| |

Exclusiv: Autorul cărții „Controligarhii” expune „Clasa miliardarilor, afacerile lor secrete și complotul globalist făcut pentru a-ți domina viața”.

În noua sa carte, „Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life”, autorul Seamus Bruner dezvăluie istoria îndelungată a eugeniștilor, tehnocraților și inginerilor sociali care își folosesc averile pentru a se îmbogăți în timp ce promovează un viitor antidemocratic și distopic pentru noi toți.

În noua sa carte, „Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, their Secret Deals, and the Globalist Plot to Dominate Your Life”, autorul Seamus Bruner explorează istoria îndelungată a eugeniștilor, tehnocraților și inginerilor sociali – de la Rockefeller și Clubul de la Roma la Bill Gates, Jeffrey Epstein, Mark Zuckerberg, Klaus Schwab și membrii Forumului Economic Mondial (WEF) – care își folosesc averile, adesea sub masca filantropiei, pentru a se îmbogăți în timp ce promovează un viitor nedemocratic și distopic pentru noi ceilalți.

„Imaginați-vă o lume în care nu dețiii nimic și închiriezi totul”, avertizează Bruner în notele cărții. „Cea mai mare parte a proteinelor din dieta ta provine din gândaci. Nu ai voie să ai mai mult de un copil, iar datele tale financiare și medicale sunt transferate instantaneu către o bază de date guvernamentală centralizată prin intermediul unui microcip subdermal.”

Bruner a stat de vorbă cu The Defender pentru a discuta despre cartea sa, despre starea lumii și despre perspectivele sale pentru omenire.

Bruner, director de cercetare la Government Accountability Institute (GAI), a declarat că și-a perfecționat meșteșugul jurnalismului de investigație ajutându-l pe fondatorul GAI, Peter Schweizer, la cartea sa din 2011, „Throw Them All Out: How Politicians and Their Friends Get Rich Off Insider Stock Tips, Land Deals, and Cronyism That Would Send the Rest of Us to Prison”

Acest proiect a dus la câteva dezvăluiri în cadrul emisiunii „60 Minutes ” și, în cele din urmă, la adoptarea legii Stop Trading on Congressional Knowledge Act – sau STOCK Act – adoptată în 2012, potrivit lui Bruner. „Acea experiență m-a dezamăgit și pe mine de orice idee de a intra în politică”, a spus el.

„‘Follow the money’ este motto-ul nostru aici [la GAI]”, a spus Bruner, ale cărui investigații ulterioare sunt documentate în cărțile sale, „Compromised: How Money and Politics Drive FBI Corruption” (2018) și „Fallout: Nuclear Bribes, Russian Spies, and the Washington Lies That Enriched the Clinton and Biden Dynasties” (2020, împreună cu John Solomon).

Bruner, care studiază pentru a deveni specialist certificat în combaterea spălării banilor, a declarat: „Nu suntem împotriva miliardarilor din punct de vedere conceptual, ci doar împotriva celor care vor să își folosească banii, puterea și influența pentru a exercita control asupra vieții tale”

„Cei mai bogați zece oameni de pe planetă – printre care Gates, [Jeff] Bezos, Zuckerberg și [Elon] Musk – și-au dublat averea netă personală combinată pe parcursul pandemiei COVID-19 „, a scris Bruner în „Controligarchs”, „în timp ce clasa de mijloc în scădere a avut de suferit, iar peste 160 de milioane de oameni [din întreaga lume] au fost împinși în sărăcie”

„Controligarchs” documentează istoriile unora dintre cele mai bogate familii de pe planetă și modul în care acestea și-au folosit averea și influența pentru a stabili planuri precum Agenda 2030, Open Society, The Great Reset și mișcarea transumanistă – și organizații precum Coalition for Epidemic Preparedness Innovations și Wellcome Trust – care au ca rezultat un război virtual împotriva fermierilor și a alimentelor, împotriva consimțământului informat și a opțiunilor de vindecare naturală, împotriva energiei și a locurilor de muncă, precum și împotriva libertății de exprimare și a altor drepturi inalienabile.

Rockefeller și preluarea sănătății publice

„Controligarchs” începe cu relatarea unei „întâlniri secrete” din 2009 de la Universitatea Rockefeller din Manhattan, convocată de Gates, la care au participat o duzină de alți filantropi miliardari, printre care David Rockefeller, George Soros, Ted Turner, Michael Bloomberg, Warren Buffett și Oprah Winfrey, precum și șefii titanilor financiari Blackstone Group și Tiger Management, ai gigantului tehnologic Cisco și ai altor companii multinaționale.

Denumindu-se „Good Club„, scopul lor a fost de a „stabili agenda pentru viitorul sănătății globale”, a scris Bruner.

Bazându-se pe grupul de reflecție Clubul de la Roma, fondat în 1968 de oameni de știință și intelectuali legați de Rockefeller, membrii Good Club au conceput „Giving Pledge„, o inițiativă menită să direcționeze miliarde de dolari către prioritatea lor de a încetini creșterea demografică.

Clubul de la Roma publicase anterior mai multe rapoarte care prezentau „Situația dificilă a omenirii” – suprapopularea și poluarea – ca amenințări existențiale care necesită soluții de guvernanță globală – o „ordine mondială unică” – potrivit lui Bruner.

The Limits to Growth” a fost o altă lucrare susținută de Clubul de la Roma. Publicată în 1972, autorii au folosit modelarea computerizată pentru a prezice că suprapopularea și epuizarea resurselor vor distruge în curând lumea.

„Această „situație dificilă a omenirii” spunea că avem nevoie de un inamic comun împotriva căruia omenirea să se unească”, a declarat Bruner pentru The Defender, „și au ales suprapopularea – ceea ce însemna că problema omenirii este însăși omenirea”.

Potrivit lui Bruner, aceasta este sursa ideologiei antiumane care se regăsește în narațiuni precum schimbările climatice, „în care tu ești problema”.

„Ai nevoie de reparații și ei au exact soluțiile potrivite pentru tine”, a adăugat el. „În realitate, se întâmplă ca aceste soluții să îi îmbogățească pe acești tipi, așa că pare un pic prea convenabil”.

În cea mai recentă carte a sa, Bruner urmărește locația de întâlnire a Good Club până la familia Rockefeller și proiectele acesteia începând cu începutul anilor 1900, cum ar fi Institutul Rockefeller pentru Cercetare Medicală.

Prin intermediul fundațiilor lor caritabile, familia Rockefeller a fost pionierul unui model de menținere a puterii și a influenței de-a lungul generațiilor, prin satisfacerea nevoilor consumatorilor și, în același timp, prin modelarea convingerilor și comportamentelor societății.

Familia Rockefeller a construit un monopol în industria petrolieră și, mai târziu, și-a extins sfera de acțiune prin abordarea problemelor de sănătate publică și finanțarea cercetării medicale. Institutul Rockefeller – mai târziu Universitatea Rockefeller – a făcut descoperiri cheie despre boli precum meningita, poliomielita și febra galbenă la începutul anilor 1900, a scris Bruner.

În 1914, Rockefeller a înființat Comisia pentru Febra Galbenă pentru a încerca să eradicheze febra galbenă prin eliminarea țânțarului aedes aegypti.

În următorul secol, îl avem pe Gates, protejatul lui Rockefeller, implicat într-un alt proiect de eradicare a țânțarilor, care a investit „cel puțin 93 de milioane de dolari în eforturile controversate de a crea și elibera aproximativ două miliarde de țânțari modificați genetic – mai întâi în Florida și California – și apoi, speră el, peste tot”, a scris Bruner.

În 1941, Fundația Rockefeller a fost contactată de guvernul american pentru a vaccina „practic toți” recruții din armată împotriva febrei galbene, dar vaccinurile, care erau contaminate cu hepatita B, au provocat o boală generalizată în rândul trupelor.

„Eforturile internaționale ale familiei Rockefeller în ceea ce privește febra galbenă le-au dat autoritate. Și, mai important, cu cât mai multe boli pe care Rockefeller încerca să le controleze, cu atât mai multă putere și influență obțineau în comunitatea internațională de sănătate”, a scris Bruner.

Aceștia au finanțat dezvoltarea contraceptivelor și au sprijinit susținători ai controlului populației, precum eugenista Margaret Sanger – fondatoarea Planned Parenthood – pentru a reduce rata globală a natalității, în special în rândul populațiilor pe care le considerau mai puțin dorite.

De asemenea, fundația a fost pionier în domenii precum psihologia și cercetarea sexuală care au ajutat la destigmatizarea unor subiecte precum avortul și promiscuitatea.

În momentul în care pandemia COVID-19 a lovit, Good Club și asociații săi lucrau deja de zeci de ani la inovații medicale și tehnologice „care sperau că vor vindeca orice boală umană, de la sărăcie la boli infecțioase”, a scris Bruner. „COVID-19 a reprezentat o „oportunitate” de a introduce aceste panacee tehnocratice”.

Strategia „Îmbrățișare – Extindere – Extincție

În „Controligarchs”, Bruner îl descrie amănunțit de Gates, de la implicarea tatălui său (Bill Sr.) în Planned Parenthood, la problemele lui Bill cu Departamentul de Justiție al SUA al lui Clinton în legătură cu practicile anticoncurențiale ale Microsoft, la relația sa cu Epstein și la relația sa ulterioară cu organizațiile neguvernamentale (ONG-uri), inițiativele și companiile Big Pharma vinzând pandemiile.

„Microsoft a avut o strategie de monopolizare a industriei de software numită Embrace-Extend-Extinguish (sau Exterminate)”, a scris Bruner.

Bruner a povestit cum Microsoft a făcut îmbunătățiri la browserul Netscape pentru a-l transforma în propriul său browser „Internet Explorer” și l-a plasat pe fiecare PC, apoi a făcut presiuni „pentru standarde și reglementări care să facă imposibilă activitatea concurenților lor”.

„Am văzut aceeași strategie în timpul pandemiei cu medicamentele generice, cum ar fi ivermectina, pe care au vrut să le îngroape”, a spus Bruner, referindu-se la dezvoltarea de vaccinuri cu viteză de războifinanțată de Gates.

„Ei vor chiar și produse cu ARNm pentru a înlocui vaccinurile existente și alte medicamente”, a spus el.

„Vedeți același lucru care se întâmplă acum cu alimentele”, a spus Bruner, arătând eforturile lui Gates, Schwab și ale altora de a reduce consumul de carne, de a sancționa utilizarea anumitor îngrășăminte și de a închide ferme, toate acestea în timp ce fac presiuni pentru dezvoltarea cărnii false și de diete cu insecte promovate de companii în care aceștia au investiții importante.

Bruner a scris că gigantul chimic multinațional olandez Royal DSM – un partener al Fundației Gates și al WEF – a fost doar un exemplu de companie care „părea bine poziționată pentru a profita de pe urma obiectivelor [Agendei 2030 a Organizației Națiunilor Unite]”.

Royal DSM „se pregătise pentru reducerile de azot cu noi îngrășăminte sintetice, dezvoltase proteine alternative din canola și chiar brevetase o soluție pentru flatulența vacilor”.

Compania germană Bayer AG, un alt partener al WEF, a cumpărat Monsanto în speranța de a valorifica tehnologia sa de editare genetică a culturilor CRISPR, a scris Bruner. „În continuare, Bayer a făcut echipă cu o companie de biotehnologie finanțată de Gates pentru a modifica genetic plantele și a le transforma în culturi autofertilizante.”

„Acesta a fost genul de descoperire brevetată care ar putea perturba mijloacele de subzistență ale fermierilor independenți de pretutindeni”, a scris el, subliniind modul în care membrii Good Club, precum Turner, Bezos și Gates, „au acumulat în mod discret și sistematic milioane de hectare de terenuri agricole și ferme de primă mână” în SUA, care ar putea „integra rapid noile îngrășăminte și așa-numitele tehnologii agricole durabile”.

A fost „o ironie amară”, a scris Bruner, faptul că multe dintre aceleași companii care au profitat de „tehnicile agricole conforme cu Agenda 2030” își făcuseră anterior banii din tehnologiile agricole „murdare” pe care le denunță acum.

„Timp de decenii, interesele Rockefeller au obținut zeci de brevete legate de producția de îngrășăminte cu azot. Dar aceste brevete au expirat”, a scris el.

„Aceasta este linia de legătură pentru toți acești indivizi: Ei nu vor concurenți”, a declarat Bruner pentru The Defender. „Și de aceea brevetele joacă un rol în toate aceste lucruri. Bill Gates investește în companiile de carne falsă doar după ce acestea au primit brevete pentru lanțurile lor de proteine.”.

Gates a investit 23 de milioane de dolari în Monsanto, care a fost pionier în brevetarea semințelor, potrivit lui Bruner. „Așadar, ei vor alimente brevetate și apoi vor să interzică concurența, să stingă vacile”, a spus el.

Pentru a-și sublinia punctul de vedere, Bruner a spus că Irlanda este gata să sacrifice între 40.000 și 200.000 de vite „toate pe altarul schimbărilor climatice”.

Agenda 2030 se concentrează foarte mult pe un viitor „net zero„, a spus Bruner, ceea ce înseamnă echilibrarea sau eliminarea emisiilor de carbon. „Este vorba despre preluarea controlului atât asupra sectorului energetic, cât și asupra sectorului alimentar, iar pentru a face acest lucru se folosesc de aceeași amenințare a schimbărilor climatice.”.

„Faptul că îngrășămintele, semințele și lanțurile de proteine sunt toate patentate duce la o consolidare masivă doar pentru foarte puțini jucători care… sunt deja în pat cu guvernele care promovează aceste politici”, a spus el.

„Până la opusul a ceea ce pretind a fi

Bruner a discutat despre gama largă de eforturi care se desfășoară sub pretextul Agendei 2030 și al sloganurilor „a construi din nou mai bine” și despre cum acestea sunt total opusul a ceea ce par a fi.

„Cine ar fi împotriva ‘reconstruirii mai bune’? ‘Verde’ – cine ar fi împotriva „verde”? Adică, nimeni nu vrea să trăiască pe o planetă murdară, nimeni nu vrea poluare”, a spus el.

Bruner consideră că problema cu povestea schimbărilor climatice este că este o ipoteză nefalsificabilă. „Nici măcar nu o poți pune la îndoială”, a spus el.

El a arătat cu degetul spre persoane precum Greta Thunberg, care „își iau subiectele de discuție dintr-o carte albă a Forumului Economic Mondial” și care „spun mereu că Pământul se va sfârși în 10 ani, a spus el, „dar ajungi la punctul de reper de 10 ani și orașul New York nu este sub apă. Așa că ei continuă să schimbe în mod constant obiectivele”.

Oamenii din cadrul WEF au ajuns la concluzia că schimbările climatice nu sunt suficient de înfricoșătoare, a spus Bruner, dar că spaima de pandemie a oferit „o mare oportunitate de a mobiliza resurse”.

Bruner a dat exemplul Legii de reducere a inflației – un nume pe care nimeni nu-l poate contesta – cu 450 de miliarde de dolari alocate pentru diverse programe privind schimbările climatice. „Este de fapt doar bunăstare corporatistă, bunăstare pentru oligarhi”, a spus el. „De ce naiba au nevoie tipii ăștia de banii noștri?”.

În ceea ce privește investițiile lui Gates în alternative la carne, precum Beyond Meat și TerraPower, despre care promotorii lor susțin că ne vor salva de schimbările climatice, Bruner a spus că contribuabilii au ajutat la finanțarea acestora, dar „Nu vom vedea niciodată un randament al acestei investiții”.

Acestea sunt exemple de „capitalism al părților interesate„, unul dintre „pilonii Marii Reîntoarceri”, a spus Bruner, alături de „trecerea la ecologie”, ESG (măsuri de investiții în domeniul mediului-social-guvernanță) și „a patra revoluție industrială” – inclusiv inteligența artificială (AI) și „Internetul lucrurilor„.

„Capitalismul participativ este absolut un termen inversat”, a spus el. „Nu este deloc capitalism, ci capitalism condus de stat, cu liderii de afaceri și ONG-urile, instituțiile academice și guvernul – iar noi nu primim un loc la masă. Profiturile sunt privatizate, iar pierderile sunt socializate”, a spus el.

„Capitalismul părților interesate seamănă izbitor de mult cu modelul tiranic al „capitalismului de stat” din China (care a fost de fapt dezvoltat cu ajutorul lui Kissinger, Rockefeller și al WEF) și se bucură de popularitate în rândul guvernelor”, a scris el.

„Controlul nașterilor” este un alt termen inversat”, a spus Bruner. „Nu sună ca un control al populației, dar apoi îi conving pe oameni că nici măcar nu ar trebui să vrea să aibă copii”.

„Fundația Rockefeller a testat în mod concentrat termeni precum „planificare familială” și „finanțarea sănătății materne” – nu „reducerea populației”, evident, nu?”, a spus el.

Bruner a spus că anii de propagandă i-au convins pe oameni că nu vor să aibă copii.

Soros este un alt exemplu de oameni care „fac exact opusul a ceea ce pretind că fac”, a spus Bruner. „Nimeni nu ar putea fi împotriva unor nume precum „Inițiativa pentru democrație„.

Bruner a scris că Soros, a fost „vizibil tăcut în ceea ce privește problema schimbărilor climatice”, deoarece a fost puternic investit în combustibili fosili. Dar, după ce a investit în energia verde, Soros a ajutat administrația Obama „să zdrobească industria cărbunelui… apoi a preluat acțiunile pentru câțiva cenți pe dolar”.

Pericolele iminente ale inteligenței artificiale și ale transumanismului

Bruner și-a împărtășit îngrijorările cu privire la IA și transumanism, promovate de Big Tech și conduse în special de Zuckerberg de la Meta și viziunea sa asupra metaversului, precum și de Yuval Noah Harari, colaborator al agendei WEF.

Harari a sărbătorit pandemia pentru că i-a convins pe oameni „să accepte [și] să legitimeze supravegherea biometrică totală”, a scris Bruner, citându-l pe Harari dintr-un videoclip din octombrie 2020. „Dacă vreți să opriți această epidemie, nu trebuie doar să monitorizăm oamenii, ci trebuie să monitorizăm ceea ce se întâmplă sub pielea lor”, a spus Harari.

Într-un interviu „60 Minutes” din 2021, a scris Bruner, Harari a spus că, în viitor, oamenii „ar putea fi capabili să cumpere nemurirea prin îmbunătățiri biotehnologice” În doar câteva generații, omenirea ar putea vedea o nouă structură de clasă în care oamenii săraci încă mor, dar cei bogați, „pe lângă toate celelalte lucruri pe care le primesc, primesc și o scutire de la moarte”, a spus Harari.

Oricât de îndepărtate ar părea unele dintre aceste preocupări, Bruner a indicat dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale generative ca fiind un pericol mai iminent, un subiect pe care îl abordează în detaliu în capitolul „Prezentul distopic” din „Controligarchs”.

Citându-l pe Sam Altman de la OpenAI dintr-un articol din iulie din The Atlantic, Bruner a spus „O mulțime de oameni care lucrează la inteligența artificială pretind că va fi doar bună; va fi doar un supliment; nimeni nu va fi înlocuit vreodată… Locurile de muncă vor dispărea cu siguranță, punct.”.

„Este destul de întunecat, deoarece, pe măsură ce folosești AI în munca ta, îți antrenezi înlocuitorul”, a adăugat el.

„IA trece acum examenul de barou. Va veni pentru avocați, va veni pentru fiecare sector”, a spus el.

Estimările variază de la 40% până la 80% din locurile de muncă care vor fi pierdute din cauza AI, a spus Bruner. „Ce se va întâmpla atunci când toată lumea își va pierde locul de muncă?”.

„Deja începeți să vedeți clipuri video care se perindă pe rețelele de socializare cu oameni, în principal tineri, care plâng în mașinile lor pentru că sunt evacuați și nu-și permit să plătească chiria”, a spus el, adăugând că în unele zone chiriile s-au dublat sau triplat, iar mulți nu-și permit asigurări de sănătate sau auto – dacă își permit o mașină.

„Acum, imaginați-vă asta la o scară mult mai mare, pe măsură ce tot mai mulți oameni își pierd locurile de muncă. Acum aveți un milion de oameni care se ceartă pentru 1.000 de locuri de muncă”, ceea ce va spori apelurile pentru un „venit de bază universal sau necondiționat [UBI], potrivit lui Sam Altman”, a spus Bruner.

În timp ce o mulțime de oameni sărbătoresc această idee ca pe o evoluție pozitivă, a spus el, unii din industria tehnologică vorbesc despre o plată UBI de ordinul a 13.500 de dolari pe an.

„Nu vei primi același salariu odată ce un robot va putea face munca a 1.000 de oameni”, a spus el.

‘Am multă speranță pentru viitor’

În ciuda narațiunilor dureroase pe care Bruner le-a explorat în cartea sa, el a spus că este optimist în ceea ce privește viitorul omenirii.

„Am multă speranță pentru viitor. Nu cred că vom mai suporta așa ceva”, a spus el, referindu-se la agenda oferită de „controligarhi”.

Bruner a subliniat importanța de a fi un „evanghelist” pentru adevăr.

„Toată lumea trebuie să răspândească vestea despre ceea ce pun la cale acești tipi”, a spus el. „Dar trebuie să fii înarmat cu fapte și cifre care să susțină totul, altfel vei părea un nebun al conspirației”.

Bruner a spus că speră ca cartea sa, la care face referințe profunde și în care împărtășește, de asemenea, idei pentru a ne recăpăta instituțiile și controlul asupra vieților noastre, să fie o resursă utilă pentru a ajuta mai mulți oameni să se trezească.

Bruner vede apariția unei „sete de autenticitate, o sete de realitate în rândul oamenilor” – un val care se împotrivește la răspândirea postărilor false ale roboților AI pe rețelele de socializare, la carnea falsă, la mâncarea falsă și la știința falsă, a spus el.

„Ne așteaptă o mare bătălie grea, dar numărul de oameni care sunt conștienți de subiectele despre care vorbesc în carte – cum ar fi cei care au respins vaccinurile și boosterele – este foarte încurajator”, a spus el, adăugând: „Odată ce cineva s-a trezit la adevărul despre ceea ce se întâmplă, nu prea mai poate fi adormit la loc.”

„Controligarchs” este disponibil la editura Penguin Random House, precum și la Amazon, Barnes and Noble și la multe alte librării.

Acest articol a fost publicat inițial de The Defender

Suggest a correction

Similar Posts