| | |

Družba Moderna ustavila poskuse z mRNA cepivi proti virusu HIV po poročanju o visokem številu neželenih učinkov

V seriji preskušanj faze 1 se je pri 7-18 % udeležencev, ki so prejeli eksperimentalna mRNA cepiva, pojavila kožna reakcija, vključno s koprivnico, srbečico ali koprivnico, ki jo je povzročilo praskanje. Kožne reakcije so lahko “radar za zgodnje opozarjanje na težave s splošnim imunskim odzivom”.

Zgodba na kratko:

  • Zadnji neuspeh v zvezi s sporočilno RNK ali mRNA je bilo preskušanje faze 1 mRNA cepiva za virus humane imunske pomanjkljivosti (HIV) podjetja Moderna.
  • Večja preskušanja so bila ustavljena, ko se je pojavilo veliko število “presenetljivih kožnih stranskih učinkov”.
  • V seriji preskušanj faze 1 se je pri 7 do 18 % udeležencev, ki so prejeli eksperimentalne injekcije mRNA, pojavila kožna reakcija, vključno s koprivnico, srbečico ali koprivnico, ki jo je povzročilo praskanje.
  • Kožne reakcije so lahko “zgodnji opozorilni radar za splošni imunski odziv”, ki kaže na večjo težavo.
  • Čeprav vsem mRNA cepivom proti virusu HIV ni uspelo opraviti niti začetnih preskusov, moramo verjeti, da so mRNA cepiva za COVID-19 z odliko opravile študije varnosti in učinkovitosti ter da je tehnologija s tem “dokazano” varna in učinkovita.

Cepiva z RNA se opisujejo kot “novo obdobje v vakcinologiji“.

V teku so raziskave za razvoj mRNA cepiv ne le za koronaviruse, temveč tudi za C. diff, hepatitis C, gripo, malarijo, norovirus, raka in druge – kljub dejstvu, da so vsa mRNA cepiva verjetno neučinkovita in/ali nevarna.

Najnovejši neuspeh pri mRNA je bilo preskušanje faze 1 mRNA cepiva za HIV podjetja Moderna. Večja preskušanja so bila ustavljena, ko se je pojavilo veliko število “presenetljivih kožnih stranskih učinkov”.

“To obravnavamo zelo resno,” je za revijo Science povedal Carl Dieffenbach, vodja oddelka za AIDS pri Nacionalnem inštitutu za alergije in nalezljive bolezni (NIAID).

Čeprav vsa mRNA cepiva za HIV niso prestala niti začetnih preskusov, nameravajo raziskovalci ponoviti preskus faze 1 z uporabo manjšega odmerka.

Visoka stopnja kožnih reakcij ustavila preskuse mRNA cepiv proti HIV-u

Poskusi imunogenov HIV na osnovi mRNA potekajo v sodelovanju z Mednarodno pobudo za cepljenje proti aidsu (IAVI), podjetjem Moderna, mrežo za preskušanje cepiv proti HIV (HVTN), Nacionalnim inštitutom za zdravje ter fundacijo Bill & Melinda Gates.

V seriji preskušanj faze 1 se je pri 7 do 18 % udeležencev, ki so prejeli eksperimentalne injekcije, pojavila kožna reakcija, vključno s koprivnico, srbečico ali koprivnico zaradi praskanja.

IAVI je v sporočilu za javnost v veliki meri zmanjšal pomen zaskrbljujočih rezultatov in navedel:

“Večina teh dogodkov je bila blagih ali zmernih in jih je bilo mogoče obvladati z enostavnimi zdravili proti alergiji. O resnih neželenih dogodkih niso poročali. Udeležencem, pri katerih so se pojavili kožni dogodki, je bila zagotovljena vsa potrebna zdravstvena oskrba in so bili pozorno spremljani.”

“IAVI in partnerji si aktivno prizadevajo raziskati morebitne vzroke teh kožnih dogodkov. Povabili smo interdisciplinarno skupino zunanjih strokovnjakov, vključno z alergologi in imunologi, da bi dodatno ocenili kožne dogodke.”

“Zaradi preglednosti in jasnosti so IAVI in partnerji na znanstvenih konferencah predstavili predhodne podatke o imunskih odzivih in varnosti ter se veselijo nadaljnje razprave o teh rezultatih.”

Vendar pa neuspeh poudarja nadaljnje neuspehe v tekmi za izdelavo mRNA cepiv proti virusu HIV. “Če te ugotovitve ne bi bilo, bi napredovali hitreje,” je za Science povedal vodja IAVI Mark Feinberg.

Težave, ki pestijo mRNA cepiva proti virusu HIV

Da bi ustvarili cepivo, so raziskovalci več mesecev vbrizgavali “različne mRNA, ki kodirajo različne dele površinskega proteina HIV-a ali celotno molekulo”.

Namen je sprožiti nastanek široko nevtralizirajočih protiteles ali bNAb.

BNAb so beljakovine imunskega sistema, ki imajo edinstveno sposobnost, da se borijo proti širokemu spektru sevov virusa.

Pri virusu HIV so bNAb posebej zanimiva, ker je virus HIV zelo spremenljiv, saj po svetu krožijo številni sevi.

Derek Lowe, medicinski kemik, je zapisal:

“Moderna že nekaj let dela na možnem cepivu proti virusu HIV z uporabo svoje mRNA tehnologije, kar je ambiciozen cilj.”

“V desetletjih so bili na tem področju že številni poskusi in ni treba posebej poudarjati, da se še noben od njih ni obnesel. Skoraj zagotovo ne bo cepiva z enim samim odmerkom, ki bi bilo usmerjeno v en sam antigen – za to je situacija preveč zapletena.”

“Ker se virus pojavlja v številnih različnih sevih, je bilo upanje, da bi z nekim bolj celovitim protokolom cepljenja lahko sprožili široko nevtralizirajoča protitelesa, ki bi se lahko spopadla z vsemi nasprotniki.”

Večina protiteles je usmerjena proti določenim sevom virusa, toda bNAb lahko nevtralizirajo številne seve virusa HIV, zato so močno orodje v boju proti temu virusu. Medtem ko ljudje s HIV-om včasih razvijejo lastna bNAb, tega še ni storilo nobeno cepivo.

Pri ustvarjanju bNAb s tehnologijo mRNA za virus HIV gre za zagotavljanje navodil za ustvarjanje beljakovin, ki so podobne delom ovojnice virusa HIV.

To bi teoretično spodbudilo imunski sistem k proizvodnji bNAbov, ki lahko nevtralizirajo širok spekter sevov virusa HIV, kar bi omogočilo široko zaščito pred virusom.

Kot poroča Bloomberg:

“Izdelava mRNA cepiva za HIV je zahtevnejša od izdelave cepiva za SARS-CoV-2, ki smo ga že poznali. Cepiva mRNA za COVID vsebujejo recept za beljakovinske bodice.”

“To povzroči, da imunske celice proizvajajo nevtralizirajoča protitelesa proti virusu COVID-a, podobno kot če bi se okužile z virusom COVID-a.”

“Pri virusu HIV ni tako preprostega recepta. HIV-ov ekvivalent beljakovinske bodice – glikoproteinu ovojnice – je bolj prebrisan. Skriva svoje ranljive vidike, zaradi česar imunske celice težko ustvarijo protitelesa proti njemu. Še večja težava je, da HIV začne mutirati v nekaj urah po okužbi.”

“HIV se obnaša kot ‘roj nekoliko različnih virusov’ … Ljudje s HIV-om le redko razvijejo nevtralizirajoča protitelesa, pri redkih, ki jih razvijejo, pa traja več let, da se razvijejo – veliko predolgo, da bi se lahko učinkovito borili proti virusu. Imunski sistem jih ne more dohajati.”

“Kaj pa, če bi lahko imunskemu sistemu omogočili, da se pospeši? To je zamisel cepiva podjetja Moderna/IAVI … Raziskovalci bodo uporabili serijo cepiv, s katerimi bodo poskušali spodbuditi imunski sistem k večletnemu procesu, da bo ob stiku z virusom HIV lahko začel delovati.”

Težave s kožo so lahko zgodnje opozorilo za imunski odziv

Medtem ko naj bi cepivo proti virusu HIV Moderne ustvarilo “impresivna protitelesa, ki so se pomikala proti bNAb”, pa visoka stopnja kožnih težav, ki jih je sprožila, kaže na večjo težavo.

Lowe je šel tako daleč, da jih je opisal kot “radar za zgodnje opozarjanje na splošni imunski odziv”:

“Pri precejšnjem številu prejemnikov cepiva (v nekaterih primerih pri desetih do petnajstih odstotkih) so se pojavile različne vrste kožnih reakcij (koprivnica itd.) Te skoraj vedno izzvenijo, vendar je to opozorilo.”

“Kožne reakcije so nekakšen zgodnji opozorilni radar za splošni imunski odziv (zato kožni testi za različne alergene), pri čemer je zaskrbljujoče, da bi se te reakcije ob nadaljnih odmerkih lahko poslabšale (ali pa bi bile znanilke drugih imunskih težav v različnih organskih sistemih). Vsekakor je vredno natančneje preučiti.”

“Poudariti moram, da je ta stopnja neželenih učinkov veliko višja, kot je bila opažena pri mRNA cepivih proti koronavirusom (zato so se oglasili alarmi), vendar tudi tam kožne reakcije niso neznanka. … Nihče ni povsem prepričan, ali so tu odziv sprožile same vrste mRNA ali pa gre za nekaj v formulaciji (lipidni nanodelci).”

“Potencialno bolj zaskrbljujoče pa bi bilo, če bi bila težava povezana s kumulativnim učinkom več mRNA cepiv,” je poročal Science.

Pomembno je poudariti, da so bila vsi mRNA cepiva proti virusu HIV neuspešna, medtem ko naj bi mRNA cepiva proti COVIDu-19 z odliko prestali študije varnosti in učinkovitosti ter je tehnologija s tem “dokazano” varna in učinkovita.

Vendar, kot je opozoril kanadski onkolog in raziskovalec raka Dr. William Makis: “Večkrat ko se cepiš z mRNA, večje so poškodbe imunskega sistema, večje je tveganje za oslabljen nadzor raka in s tem večje tveganje za turbo raka.”

Turbo rak je izraz, ki se uporablja za opis pojava hitro rastočega raka pri ljudeh, pogosto mlajših od 30 let, ki so prejeli eno ali več cepiv za COVID-19 – še eno opozorilo, da mRNA cepiva niso tako varna, kot so nas prepričevali.

Makis je tvitnil:

“Na žalost je celotno področje LNP/mRNA cepiv prevara. Gre za neuspešno tehnologijo z nesprejemljivo grozljivim profilom stranskih učinkov. Celotno področje je zdaj odvisno od zatiranja poškodb in smrti zaradi mRNA cepiva za COVID-19 , ki jih je zdaj na milijone (5,3 milijona samo v WHO VigiAccess), zato nimamo več opravka z znanstveniki, ampak s prevaranti.”

“Poskušajo najti “nove” načine za trženje neuspešne tehnološke platforme in na trg pretihotapiti neuspešna cepiva. Takšen izdelek je mRNA cepivo proti virusu HIV podjetja Moderna.”

“In da, kljub temu, da je 20 % žrtev mRNA cepiva proti virusu HIV v prvi fazi poskusov dobilo kožne izpuščaje, nadaljujejo z delom. Družba Moderna bo ponovila preskuse faze 1 z nekoliko manjšim odmerkom. Zastrupitve se bodo nadaljevale, dokler se poškodbe zaradi cepiva ne bodo izboljšale.”

Vsa mRNA cepiva so verjetno neučinkovita in nevarna

Medtem ko je najnovejši poskus mRNA cepiva proti virusu HIV pokazal tveganje za neželene učinke, so drugi poskusi pokazali, da cepiva niso učinkovita. Eno od kliničnih preskušanj, ki ga je izvajala mreža HVTN, financirana s strani NIAID, se je začelo leta 2019 in je vključevalo 3 900 udeležencev.

Eksperimentalno shemo cepiva proti virusu HIV, uporabljeno v študiji, je razvil Janssen, oddelek za cepiva družbe Johnson & Johnson (J&J), in ni zagotovila zaščite pred virusom HIV, zaradi česar je bila študija prekinjena.

“Cepivo je uporabljalo enak sistem prenosa antigena, kot ga uporablja cepivo za COVID-19 podjetja J&J, in sicer virus prehlada, znan kot adenovirus 26,” je poročal portal Stat News, pri čemer je bilo neuspešnih tudi vsaj pet drugih cepiv.

Čeprav cepivo proti virusu HIV podjetja Janssen ni bilo mRNA cepivo, je HVTN še naprej opozarjala na tehnologijo mRNA kot potencialno rešitev. Vendar so mRNA cepiva že po naravi problematična.

Na primer, Pfizerjeva mRNA cepivo za COVID-19 prav tako narekuje celicam, da proizvajajo dodatne “neciljne” beljakovine, ki bi lahko predstavljale veliko tveganje za zdravje.

Ribosomi v celicah dekodirajo mRNA, vendar lahko ti v COVID-19 cepivih v približno 8 % primerov napačno preberejo kodirana navodila, pojasnjuje doktorica Maryanne Demasi, nekdanja medicinska znanstvenica na Univerzi v Adelaidi in nekdanja novinarka za ABC News v Avstraliji:

“Raziskovalci pravijo, da lahko ribosomi, ki so odgovorni za dekodiranje mRNA v celicah, v približno 8 % primerov zdrsnejo in napačno preberejo kodirana navodila, kar je znano kot ‘ribosomski premik okvirjev’. Pravijo, da je ‘napaka’ povezana s tem, kako je bila mRNA v cepivu gensko spremenjena.”

“Za razliko od naravno prisotne mRNA je bila v mRNA v cepivih baza ‘uridin’ zamenjana z bazo ‘N1-metil psevdouridin’ (da bi se stabilizirala), zaradi česar je žal nagnjena k napakam pri branju.”

Maja 2021 sem opravil intervju z doktorico Stephanie Seneff, več kot pet desetletij višjo znanstvenico na Tehnološkem inštitutu Massachusetts (MIT), o verjetnih nevarnostih zamenjave uracila v RNK, ki se uporablja v cepivih za COVID-19, s sintetičnim metilpseudouridinom.

Ta postopek zamenjave črk v genskem kodeksu je znan kot optimizacija kodonov, za katero je znano, da je problematična.

Seneffova je takrat napovedala, da bodo injekcije povzročile porast prionskih bolezni, avtoimunskih bolezni, nevrodegenerativnih bolezni v mlajših letih, krvnih motenj in srčnega popuščanja, eden glavnih razlogov za to pa je, da so genetsko spremenili RNK v cepivih s sintetičnim metilpsevdouridinom, ki poveča stabilnost RNK, saj zavira njeno razgradnjo.

Raziskovalci z Univerze v Cambridgeu ter univerz v Kentu, Oxfordu in Liverpoolu so nato odkrili, da uporaba metil psevdouridina povzroča visoko stopnjo ribosomskega “premikanja okvirjev”, zaradi česar celice proizvajajo neciljne beljakovine z neznanimi učinki.

Poleg tega je mikrobiolog Kevin McKernan – nekdanji raziskovalec in vodja skupine pri projektu MIT Human Genome – s sodelavci v študiji iz leta 2023, ki je bila pred natisom, ocenil sestavo nukleinskih kislin v štirih stekleničkah mRNA cepiv podjetij Moderna in Pfizer, ki jim je potekel rok uporabe.

Ugotovili so “onesnaženje z DNK, ki presega zahteve Evropske agencije za zdravila (EMA) 330ng/mg [nanogramov na miligram] in zahteve FDA [U.S. Food and Drug Administration] 10ng/dose”.

Tako je McKernanova ekipa poleg beljakovinske bodice in mRNA v cepivih za COVID-19 odkrila tudi promotorje SV40, za katere že desetletja sumijo, da pri ljudeh povzročajo raka.

Ste bili poškodovani z mRNA cepivom za COVID? Tukaj je pomoč

Pomembno je, da ste pozorni na vsa nova mRNA cepiva, ki pridejo na trg, in preden se jih lotite, skrbno pretehtate, ali so tveganja večja od prijavljenih koristi.

Če ste že prejeli enega ali več cepiv proti COVIDu-19, lahko z nekaterimi ukrepi popravite napad na svoj sistem.

Ne pozabite, da več ko je mRNA cepljenj, večja je poškodba imunskega sistema. Zato je prvi korak ta, da se izognete nadaljnjim cepljenje z mRNA. Nato, če se pri vas pojavijo nenavadni simptomi, poiščite pomoč strokovnjaka.

Tudi združenje Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) ima protokol zdravljenja za poškodbe po aplikaciji brisov.

Imenuje se I-RECOVER in ga lahko prenesete s spletne strani covid19criticalcare.com.

Dr. Pierre Kory, ki je soustanovitelj združenja FLCCC, se je bolj ali manj posvetil izključno zdravljenju poškodovancev s cepivi. Za več informacij obiščite DrPierreKory.com.

Certificirani internist in kardiolog Dr. Peter McCullough prav tako raziskuje zdravljenje po cepljenju, ki ga lahko najdete na PeterMcCulloughMD.com.

Prvotno objavil Mercola.

Suggest a correction

Similar Posts