih pri cepivih].”

Četrtič, nabori podatkov niso bili globalno reprezentativni in so vsebovali številne moteče dejavnike. Podatki iz ZDA, kjer so bili rezultati COVID-19 med najslabšimi, poročanje o neželenih dogodkih pa obsežno, niso bili vključeni. Azija in Afrika nista bili v celoti zastopani.

Avtorji teh izključitev niso obravnavali, priznali pa so težave pri združevanju podatkov, zbranih z različnimi metodami in standardi v različnih državah. Prakse in protokoli medicinskega kodiranja ter sistemi elektronskih zapisov so se med kraji študije zelo razlikovali, kar je v analizirane podatke vnašalo nedoslednosti.

Nazadnje, v izjavi o financiranju avtorji priznavajo, da je projekt Global COVID Vaccine Safety 100 % “financirano s strani CDC/HHS”.

Ontarijsko lokacijo podpirata Public Health Ontario in Institute for Clinical Evaluative Sciences, ki ga financira Ministrstvo za zdravje v Ontariu.

V odstavku z izjavo o konkurenčnih interesih so nekateri avtorji priznali, da prejemajo sredstva neposredno od CDC, čeprav so jasno navedli, da so zaključki študije njihovi lastni.

Nekateri avtorji so poročali o povezavah z drugimi zdravstvenimi agencijami na ravni države ali države ali o financiranju s strani teh agencij ter o odnosih z velikimi farmacevtskimi podjetji, kot so Gilead Sciences (proizvajalec remdesivira), Novo Nordisk, AbbVie, Sanofi, Pfizer in GlaxoSmithKline.

Glavna avtorica študije K. Faksova je zaposlena pri danskem proizvajalcu cepiva Staten Serum Institut.

“To je očitno navzkrižje interesov,” je dejal Hooker.

Raziskovalci so tudi povedali, da nimajo dovoljenja za deljenje podatkov iz študije – kar pomeni, da drugi raziskovalci ne morejo zlahka preveriti ali izpodbijati njihovih ugotovitev.

Suggest a correction

Similar Posts