| | | | | | | | | | | |

Vse pogostejša uporaba digitalne identifikacije Billa Gatesa za nadzor plačil, zdravstvenih podatkov in kmetijstva

Vir: Peter F. Mayer, 12. april 2024

Vse več držav po svetu je začelo uvajati nov svetovni sistem digitalnih osebnih dokumentov, ki ga močno spodbuja soustanovitelj Microsofta Bill Gates. Gates je potoval v različne države, da bi voditelje držav in vlad prepričal o tej zamisli, kot je razvidno iz videoposnetka z indijskim predsednikom vlade Narendro Modijem.

Vendar pa sistem ne omogoča le dokazovanja identitete osebe. Po Gatesovih besedah njegov “vključujoč” sistem podpira “digitalna plačila”, “zdravstvene kartoteke”, “poučevanje otrok”, “svetovanje kmetom”, na primer “registracijo njihove zemlje”, in tudi “biometrično digitalno identifikacijo”.

Gates ugotavlja, da bo njegova “digitalna javna infrastruktura”, povezana s Svetovnim gospodarskim forumom, vse to “povezala” na enem mestu. Vendar Gates priznava, da so dodatne “funkcije” “druga faza”, ki bo dodana pozneje, ko bo njegov sistem digitalne identifikacije razširjen po vsem svetu.

@wideawake_media Sledi
Bill Gates: Indijska "digitalna javna infrastruktura", ki združuje biometrično digitalno izkaznico, digitalna plačila in obsežno izmenjavo podatkov, med drugim na področjih kmetijstva, izobraževanja in zdravstva, bo z uvedbo dobila AI povsem novo razsežnos. .... Pokaži več

Gates je te pripombe izrekel med svojim nedavnim potovanjem v Indijo, kjer se je pogovarjal s predsednikom vlade Narendro Modijem. Indija je med vedno večjim številom držav, ki so že uvedle sistem digitalne identifikacije za javnost.

Gates trdi, da je Indija “navdih” za druge države, da sprejmejo ta sistem. Po uvedbi programa po vsej državi morajo indijski državljani zdaj za dostop do osnovnih storitev uporabljati digitalni osebni dokument.

Čeprav osebni dokumenti niso obvezni, so ljudje v bistvu izključeni iz družbe, če nočejo uporabljati tehnologije. Sistem je sprožil alarm v svobodnem svetu, saj se indijski eksperiment širi v zahodne države, kot se je to že zgodilo v Avstraliji in tudi v Avstriji z “ID-Avstrija”.

V Avstraliji je senat pravkar sprejel nov predlog zakona za uvedbo sistema digitalne identifikacije Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) za javno uporabo. Predlog zakona je bil sprejet praktično brez nasprotovanja.

To pomeni, da je Avstralija uradno na poti k nacionalnemu, državno reguliranemu in nadzorovanemu sistemu digitalne identitete WEF.

Sistem bo nadomestil tradicionalne osebne izkaznice in bo lahko povezan s sistemi, ki vsebujejo velike količine osebnih in finančno občutljivih podatkov, ki jih uporabljajo banke, zavarovalnice, komunalna podjetja in vladne agencije. Avstralska ministrica za finance Katy Gallagher poudarja, da bodo digitalne osebne izkaznice državljanom omogočile “varnejšo in lažjo” uporabo spleta.

“Z digitalno identifikacijo bodo Avstralci na spletu varneje in lažje dokazovali, kdo so,” je dejala Gallagherjeva. “Avstralci bodo delili manj osebnih podatkov, ki jih bo hranilo manj organizacij, za katere veljajo strožji predpisi, kar bo zmanjšalo tveganje kraje identitete na spletu.”

Vendar se s Gallagherjevo ne strinjajo vsi. Russell Broadbent, član predstavniškega doma za Monash, je v nedavni objavi na portalu X dejal:

“Naveličan sem tega, da mi govorijo, kaj lahko in česa ne smem storiti, reči in misliti.”

Zdaj se Avstralija približuje “digitalnemu zaporu”, kjer bo vse znano, kar bo povzročilo nevaren nadzor nad življenjem ljudi brez primere.

“Govorite, dokler še lahko!”

V svojem videoposnetku je dejal:“Tik pred veliko nočjo je senat sprejel zakon o digitalni identiteti .

“Brez razprave, brez posvetovanja in brez spoštovanja avstralskega ljudstva ali parlamenta ..

“Če so me zadnja štiri leta česa naučila, je to, da naša vlada in vlade po svetu vse bolj uporabljajo tiranske taktike, da bi dosegle svoje cilje povečanega nadzora nad vsemi vidiki naših življenj.”

Russell Broadbent @BroadbentMP
Poln kufer imam tega, da mi govorijo, kaj smem in kaj ne smem narediti, reči in misliti.
Zdaj se Avstralija hitro bliža "digitalnemu zaporu", kjer se bo vse vedelo o vas, kar vodi do nevarnih ravni nadzora nad vašim življenjem brez primere. Govorite, dokler še lahko!

Gatesov cilj je razširiti dostop do svojih digitalnih finančnih storitev, potem ko bo svoje sisteme preizkusil na ljudeh v skupnostih z najnižjimi dohodki po vsem svetu.

Na koncu bo “digitalna javna infrastruktura” delovala na svetovni ravni, ko bo sistem sprejelo več držav.

Fundacija Billa in Melinde Gates na svoji spletni strani za svoje “vključujoče finančne sisteme” navaja:

“Skupaj s partnerji si prizadevamo podpirati javne in zasebne naložbe v digitalno plačilno infrastrukturo, nove regulativne standarde in pobude za enakost spolov, kot so digitalizirana plačila državnih dajatev, da bi zagotovili nadaljnji napredek pri uresničevanju obljube o finančni vključenosti.”

“Sistemi digitalne identifikacije so eden od treh stebrov tako imenovane digitalne javne infrastrukture (DPI); drugi so digitalni plačilni sistemi in sistemi za izmenjavo podatkov,” se nadaljuje članek.

EU si seveda intenzivno prizadeva tudi za uvedbo sistema za svoje državljane in vse večje število migrantov. WEF, Združeni narodi in EU želijo, da bi digitalni osebni dokumenti postali obvezni do leta 2030.

Suggest a correction

Similar Posts