| |

„Egyetlen szúrás tönkretette az életemet.” Megszólalt egy nő, akit a Merck HPV-vakcinája károsított meg

A humán papillomavírus (HPV) elleni oltóanyag egyetlen adagjának beadását követő 30 percen belül Kaley Stockton egészségi állapota drámaian romlott. „Sokkot kaptam. Nem tudtam, mi történik” – mondta Kaley a CHD.TV műsorvezetőjének, Stephanie Locricchiónak a „People’s Testimony” egyik legutóbbi epizódjában.

Cikk eredetileg a The Defender – Children’s Health Defense’s News & Views honlapján jelent meg.

A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás egyetlen adagjának beadását követő 30 percen belül Kaley Stockton egészségi állapota drámaian megromlott.

Ahogy a vakcina beadását követően munkába tartott, a korábban egészséges 24 éves nőnél csalánkiütés alakult ki, és testhőmérséklete az egekbe szökött. Ami még aggasztóbb volt, a szíve is hevesen vert.

„Sokkot kaptam” – mondta Kaley Stephanie Locricchio-nak a CHD.TV „Emberek vallomása” című műsorának egyik nemrégiben sugárzott epizódjában „Nem tudtam, mi történik.”

Kaley hívta a 911-et. Amikor a mentősök felfedezték, hogy a szíve percenként 183-at ver, azonnal a sürgősségi osztályra vitték. Ott az orvosok Benadrylt adtak neki, ami átmenetileg enyhítette Kaley néhány tünetét.

A sürgősségi orvosok hazaengedték – egy „nem vitatott” diagnózissal.

Kaley elmondta, hogy a sürgősségi osztályon tett ezen és a későbbi utazások során az orvosok következetesen elvetették annak lehetőségét, hogy a tüneteit a HPV-vakcina okozhatta volna.

Ehelyett azt mondták neki: „Nem tudjuk, mi történt”

Az orvos, aki beadta Kaley HPV-vakcináját – egy szülész-nőgyógyász, akit egy rutinszerű papi kenet miatt keresett fel – nem tájékoztatta őt semmilyen mellékhatásról, mondta Kaley.

„Ez az, ami megdöbbentett… hogy (az orvos) nem mérlegelte a kockázatokat és az előnyöket” – mondta Kaley.

Bár a Merck – a Gardasil HPV-vakcina gyártója – biztonságosnak és hatékonynak tünteti fel a vakcinát, egyre több perrel kell szembenéznie, köztük egy jogtalan halálesettel kapcsolatos perrel, amely szerint a vállalat szándékosan eltitkolta a vakcina ismert mellékhatásait.

Ezek a mellékhatások közé tartoznak a legyengítő autoimmun szövődmények, mint például a poszturális ortosztatikus tachikardia szindróma (POTS), neurológiai problémák, korai petefészek-elégtelenség és egyéb mellékhatások.

Március 29-én egy szövetségi bíró a Gardasil ellen indított 16 perből álló csoportot egy sor előzetes tárgyalásra készítette elő. Ezek a tárgyalások segítenek a feleknek meghatározni, hogy az esküdtek várhatóan hogyan reagálnak majd a szakértői vallomásokra és bizonyítékokra, amelyek megismétlődnek majd az egyre növekvő számú perben, amelyet olyan emberek nyújtottak be, akik a Gardasil HPV-vakcina beadását követően szövődményeket tapasztaltak.

Egy észak-karolinai kerületi bíróság a múlt hónapban arra kötelezte a Mercket, hogy adja át a Gardasil vakcina mellékhatásaira vonatkozó összes adatbázist azoknak a felpereseknek, akik a gyógyszeripari óriást a Gardasil vakcina által állítólagosan okozott sérülések miatt perlik.

Az adatbázisoknak, amelyek a Merck Adverse Event Reporting and Review System – a Merck által a Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) változatának – adatait tartalmazzák, tartalmazniuk kell az orvosok, a betegek és a kiadványok által a Gardasil vakcina mellékhatásairól benyújtott összes jelentést, mondta a felperesek ügyvédje, Michael Baum.

A Merck eközben nemrégiben közölte, hogy a vakcinát 9 vagy 10 éves korban akarja beadni, nem pedig 11 vagy 12 éves korban, ahogyan azt a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok jelenleg ajánlják.

„Nem akarok azok közé tartozni, akiket elhallgattak”

Mielőtt megkapta a HPV elleni vakcinát, Kaley lelkes lovas volt, és rendszeresen végzett intenzív Crossfit edzéseket.

Most azonban olyan extrém fáradtságot érzett, hogy néha járókeretre volt szüksége, mondta Kaley Locricchiónak.

Emellett megemelkedett, akár 212 ütés/perces pulzusszámot, remegést, kontrollálhatatlan görcsöket és szavak formálási nehézségeket tapasztalt.

Kaley családja „szinte azonnal” felismerte a kapcsolatot Kaley tünetei és a HPV-vakcina között, mivel „az a személy, aki előtte voltam” és „az a személy, aki rögtön utána voltam” – mondta.

„Az apám még azt is mondta: „Nem érdekel, hogy ez mit jelent – soha többé nem kapom meg az oltást, ha ez kockázatot jelent”.

Kaley elmondta, hogy közvetlenül az oltás előtt „valami” azt súgta neki, hogy fogjon egy telefont, és olvasson a HPV-vakcináról, de ő nem tette.

„Erkölcsileg és személyesen megbénultam, mert nem akartam, hogy [az orvos és a személyzet] azt higgye, hogy visszautasítok valamit, amiről azt mondták, hogy segíteni fog rajtam”

Most beszél a tapasztalatairól – különösen a gyermekek és a szülők számára.

„Nem akarok azok közé az emberek közé tartozni, akikkel ez történt, és hallgatnak” – mondta.

Nézze meg az epizódot itt.

Ez a cikk eredetileg a The Defender – Children’s Health Defense’s News & Views oldalon jelent meg Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 licenc alatt. Kérjük, fontolja meg a The Defender előfizetését vagy adományozását a Children’s Health Defense számára.

Suggest a correction

Similar Posts