| |

Nova politična deklaracija ZN o pandemijah

20. septembra bodo naši predstavniki na zasedanju Združenih narodov (ZN) podpisali “deklaracijo” z naslovom “Politična deklaracija zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov na visoki ravni o preprečevanju, pripravljenosti in odzivanju na pandemije.”

To je bilo napovedano kot “postopek molka”, kar pomeni, da bodo države, ki se ne bodo odzvale, veljale za podpornice besedila. Dokument izraža novo politično pot za upravljanje prebivalstva, ko Svetovna zdravstvena organizacija (SZO), zdravstvena veja ZN, razglasi prihodnjo različico virusa kot “izredne razmere za javno zdravje mednarodnega pomena.”

SZO je leta 2019 opozorila, da so pandemije redke in nepomembne z vidika splošne umrljivosti v zadnjem stoletju. Odtlej je odločila, da se staro-normalno prebivalstvo leta 2019 preprosto se zaveda bližajočega se uničenja. Svetovna zdravstvena organizacija in celoten sistem ZN zdaj pandemije obravnavata kot eksistencialno in neposredno grožnjo. To je pomembno, ker:

  1. Zahtevajo veliko več denarja, kot ga porabijo za katerikoli drug mednarodni zdravstveni program (vašega denarja),
  2. To bo nekaterim ljudem, ki zdaj tesno sodelujejo s SZO in ZN, prineslo veliko bogastvo,
  3. Pooblastila, ki jih zahtevajo od vaše vlade, bodo ponovno uvedla ukrepe, ki so pravkar povzročili največjo porast revščine in bolezni v našem življenju, in
  4. Logično je, da bodo pandemije postale pogostejše le, če jih bo nekdo nameraval povzročiti (zato se moramo vprašati, kaj se dogaja).

Osebje, ki je pripravilo to izjavo, je to storilo, ker je to njihovo delo. Plačani so bili, da so napisali besedilo, ki je očitno protislovno, včasih napačno in pogosto povsem nesmiselno. So del hitro rastoče panoge, Deklaracija pa naj bi upravičila to rast in z njo povezano centralizacijo moči. Dokument bodo skoraj zagotovo sprejele vaše vlade, saj, odkrito povedano, tu sta zagon in denar.

Trinajst strani deklaracije je popolnoma neurejenih, kar se tiče resničnosti, in polnih farse, vendar pa niso netipične za nedavne izdelke ZN. Ljudje so usposobljeni za uporabo sprožilnih besed, sloganov in propagandnih tem (npr. “pravičnost”, “krepitev vloge vseh žensk in deklet”, “dostop do izobraževanja”, “središča za prenos tehnologije”), ki jim nihče ne more nasprotovati, ne da bi tvegal, da bo označen za zanikovalca, skrajnega desničarja ali kolonialista.

Deklaracijo je treba brati v kontekstu tega, kar so te institucije in njihovo osebje pravkar storili. Težko je povzeti takšen zbir desničarskih besed, ki naj bi zakrile resničnost, vendar upamo, da bo ta kratek povzetek spodbudil k razmisleku. Zlohotnost ni napaka, temveč nameravana prevara, zato ju moramo jasno razlikovati.

Delovanje teme za tančico svetlobe

Naslednja dva odlomka skupaj povzemata notranje protislovje programa deklaracije ter njeno osupljivo brezsramnost in pomanjkanje empatije:

“V zvezi s tem:

PP3: Priznavamo tudi, da je treba odpraviti neenakosti v zdravju in neenakosti znotraj držav in med njimi,..

PP5: “Priznavamo, da so bolezni, smrt, družbeno-ekonomske motnje in opustošenje, ki jih je povzročila pandemija COVID-19,…”

Pomembno je “priznavanje” opustošenja. SARS-COV-2 je bil povezan s smrtnostjo predvsem v bogatih državah, kjer je bila povprečna starost ob smrti, povezani s COVID-om, med 75 in 85 leti. Skoraj vse te osebe so imele pomembne spremljajoče bolezni, kot sta debelost in sladkorna bolezen, kar pomeni, da je bila njihova pričakovana življenjska doba že omejena. Ljudje, ki so pomembno prispevali k ekonomskemu zdravju, so bili izpostavljeni zelo nizkemu tveganju, kar je bil profil, znan v začetku leta 2020.

Ta tri leta socialno-ekonomskega opustošenja je torej treba v veliki meri pripisati odzivu. Virus ni povzročil stradanja ljudi, kot bi radi verjeli pisci deklaracije. SZO in drugi so v začetku leta 2020 napovedali poslabšanje nadzora nad boleznimi, povečanje števila malarije, tuberkuloze, HIV/AIDS in podhranjenosti. Gospodarske motnje v državah z nizkimi dohodki imajo za posledico zlasti več smrti dojenčkov in otrok.

V zahodnih državah se je umrljivost odraslih pričakovano povečala, ko so se zmanjšali pregledi za raka in bolezni srca ter povečala revščina in stres. Ob zavedanju tega je Svetovna zdravstvena organizacija konec leta 2019 svetovala, naj se “pod nobenim pogojem” ne uvede ukrepov, podobnih zapiranju za pandemsko gripo. V začetku leta 2020 pa so jih pod vplivom svojih sponzorjev zagovarjali za Covid-19. Vendar pa deklaracija ne nosi nobene note kesanja.

Neobremenjena z neskladjem, deklaracija Covid-19 še naprej opisuje kot “enega največjih izzivov” v zgodovini ZN (PP6) in ugotavlja, da je ta izbruh nekako povzročil “poslabšanje revščine v vseh njenih oblikah in razsežnostih, vključno s skrajno revščino …”. Dejansko priznava, da je to povzročilo:

(PP6): “…(a) negativen vpliv na pravičnost, človekov in gospodarski razvoj na vseh družbenih področjih, pa tudi na globalne humanitarne potrebe, enakost spolov in krepitev vloge vseh žensk in deklet, uresničevanje človekovih pravic, preživetje, varnost hrane in prehranjevanje, izobraževanje, njegovo motenje gospodarstva, dobavnih verig, trgovine, družbe in okolja v državah in med njimi, kar pelje vzvratno težko pridobljene razvojne koristi in ovira napredek …” (PP6)

Če ponovimo očitno, se to ne dogaja zaradi virusa, ki cilja bolne starejše ljudi. Do tega pride, ko je otrokom in produktivnim odraslim onemogočeno šolanje, delo, zdravstveno varstvo ter sodelovanje na trgih blaga in storitev. Posledica je neizogibno gospodarska, socialna in zdravstvena katastrofa, ki nesorazmerno prizadene revnejše ljudi in države z nizkimi dohodki, ki so res daleč od dvoran v Ženevi in New Yorku.

Ne, nismo bili vsi skupaj.

Ta katastrofa ni negativno vplivala na vse. Ljudje in korporacije, ki sponzorirajo večino dela Svetovne zdravstvene organizacije v nujnih primerih in sestrskih organizacij, kot so CEPI, Gavi in Unitaid, so imeli od politik, ki so jih tako odločno zagovarjali, zelo dobre koristi. Podjetja za programsko opremo in farmacevtska podjetja so ustvarila neprimerno večje dobičke, medtem ko se je odvijalo to množično osiromašenje. Pridobile so tudi mednarodne agencije; v Ženevi sta gradbeništvo in zaposlovanje močna. Filantropski kapitalizem je za nekatere dober.

Glavni cilj deklaracije je podpreti predlagane spremembe in pogodbo SZO o mednarodnih zdravstvenih predpisih (PP26), ki so ključnega pomena za to, da lahko izbruhi virusov, ki imajo tako majhen vpliv, ostanejo zelo dobičkonosni. V podporo temu se zahteva dodatnih 10 milijard dolarjev novih finančnih sredstev na leto (PP29). Obstaja razlog, zakaj ima večina držav zakone proti goljufijam. Združeni narodi in njihove agencije, na srečo za njihovo osebje, ne spadajo pod nobeno nacionalno jurisdikcijo.

Po ocenah njihovih sponzorjev osebje teh agencij dobro opravlja svoje delo. Za preostalo človeštvo je njihovo delo popolna katastrofa. Leta 2019 so rekli, da se nikoli ne bo zapiralo, nato pa so leta 2020 zagovarjali zapiranje in pooblastila od zgoraj. Tri leta so se teatralno pretvarjali, da desetletja znanja o imunosti, bremenu bolezni in povezanosti revščine s smrtnostjo ne obstajajo.

Zdaj pišejo to deklaracijo ZN, da bi še naprej financirali svojo industrijo prek davkoplačevalcev, ki so jih tako nedavno osiromašili. Vizijo ZN, ki naj bi nekoč služila velikemu številu svetovnega prebivalstva, zlasti revnim in ranljivim, so pojedla javno-zasebna partnerstva, privlačnost Davosa in navdušenje nad posamezniki z visokim premoženjem.

Ko se besede uporabljajo za prikrivanje dejanj

Medtem ko je v deklaraciji poudarjen pomen izobraževanja otrok med pandemijami (PP23), so te iste organizacije podprle zaprtje šol za več sto milijonov otrok, ki jih Covid-19 ogroža minimalno. Med njimi je še več milijonov deklic, ki so zdaj kot otroške neveste podvržene nočnim posilstvom, druge pa so na otroškem delu. Ženske in dekleta so bile nesorazmerno velikokrat izključene iz izobraževanja in zaposlovanja. Niso jih vprašali, ali podpirajo te politike!

Dekleta so posiljena, za to, kar so storili ljudje, ki so bili plačani za izvajanje teh politik. Zavedajo se protislovja in škode. Toda to je služba kot mnoge druge. S poslovnega vidika sta nenavadna le popolna amoralnost in pomanjkanje empatije, ki ju je treba uporabiti, da bi se v njej izkazali.

Da bi upravičili uničevanje življenj afriških otrok, Združeni narodi trdijo, da je na celini “več kot 100 večjih izrednih razmer na področju javnega zdravja na leto” (OP4). V Afriki narašča breme endemičnih bolezni, ki presega umrljivost zaradi takšnih izbruhov – več kot pol milijona otrok vsako leto umre zaradi malarije (ki se je povečala zaradi zapiranja Covid-19), podobno breme pa je tudi zaradi tuberkuloze in virusa HIV. Nasprotno pa je bilo v zadnjih treh letih v Afriki zabeleženih le 256 000 smrtnih primerov zaradi bolezni Covid-19. V izbruhu ebole v Zahodni Afriki leta 2015, ki je bil največja tovrstna nedavna izredna situacija pred Covidom, je umrlo 11.300 ljudi. MERS in SARS1 sta po vsem svetu terjala manj kot 1000 smrtnih žrtev. Vendar pa povzročena revščina povzroča lakoto, povečuje umrljivost otrok in uničuje zdravstvene sisteme – ali je to izredna zdravstvena situacija, na katero se sklicujejo Združeni narodi? Ali pa si preprosto izmišljujejo?

Te agencije bodo s spremembami mednarodnega pravilnika o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin usklajevale zapiranje, zapiranje meja, obvezne zdravstvene preglede in cepljenje vas in vaše družine. Njihovi sponzorji iz farmacevtske industrije upravičeno pričakujejo, da bodo s temi ukrepi zaslužili še več sto milijard dolarjev, zato smo lahko prepričani, da bodo razglašene izredne razmere. S tem, ko so samo v Afriki razglasili 100 takšnih dogodkov letno, sporočajo, kako bodo ta nova pooblastila uporabili. Verjeli naj bi, da je svet takšen, da nas lahko reši le opustitev naših pravic in suverenosti zaradi bogatenja drugih.

Združeni narodi in Svetovna zdravstvena organizacija se zavedajo, da se bodo nekateri spraševali o tej nelogičnosti. V dokumentu PP35 takšen skepticizem označujeta kot:

“z zdravjem povezane dezinformacije, napačne informacije, sovražni govor in stigmatizacija”

Svetovna zdravstvena organizacija je ljudi, ki razpravljajo o škodljivih učinkih cepiv za Covid in dvomijo o politikah SZO, nedavno javno označila za “skrajne desničarje”, “agresorje proti znanosti” in “ubijalsko silo”. To je iz trte izvito. Gre za zaničevanje in sovražni govor, ki ga uporabljajo fašistični režimi. Bralec se mora odločiti, ali naj takšna organizacija nadzira njihovo svobodo izražanja in odloča o tem, kaj je resnica.

Na tem mestu ni koristno navajati podrobnosti o vseh 13 straneh desničarskega govora, protislovij in zmot. Podobno retoriko boste našli tudi v drugih dokumentih ZN in SZO, zlasti o pripravljenosti na pandemijo. Neposredno govorjenje je v nasprotju s poslovnimi zahtevami. Vendar pa prvi odstavek “poziva k ukrepanju” v deklaraciji določa ton:

“Zato se zavezujemo, da bomo okrepili svoja prizadevanja za krepitev preprečevanja pandemij, pripravljenosti in odzivanja nanje ter nadalje izvajali naslednje ukrepe, in izražamo trdno odločenost, da:

OP1. Okrepimo regionalno in mednarodno sodelovanje, večstranskost, globalno solidarnost, usklajevanje in upravljanje na najvišjih političnih ravneh in v vseh ustreznih sektorjih z odločenostjo, da premagamo neenakosti in zagotovimo trajnostni, cenovno dostopen, pravičen, enakopraven, učinkovit, uspešen in pravočasen dostop do medicinskih protiukrepov, vključno s cepivi, diagnostiko, terapevtiki in drugimi zdravstvenimi proizvodi, da se z večsektorskim pristopom zagotovi pozornost na visoki ravni za preprečevanje pandemij in drugih izrednih zdravstvenih razmer ter za pripravo nanje in odzivanje nanje, zlasti v državah v razvoju;”

Obstaja še 48 drugih. Plačali ste davke, da je lahko nekdo to napisal!

Na milijone deklic, ki trpijo ponoči, na stotine milijonov otrok, ki jim je bila ukradena prihodnost, matere otrok, ki jih je ubila malarija, in vsi, ki trpijo zaradi vse večjega bremena revščine in neenakosti, ki ju je sprožila ta farsa, to opazujejo. Deklaracija, tako kot Mednarodne konvencije o varstvu človekovih pravic Svetovne zdravstvene organizacije in pogodba, ki jo podpira, čaka na podpise vlad, ki naj bi nas zastopale.

Prvotno objavil Brownstone Institute


Suggest a correction

Similar Posts