| | | | | | |

Industrija kemičnih sledi (chemtrailov) za vremenske in podnebne spremembe, ki jih je povzročil človek

Vir: Peter F. Mayer, 18. april 2024

Chemtrails so teorija zarote, dokler ne postanejo resnične. Manipuliranje z vremenom pozna vsak vinogradnik, ki se želi zaščititi pred veliko točo. Toda dejansko se vremenska manipulacija zdaj izvaja v industrijskem obsegu. Vladni in korporativni mediji raje pišejo o podnebnih spremembah, ki naj bi jih povzročil CO2, ki ga je povzročil “človek”, ne pa o industriji, ki namerno spreminja vreme.

Preden se poglobimo v mrežo interesov in prizadevanj, kratek razmislek o izrazu chemtrail, ki so ga poskušali osmešiti. Gre za sledi v ozračju, ki jih povzročajo kemikalije ali so posledica kemičnih reakcij. V letalskem motorju poteka kemijska reakcija ogljikovodikov (parafin, letalski bencin) s kisikom, pri čemer nastajata CO2 in H2O. Vodna para je vidna kot kondenzacijske sledi. Obstaja pa dovolj letal, ki iz rezervoarjev v ozračje pršijo kemikalije, ki povzročajo dež, točo ali druge vremenske reakcije v ozračju, ki lahko prek povratnih mehanizmov vplivajo na podnebje.

Zaradi obilnega deževja v Dubaju se je sejanje oblakov v teh dneh znašlo v osrednjih medijih, saj je celo ORF poročal o tem, česar ni več mogoče zanikati:“Tiskovna agencija AP je v sredo poročala, da so meteorologi iz državnega meteorološkega urada (NCM) emiratskim medijem potrdili šest ali sedem letov sejanja oblakov.

Marca lani je družba Saudi Arabian Oil Co – tretje najdonosnejše javno podjetje na svetu – dobila ameriški patent za ustvarjanje dežja, “ki naj bi pomagal poplaviti oddaljena naftna polja”. Vrtalniki potrebujejo vodo za testiranje vrtin in povečanje proizvodnje nafte. V postopku, ki ga je patentiralo podjetje Saudi Aramco, se v oblake posuje srebrov jodid ali druge snovi, padavine pa se nato zbirajo v rezervoarjih, ki se lahko uporabijo za povečanje proizvodnje nafte. Ni jasno, ali je naftni velikan že uporabil postopek, ki je morda povzročil padavine v Dubaju.

Revija za spreminjanje vremena (Journal of Weather Modification) (na sliki zgoraj), ki jo izdaja Združenje za spreminjanje vremenaWeather Modification Association (WMA ), ima že 55 številk. Združenje WMA kot svoje člane navaja podjetja, predvsem iz ZDA, pa tudi iz drugih regij sveta. V razdelku Industrijske novice (Industry News) so navedeni članki o projektih spreminjanja vremena, kot je“Idaho eksperimentira z novim načinom povečanja snežnih padavin v svetu, ki se segreva”.

Na voljo so tudi novice iz Abu Dabija (Združeni arabski emirati – ZAE):“UAEREP je začel uvodni sestanek za 5. cikel nagrajenega projekta za sledenje sejanja oblakov v realnem času” (UAEREP initiates kick off meeting for 5th cycle awarded project for real-time cloud seedability tracking). Drug projekt, ki ga financirajo ZAE, se ukvarja z nanotehnologijo, in sicer s sejanjem oblakov s posebnimi nanotehnološkimi delci.

Podjetje 3D s.a., član WMA, se opisuje kot “eno najbolj inovativnih podjetij na svetu na področju zaščite pred neugodnimi vremenskimi pojavi. Je član Združenja za spreminjanje vremena in takšne programe izvaja že od leta 1981“. Z letali, radarji in usposobljenim osebjem podjetje zagotavlja dež ali sneg, odvisno od zahtev stranke. Podjetje ima sedež v Solunu v Grčiji.

Glede na pregled mednarodnih patentov, ki ga je opravil E&E News, je več kot deset podjetij, raziskovalnih ustanov ali posameznikov od leta 2018 patentiralo vsaj 19 tehnologij ali metod za sejanje oblakov. Na tem seznamu je tudi “elektrostatični zračni sistem za spreminjanje vremena”, ki ga je izumil in zdaj preizkuša Martin.

Dva dodatna patenta za naprave za sejanje dežja sta bila podeljena v ZDA proizvajalcu letal Boeing in v EU družbi WeatherTec AG iz Zuga v Švici.

Vojaška uporaba manipulacije vremena in podnebja

Vojaška uporaba je seveda nujna. EE News prikazuje sliko z napisom:“Malezijsko vojaško letalo leta 2019 izvaja sejanje oblakov, da bi odstranilo meglo zaradi požarov na plantažah, tako da v nebo izstreli vodo in sol.” V Ukrajini so na območju fronte nekaj časa opazili oblake in dež, ko so nameravali ustvariti blato, ki je oviralo gibanje. Letos pa se to blatno obdobje večinoma ni uresničilo in suhe razmere omogočajo hiter, čeprav še vedno počasen napredek.

Lani poleti je geopolitični analitik in nekdanji ekonomist pri Svetovni banki in Svetovni zdravstveni organizaciji objavil analizo z naslovom“Kriminalna norost podnebnih spremembhe (Criminal Insanity of Climate Change): Neposredno energetsko orožje (DEW) povzroča gpožare gozdov in grmovja, uničuje cela mesta in začenja požare na ladjah v morju“.

Od leta 2020, ko je začela veljati zloglasna agenda ZN 2030, so novice in laži o vročini, “podnebnih spremembah”, ki jih je povzročil človek s CO2, dosegle nove razsežnosti. Da bi to še bolj poudarili, gozdnih požarov ne podtikajo le plačani požigalci, temveč tudi vojaško energetsko orožje (Directed Energy Weapons, DEW) in druga sredstva za spreminjanje okolja (ENMOD).

Temu pravimo geoinženiring – in to, čemur smo priča danes, v zadnjih treh letih in še veliko prej, je odkrita vojna s sofisticiranim orožjem, z lasersko vodeno elektromagnetno energijo.

Usmerjeno energetsko orožje so elektromagnetni sistemi, ki lahko kemično ali električno energijo pretvorijo v sevalno energijo, ki se nato z laserskimi žarki s svetlobno hitrostjo izstreli na določene cilje. Usmerjeno energetsko orožje lahko ustvari sile od zaviralnih do škodljivih in uničujočih.

Vzporedno s temi strašnimi vročinskimi valovi se po vsem svetu pojavljajo tajfuni, orkani in poplave, podobne cunamiju, zlasti, a ne izključno, na severni polobli. Večina teh je prav tako posledica geoinženiringa. Skandinavijo so prizadele obilne padavine, ki so povzročile poplave na Norveškem in Danskem.

Izjemne poplave so bile tudi na Japonskem in na severovzhodu Kitajske. V Pekingu so skoraj hkrati zabeležili rekordne vročinske valove, ki so jim tesno sledili ekstremni nalivi, ki so jih povzročili tajfuni, in posledične poplave. Res? Seveda.

V premislek: samooklicani gospodarji vesolja razmišljajo linearno. Za to so bili usposobljeni. Kaj pa, če te vremenske in podnebne spremembe, ki jih zdaj izvajajo za določene – vse bolj raznolike – cilje, razvijejo svojo lastno dinamiko, saj niso linearne, ampak, da, dinamične – in imajo dolgoročne učinke, ki so drugačni od tistih, ki jih je načrtoval kult globalistov? – Samo pravim.

..

Nazaj k DEW in drugim tehnologijam ENMOD. Ta znanost se razvija od 40. let prejšnjega stoletja in se je v zadnjih 80 letih razvila v sofisticirano tehnologijo, ki lahko povzroči nepopisno opustošenje, uniči infrastrukturo, domove, gozdove – in življenja vseh čutečih bitij, vključno z živalmi in ljudmi.

Te tehnologije so zelo raznolike, od DEW do visokofrekvenčnega programa aktivnega raziskovanja polarnega polja (HAARP), programa ameriških zračnih sil, do skalarnega elektromagnetnega valovanja, podobnega DEW – in še več.

O tej temi obstaja obsežna literatura, vendar je mediji praktično ne obravnavajo.

Antensko polje HAARP v Gakoni na Aljaski.

Posnetek zaslona s spletne strani Univerze Aljaske v Faibanksu:

Vredno je omeniti, da je bil program HAARP leta 1996 potrjen v oddaji CBC.

Video HAARP CBC. Nadzor vremena:

Ameriško zračno orožje o “lastništvu” vremena leta 2025

V začetku novembra 2023 je poskus HAARP povzročil severni sij, ki je bil viden do naše zemljepisne širine, približno 45 stopinj. Uporabljene frekvence so ustrezale frekvencam razpadne serije plutonija do hafnija.

F. William Engdahl, svetovalec za strateška tveganja, predavatelj in avtor uspešnic o nafti in geopolitiki, v eseju piše, da bi lahko ekstremne vremenske pojave povzročil tudi človek. Lahko bi bili posledica namerne in zlonamerne manipulacije naših najpomembnejših vremenskih vzorcev.

Engdahl poroča o vojaških pristopih k manipuliranju z vremenom:

“Junija 1996 so ameriške letalske sile objavile poročilo s provokativnim naslovom “Vreme kot sredstvo za povečanje moči: Osvojeno vreme leta 2025”. V poročilu so bile opisane možnosti umetnega vplivanja na vreme (geoinženiring), da bi med drugim okrepili padavine ali nevihte, preprečili padavine (sprožili sušo) ali odpravili sovražnikovo kritje z oblaki. Poročilo je bilo pripravljeno, “da bi preučili koncepte, zmogljivosti in tehnologije, ki so potrebni, da bi Združene države Amerike tudi v prihodnosti ostale prevladujoča letalsko-vesoljska sila”. Poročilo na začetku navaja: “Spreminjanje vremena lahko razdelimo v dve glavni kategoriji: Zatiranje in krepitev vremenskih vzorcev. V skrajnih primerih to lahko pomeni

ustvarjanje povsem novih vremenskih vzorcev, oslabitev ali obvladovanje hudih neviht ali celo obsežno in/ali dolgotrajno spreminjanje svetovnega podnebja.” (dodatno poudarjeno).

V dokumentu letalskih sil, ki je bil, zanimivo, s spletne strani izbrisan šele leta 2021, je še zapisano: “… izjemne vojaške zmogljivosti, ki bi lahko nastale na tem področju, ignoriramo na lastno odgovornost … ustrezna uporaba spreminjanja vremena lahko omogoči prevlado brez primere na bojišču … tehnologija je na voljo in čaka, da jo uporabimo.” V poročilu je zapisano, da lahko do leta 2025 “obvladujemo vreme” Poročilo poudarja, da je že v Eisenhowerjevem obdobju “leta 1957 predsednikov svetovalni odbor za nadzor vremena izrecno priznal vojaški potencial spreminjanja vremena in v svojem poročilu opozoril, da lahko postane pomembnejše orožje od atomske bombe”. To je bilo pred skoraj sedmimi desetletji.”

Vojaška uporaba spreminjanja vremena za škodovanje sovražniku ni nič novega. Engdahl opisuje, kako sta med vietnamsko vojno takratni državni sekretar Henry Kissinger in CIA odobrila strogo tajni projekt geoinženiringa s kodnim imenom Operacija PopEye. Izvajala se je s Tajske prek Kambodže, Laosa in Vietnama. Z vojaškimi letali WC-130 in reaktivnimi letali RF-4 so ameriške sile v sezonske monsunske nevihtne oblake razpršile srebro in svinčev jodid, da bi severnovietnamske oskrbovalne ceste spremenile v neprehodne blatne luknje. Naloga je bila ustvariti dovolj celoletnega dežja, da bi blokirale Ho Ši Minove poti.

Toda očitno so zdaj šli še dlje in dlje od teh preprostih začetkov, piše Engdahl:

“Od sedemdesetih let prejšnjega stoletja je delo na področju umetnega geoinženiringa postalo vse bolj izpopolnjeno in tudi veliko bolj skrivnostno. Tradicionalna metoda ‘ustvarjanje dežja’ oziroma ‘sejanja oblakov’ z letali, ki običajno razpršijo delce srebrovega jodida na oblake, v katerih so vodne kapljice, da povzročijo padavine, se uporablja od 40. let prejšnjega stoletja. Od devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je ameriško letalstvo izdalo knjigo “Vreme kot dejavnik moči – Weather as a Force Multiplier: 2025″, so bile razvite nove metode z veliko večjim dosegom in učinkom, in sicer precej pred letom 2025.

V tem poročilu ameriških zračnih sil iz leta 1996 je navedeno: “… spreminjanje ionosfere je področje s številnimi možnostmi uporabe, verjetno pa obstajajo tudi dodatne aplikacije, ki jih še ni mogoče predvideti.”

Seveda niso vsi zadovoljni s tem, kar počnejo ZDA. Ionosferski raziskovalni projekt ameriških zračnih sil in Urada za pomorske raziskave HAARP (High Frequency Active Auroral Research Programme) v Gakoni na Aljaski je sprožil nasprotovanje. Januarja 1999 je celo Evropska unija projekt presenetljivo označila za “globalno skrb” in sprejela resolucijo, v kateri je zahtevala več informacij o tveganjih za zdravje in okolje. Washington te zahteve ni upošteval. Večina podatkov o raziskavah HAARP je bila iz razlogov “nacionalne varnosti” tajna, kar je povzročilo razširjena ugibanja o zloveščih dejavnostih.

Dober vir informacij o projektih, ki prinašajo denar, so običajno patentni uradi. Tudi Engdahl je našel tak primer:

“Dr. Bernard J. Eastlund je leta 1985, ko je delal za naftno družbo ARCO, prijavil patent (US #4,686,605) za “metodo in napravo za spreminjanje območja v zemeljski atmosferi, ionosferi in magnetosferi”, za kar je prejel subvencijo Pentagonove agencije DARPA. V opisu patenta je bilo navedeno, da bi ciljno usmerjeno obsevanje ionosfere z močnimi radijskimi valovi lahko povzročilo segrevanje in “dvigovanje” Zemljine ionosfere. To bi lahko uporabili za nadzor vremena s spreminjanjem reaktivnih tokov, sprožanjem tornadov ali povzročanjem ali preprečevanjem padavin. Podjetje ARCO se je obrnilo na ameriško vojsko in ji prodalo patentne pravice svojega takratnega zaposlenega Eastlunda. Ameriška vojska naj bi nato patentne pravice prenesla na vodilno vojaško podjetje Raytheon. Podjetje Raytheon naj bi sodelovalo tudi pri izdelavi vseh glavnih radarskih sistemov za segrevanje ionosfere po vsem svetu. Naključje? Tiskovni predstavnik HAARPa je zanikal, da bi bil Eastlundov patent uporabljen za HAARP. Vendar pa ni omenil nobenega od drugih objektov.

HAARP je fazni niz radarskih anten visoke moči, usmerjen v ionosfero. Včasih se imenuje ionsko segrevanje. Ionosfera je visokogorska plast v ozračju, ki vsebuje visokoenergijske delce. Ko se sevanje usmeri v ionosfero, lahko nastane ogromna količina energije, ki se uporabi za uničenje določenega območja. Na zdaj že izbrisani spletni strani HAARP je bilo sprva navedeno, da je HAARP “znanstveno prizadevanje, namenjeno preučevanju lastnosti in obnašanja ionosfere … za civilne in vojaške namene”.

Ameriška vojska je HAARP v Gakoni uradno razgradila leta 2013. Leta 2015 je delovanje HAARP uradno prenesla na civilnega partnerja, Univerzo Aljaske v Fairbanksu. Zaprtje je služilo kot izgovor za ustavitev neposrednega prenosa signalov HAARP na javnem spletnem mestu, ki je zagotavljal jasne dokaze o povezavah med dejavnostmi HAARPa in velikimi vremenskimi nesrečami, kot sta orkan Katrina ali potres v Čengduju leta 2008. Upravljanje objekta je bilo leta 2015 preneseno na Univerzo na Aljaski.”

Največji ameriški obrambni izvajalec Raytheon, ki je patente Eastlunda prejel od podjetja ARCO, naj bi sodeloval v številnih tovrstnih objektih po vsem svetu. Nekdanji član upravnega odbora Lloyd J. Austin III je sedanji minister za obrambo ZDA.

Suggest a correction

Similar Posts