| | | | | | | |

Fostul director al CDC spune că a sosit momentul să se recunoască „efectele secundare semnificative” ale vaccinurilor COVID-19

Am fost într-un fel anulați pentru că nimeni nu a vrut să vorbească despre posibilitatea că ar putea exista o problemă din cauza vaccinurilor’, a declarat doctorul Robert Redfield.

De Tom Ozimek, 5/17/2024 Actualizat: 5/20/2024, publicat inițial în Epoch Times

Dr. Robert Redfield, fostul director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat joi că mulți oficiali care au încercat să avertizeze publicul cu privire la potențialele probleme ale vaccinurilor COVID-19 au fost presați să tacă și că a sosit momentul să se recunoască faptul că au existat efecte secundare „semnificative” care au îmbolnăvit oamenii.

Dr. Redfield a făcut aceste remarci în cadrul unui interviu acordat pe 16 mai lui Chris Cuomo la NewsNation, în timpul căruia a deplâns pierderea încrederii publicului în agențiile de sănătate publică din cauza lipsei de transparență în jurul vaccinurilor, despre care a spus că „au salvat multe vieți”, dar i-au făcut și pe unii oameni „destul de bolnavi.”

„Aceia dintre noi care au încercat să sugereze că ar putea exista efecte secundare semnificative din cauza vaccinurilor… am fost într-un fel anulați pentru că nimeni nu a vrut să vorbească despre potențialul că ar exista o problemă din cauza vaccinurilor, deoarece se temeau că acest lucru ar determina oamenii să nu vrea să se vaccineze”, a declarat Dr. Redfield.

În rolul său de șef al CDC, Dr. Redfield a făcut parte din Operațiunea Warp Speed a administrației Trump, un proiect de accelerare a dezvoltării vaccinului COVID-19 într-un moment din timpul pandemiei în care se știau puține lucruri despre virus, iar lansarea rapidă a vaccinului era considerată în general ca fiind esențială pentru a ține epidemia sub control și pentru a ridica blocajele.

În septembrie 2020, cu câteva luni înainte ca primele vaccinuri COVID-19 să fie administrate în Statele Unite, Dr. Redfield a declarat în fața Senatului că COVID-19 reprezenta „cea mai importantă provocare de sănătate publică cu care s-a confruntat națiunea noastră în mai mult de un secol” și că opinia predominantă în rândul oamenilor de știință la acea vreme era că rata generală de mortalitate a bolii era undeva între 0,4 și 0,6% în Statele Unite.

„Dacă ar fi să ne uităm chiar acum, la persoanele cu vârsta sub 18 ani, este de aproximativ 0,01 la sută, de la 19 până la 69 de ani, este mai degrabă de 0,3 la sută. Iar dacă ai peste 70 de ani, este vorba de aproximativ 5 la sută acum”, a declarat el la vremea respectivă.

Deși există o controversă persistentă cu privire la gravitatea COVID-19, un studiu recent estimează că rata globală de mortalitate a cazurilor a fost de 8,5 la sută în februarie 2020, dar a scăzut la 0,27 la sută în august 2022, ceea ce înseamnă că reducerea estimată a riscului relativ în această perioadă a fost de 96,8 la sută, o cifră impresionantă.

În interviul acordat pentru NewsNation, Dr. Redfield a declarat că vaccinurile care au fost dezvoltate în cadrul Operațiunii Warp Speed au fost „importante” și au salvat „o mulțime de vieți.” Cu toate acestea, în ciuda beneficiilor lor, dezavantajele vaccinurilor trebuie să fie o chestiune de discuție deschisă, a spus el.

„Sunt importante pentru persoanele cele mai vulnerabile, cele cu vârsta de peste 60, 65 de ani. Ele nu sunt chiar atât de critice pentru cei care au sub 50 de ani sau mai tineri. Dar aceste vaccinuri au salvat o mulțime de vieți, dar trebuie să fim sinceri, unii oameni au avut efecte secundare semnificative din cauza vaccinului”, a spus el.

„Am un număr de persoane care sunt destul de bolnave și care nu au avut niciodată COVID, dar sunt bolnave din cauza vaccinului”, a continuat el. „Și trebuie doar să recunoaștem acest lucru.”

Controversele legate de vaccin

Gravitatea COVID-19 rămâne un subiect de dezbatere, deoarece nu este clar dacă decesele au fost supra sau subdimensionate din cauza diverșilor factori, cum ar fi lipsa de claritate în ceea ce privește rolul afecțiunilor medicale subiacente în decesele în cazurile în care COVID-19 a fost listat ca fiind cauza principală, sau subraportarea infecțiilor asimptomatice. În afară de problema dacă persoanele au murit „din cauza” COVID-19 sau „cu” un test pozitiv pentru SARS-CoV-2, au existat, de asemenea, întrebări cu privire la rolul pneumoniei secundare cauzate de ventilația mecanică.

Oricum ar fi, un studiu din ianuarie 2023 indică faptul că rata globală de mortalitate cauzată de COVID-19 a scăzut dramatic pe parcursul pandemiei. Conform studiului, rata globală a cazurilor mortale a variat de la 1,7 la 39,0 la sută în perioada februarie-martie 2020 – dar a scăzut la sub 0,3 la sută în perioada iulie-august 2022.

Cercetătorii estimează că riscul de deces cauzat de COVID-19 a scăzut cu 96,8 la sută pe parcursul pandemiei.

Pe lângă scăderea numărului de decese cauzate de COVID-19, au existat preocupări tot mai mari cu privire la efectele secundare ale vaccinului, având în vedere că un număr semnificativ de persoane vaccinate au raportat diverse reacții adverse.

Cele mai frecvente reacții adverse la vaccinul COVID-19 sunt cele care afectează organismul în general, febra, oboseala și disconfortul general fiind primele trei, potrivit sistemului american de raportare a reacțiilor adverse la vaccinuri (VAERS). Dar există și altele.

De exemplu, inflamația mușchiului cardiac (miocardita) și inflamația mucoasei exterioare a inimii (pericardita) au fost ambele recunoscute oficial de către CDC ca fiind un efect secundar cunoscut al vaccinurilor COVID-19 cu ARNm de la Moderna și Pfizer.

Au fost raportate, de asemenea, afecțiuni ale sistemului nervos, aceste afecțiuni fiind pe locul al treilea în topul celor mai frecvente în studiile Pfizer, venind după evenimentele adverse generale și cele legate de mușchi.

Au existat, de asemenea, lucrări care leagă vaccinurile COVID-19 pe bază de proteine spike de probleme ale pielii, un țiuit surd în urechi cunoscut sub numele de tinitus, tulburări de vedere, coagulare a sângelui și chiar deces. Un reportaj recent din cadrul programului „American Thought Leaders” de la EpochTV indică faptul că probabilitatea de deces asociată cu vaccinurile COVID-19 (în imediata apropiere a vaccinului, mai degrabă decât dovedită ca fiind cauzată de acesta) a fost de peste 100 de ori mai mare decât în cazul vaccinurilor antigripale.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la un salt post-vaccinare în ceea ce privește excesul de decese și dizabilități.

CDC recomandă în continuare ca persoanele de toate vârstele să primească un vaccin COVID-19, spunând că potențialele efecte secundare nu depășesc potențialele prejudicii ale îmbolnăvirii cu COVID-19.

Într-un anunț publicat la sfârșitul lunii aprilie, agenția a cerut din nou ca adulții cu vârsta de 65 de ani și peste să primească cea mai recentă versiune a vaccinurilor.

Suggest a correction

Similar Posts