| | | | | | | | | |

Francoski parlament je sprejel “Pfizerjev zakon”

Vir: Thomas Oysmüller, 15. april 2024

Ne glede na to, ali kritizirate zdravljenje z mRNA ali maske proti virusom gripe: vse to se lahko v prihodnosti v Franciji kazensko preganja. Vsakdo, ki bo ljudi odvračal od korporativne medicine, se bo v prihodnosti soočil s težavami.

Kritiki so novi francoski “zakon o sektah” označili za “Pfizerjev zakon”. To pa zato, ker pomeni, da bo v prihodnje mogoče preganjati vsako kritiko medicine, ki odstopa od “trenutnega stališča znanosti”. Teoretično bi lahko preganjali kritike cepljenja ali zahtevanih mask v času izrednih razmer COVIDa. TKP je bil eden prvih medijev na svetu, ki je poročal o zakonu, ki je pritegnil pozornost po vsem svetu. Prejšnji teden je načrt potrdil parlament.

Proti teoretikom zarote

Zaključni akt spornega zakona je bil sprejet 9. aprila. Zadeva v parlamentu še zdaleč ni bila enoznačna, vendar je bila na koncu sprejeta s 146:104. Za prekršek je zagrožena enoletna zaporna kazen in denarna kazen v višini 30.000 evrov. Kdor druge prepričuje, naj zavrnejo zdravljenje, “čeprav je glede na stanje medicinskega znanja očitno primerno”, se lahko kaznuje z zaporom do treh let (in globo 45.000 evrov).

Osrednji del zakona, zaradi katerega se imenuje tudi “Pfizerjev zakon”, je možna kriminalizacija oseb, ki odsvetujejo “terapevtsko ali preventivno zdravljenje”. To pomeni, da bi teoretično lahko preganjali kritike mRNA in cepljenja. Ni naključje, da je bil profesor Didier Raoult, verjetno najbolj znani kritik mRNA v Franciji, večkrat omenjen med februarsko razpravo.

O novem zakonu poročajo francoski mediji:

Nacionalna skupščina je v torek, 9. aprila, končno sprejela predlog zakona o boju proti sektaškim odklonom, ki uvaja kaznivo dejanje provokacije za opustitev ali neizvajanje zdravstvene oskrbe, ki se kaznuje z enim letom zapora in globo 30.000 evrov ali celo s tremi leti zapora in globo 45.000 evrov, če je bila provokacija udejanjena.

To novo kaznivo dejanje je namenjeno boju proti “gurujem 2.0” in njihovim domnevnim naravnim čudežnim zdravilom za raka, ki se na spletu ukvarjajo z zlorabo. Gre za “nagovarjanje s ponavljajočimi se pritiski ali manevri” k “opustitvi ali neizvajanju terapevtskega ali preventivnega zdravljenja”, če je odpoved zdravstveni oskrbi “predstavljena kot koristna za zdravje”, čeprav ima lahko “posebno hude posledice”.

Čeprav se poslanci in senatorji niso mogli dogovoriti o tem občutljivem ukrepu, je imel končno besedo državni zbor, ki je besedilo sprejel s 146 glasovi za in 104 proti.

Državna sekretarka Sabrina Agresti-Roubache je v plenarni dvorani pojasnila, da “vlada nima namena prepovedati medicinske kritike” ali “preprečiti bolnim ljudem, da bi se pri polni zavesti […] odločali o zdravljenju ali ne”, temveč se želi boriti proti “svetu zarot” na internetu, ki po njenem mnenju “vsako leto zahteva na tisoče žrtev”.

S tem se je odzvala na pomisleke poslancev strank Insoumis, Communist, Les Républicains in Rassemblent National, ki so opozorili na grožnjo “javnim svoboščinam” ali žvižgačem, ki kritizirajo farmacevtsko industrijo.

Državni sekretar tako izrecno omenja “teoretike zarote”, ki bi lahko bili tarča novega zakona.

Novinarka Sonia Elijah trdi, da bi zakon lahko razumeli tudi kot “razširitev zakona o digitalnih storitvah (DSA)”, saj je njegov cilj boj proti “temu, kar oblasti opredeljujejo kot dezinformacije na internetu”

Suggest a correction

Similar Posts