| | | | |

Organismul de supraveghere din Marea Britanie acuză Pfizer că promovează pe rețelele de socializare vaccinul COVID „fără autorizație”

PMCPA a decis că Pfizer a încălcat codul său de reglementare, inclusiv „discreditând” industria farmaceutică.

Sursa: The Epoch Times, Aldgra Fredly , 09 aprilie 2024

Un organism de supraveghere farmaceutică din Marea Britanie a declarat că Pfizer a încălcat de cinci ori codul său de reglementare, inclusiv „promovarea unui medicament fără licență”, din cauza unei postări pe rețelele de socializare făcute de un angajat al Pfizer.

Prescription Medicines Code of Practice Authority (PMCPA) a emis această decizie după ce a primit o plângere în februarie 2023 cu privire la o postare pe X care a fost făcută de un angajat Pfizer din Statele Unite.

Postarea includea comunicatul de presă al Pfizer care anunța încheierea studiului de fază 3 al vaccinului său candidat COVID-19, care a fost ulterior distribuit de un angajat de rang înalt al Pfizer din Regatul Unit.

PMCPA a decis că Pfizer a încălcat codul de reglementare, inclusiv „discreditând” industria farmaceutică, promovând un medicament neomologat și făcând o afirmație înșelătoare.

Compania farmaceutică a fost acuzată, de asemenea, că „a făcut afirmații care nu reflectau dovezile disponibile cu privire la posibilele reacții adverse” și că nu a reușit să mențină standarde înalte.

Plângerea a exprimat îngrijorarea cu privire la „utilizarea abuzivă de către Pfizer a rețelelor de socializare pentru a-și promova în mod înșelător și ilegal vaccinul COVID”, susținând că în postare nu au fost prezentate informații de siguranță despre vaccin.

Potrivit reclamantului, „un astfel de comportament necorespunzător a fost chiar mai răspândit decât au crezut, s-a extins până la vârful operațiunii lor din Marea Britanie și se pare că a continuat până în ziua de azi”

Reclamantul a susținut că postarea a rămas vizibilă pe feed-ul X al angajatului superior al Pfizer UK timp de peste doi ani.

„În aceste circumstanțe, reclamantul a considerat că publicul britanic avea dreptul să se aștepte ca Pfizer UK să fi efectuat un fel de audit al conturilor sale de social media (cel puțin al conturilor sale semnificative, printre care s-ar număra și angajații săi de rang înalt din Marea Britanie) pentru a se asigura că tot ceea ce încălca în mod similar codul a fost eliminat – chiar până la ștergerea conturilor, dacă este necesar. În mod clar, acest lucru nu a fost făcut”, se arată în plângere.

Postarea pe rețelele de socializare nu a avut intenția de a fi promoțională

Pfizer a declarat pentru PMCPA că și-a luat angajamentul față de codul de reglementare „extrem de serios” și că a efectuat o investigație amănunțită în acest sens.

Compania a susținut că postarea „nu a avut intenția de a fi de natură promoțională” și că aceasta conținea „o declarație de fapt privind punctele finale de eficacitate ale studiului.”

Pfizer a mai spus că nu a existat nicio intenție din partea angajatului senior din Marea Britanie de a promova sau de a face publicitate vaccinului său candidat, adăugând că postarea a fost redistribuită „din greșeală.”

Potrivit companiei, angajatul senior era un utilizator rar al X și avea doar 321 de urmăritori, majoritatea fiind persoane profesionale implicate sau interesate de sectorul britanic al sănătății și cercetării.

„Pfizer UK avea o politică cuprinzătoare privind utilizarea personală a rețelelor de socializare în legătură cu activitatea Pfizer, care interzicea colegilor să interacționeze cu orice rețea de socializare legată de medicamentele și vaccinurile Pfizer”, a precizat compania.

În răspunsul său către PMCPA, Pfizer a declarat că a luat măsuri pentru a răspunde plângerii, inclusiv prin emiterea unei instrucțiuni la nivelul întregii companii din Marea Britanie prin care îi îndeamnă pe angajați să își verifice conturile de social media pentru a se asigura că activitatea lor respectă politica Pfizer privind social media.

„Pfizer a acceptat faptul că acești colegi au acționat în mod eronat, iar aceste erori, cu regret, au avut ca rezultat probabil promovarea unui vaccin neomologat către publicul din Marea Britanie într-un mod care nu a fost în concordanță cu cerințele Clauzei 2”, a declarat aceasta.

Cu toate acestea, PMCPA a precizat în raportul său că postarea a dus la „un medicament fără licență care a fost diseminat în mod proactiv pe Twitter către profesioniștii din domeniul sănătății și membrii publicului din Marea Britanie.”

Organismul de supraveghere a considerat că acțiunile corective și preventive luate în urma încălcărilor anterioare ale codului în ceea ce privește activitatea angajaților pe rețelele de socializare „nu au fost puse în aplicare la standardul la care se aștepta sau care era necesar”

De asemenea, a declarat că postarea nu a făcut nicio referire la evenimentele adverse ale vaccinului.

Suggest a correction

Similar Posts