| | | |

Ce ar putea merge prost? Guvernul britanic și Forumul Economic Mondial intenționează să înlocuiască studiile clinice cu proiecții de inteligență artificială

Utilizarea inteligenței artificiale pentru studiile clinice

Traducerea textului din imagine :

REUNIUNEA ANUALĂ A FORUMULUI ECONOMIC MONDIAL O STRATEGIE PE TERMEN LUNG PENTRU CLIMĂ, NATURĂ ȘI ENERGIE

 Pregătirea pentru „Boala X”  17 ianuarie 2024

 Cu noi avertismente de la OMS că o „Boală X” necunoscută poate duce la de 20 de ori mai multe decese decât pandemia de coronavirus, ce noi eforturi sunt necesare pentru a pregăti sistemele de sănătate pentru multele provocări care urmează?

 Această sesiune este legată de Parteneriatul pentru durabilitatea și reziliența sistemului de sănătate și inițiativa de monitorizare colaborativă a WEF.

În urmă cu cinci ani, guvernul britanic a anunțat o colaborare cu Forumul Economic Mondial, pe atunci puțin mediatizat, pentru a cerceta metode inovatoare de reglementare. Nu este foarte clar ce rol administrativ sau financiar joacă WEF în acest proiect, dar, în practică, Departamentul de Afaceri din Regatul Unit acordă burse pentru cercetarea diferitelor concepte futuriste. Au fost anunțate proiecte în 2021 și 2022 printre cele mai nebunești fiind:

Proiectul condus de Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA)

Denumirea proiectului: Utilizarea datelor sintetice de înaltă fidelitate ca brațe de control sintetice și pentru a mări dimensiunea eșantioanelor în studiile clinice
Subvenția proiectului: 750.387 lire sterline

Prezentare generală a proiectului

Studiile clinice reprezintă o parte esențială a modului în care noile medicamente sunt testate înainte de a fi utilizate în NHS pentru a îmbunătăți îngrijirea și bunăstarea pacienților. În studiile clinice standard, pacienții primesc sau nu un tratament prin selecție aleatorie. Acest lucru poate fi o provocare în cazul anumitor afecțiuni, deoarece repartizarea aleatorie la un grup de control ar putea refuza accesul pacienților la tratamente care le-ar putea prelungi viața sau le-ar putea îmbunătăți simptomele. De asemenea, pentru multe studii clinice este dificil să recruteze un număr suficient de pacienți, în special pentru cele care investighează boli rare.

Îmbunătățirile recente ale puterii de calcul au permis cercetătorilor să creeze pacienți artificiali, cu informații de sănătate similare cu cele ale pacienților reali din studiile clinice. Aceste date artificiale ar putea contribui la „stimularea” studiilor clinice mai mici, reducând numărul de pacienți necesari pentru a avea succes. Informațiile generate artificial ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru a reflecta mai bine grupurile din societate care sunt mai puțin reprezentate în cadrul studiilor clinice, inclusiv diferite grupe de vârstă și etnii.

Acest proiect se va concentra pe utilizarea datelor generate pe calculator pentru a ajuta la stimularea studiilor clinice de mici dimensiuni și pentru a vedea dacă acest lucru poate îmbunătăți valoarea acestor studii. În urma acestui proiect, vom crea un grup de control complet artificial pentru un studiu clinic. În viitor, aceste abordări ar putea fi combinate cu sau chiar înlocuite cu informații reale despre pacienți. Succesul acestui proiect ar putea contribui la schimbarea modului în care sunt efectuate studiile clinice în cazul bolilor comune și rare, reducând costul acestora și îmbunătățind modul în care sunt testate noile tratamente înainte de a fi aplicate în NHS.

Jeremy Hunt

Jeremy Hunt, ministrul britanic al Finanțelor, a declarat joi, în timpul unei dezbateri de joi, că „atunci când vom avea următoarea pandemie, nu vrem să trebuiască să așteptăm un an pentru a primi vaccinul. Dacă inteligența artificială poate reduce timpul necesar pentru a obține acel vaccin la o lună, atunci acesta este un pas uriaș înainte pentru omenire„, a spus Hunt.

În contextul în care WEF, OMS și guvernul britanic își propun ca un nou „vaccin” să fie gata în termen de 100 de zile de la noua pandemie preconizată, acesta este, probabil, modul în care vor modela siguranța și eficacitatea unui produs cu puțini sau deloc participanți la teste. Plângeți.

Suggest a correction

Similar Posts