| | | | | | |

Acțiunile BioNTech se prăbușesc – din nou – pe fondul scăderii continue a vânzărilor de vaccinuri COVID . Plus alte știri

The Defender’s Big Pharma Watch oferă cele mai recente știri legate de companiile farmaceutice și de produsele acestora, inclusiv vaccinuri, medicamente, dispozitive și tratamente medicale. Opiniile exprimate în extrasele de mai jos din alte surse de știri nu reflectă neapărat punctul de vedere al The Defender. Scopul nostru este de a oferi cititorilor știri de ultimă oră care afectează sănătatea umană și mediul înconjurător.

Acțiunile BioNTech se prăbușesc – din nou – pe fondul scăderii continue a vânzărilor de vaccinuri COVID

Fierce Pharma a raportat:

În urmă cu patru luni, când BioNTech și-a redus proiecția de venituri pentru 2023 de la 5 miliarde de euro (5,4 miliarde de dolari) la 4 miliarde de euro (4,3 miliarde de dolari), a fost un indiciu zguduitor al cererii în cădere liberă pentru vaccinurile COVID-19.

Când BioNTech a raportat miercuri rezultatele sale din trimestrul al patrulea, a fost o altă reamintire dură a tendinței continue. Vânzările au ajuns la 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) pentru trimestrul al patrulea și la 3,8 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari) pentru 2023, fiind sub așteptări.

În cadrul unei conferințe telefonice, directorii BioNTech au declarat că societatea a fost surprinsă de nivelul de depreciere a stocurilor din trimestrul al patrulea la Pfizer, partenerul său COVID-19. „Impactul negativ asupra veniturilor noastre pentru 2023 s-a acumulat la un total de aproximativ 900 de milioane de euro”, a declarat directorul financiar al BioNTech, Jens Holstein, în cadrul apelului telefonic.

Oricum ar fi, este un alt indiciu că veniturile post-pandemice pentru vânzătorii de vaccinuri COVID-19 nu sunt cele la care se așteptau. În plus față de faptul că BioNTech nu și-a îndeplinit previziunile pentru 2023, în această perioadă a anului trecut, Pfizer a estimat că vânzările de Comirnaty vor ajunge la 13,5 miliarde de dolari. În schimb, acestea au ajuns la 11,2 miliarde de dolari.

Bayer spune că vânzările din 2024 ale medicamentului împotriva cancerului de prostată depășesc 1 miliard de dolari

Reuters a raportat:

Bayer (BAYGn.DE) a prezis joi vânzări de cel puțin 1 miliard de dolari în 2024 pentru medicamentul împotriva cancerului de prostată Nubeqa, care joacă un rol mai important pentru perspectivele de creștere ale producătorului de medicamente după eșecul unui tratament promițător împotriva coagulării sângelui.

„Nubeqa … este pregătit pentru o creștere continuă în cazul cancerului de prostată și este pe cale să atingă statutul de blockbuster în acest an – la numai cinci ani de la lansarea primei indicații”, a declarat acesta într-un comunicat. Blockbuster este un termen din industrie pentru medicamentele cu vânzări anuale de cel puțin 1 miliard de dolari.

Bayer a înregistrat anul trecut vânzări ale Nubeqa, dezvoltat în comun cu producătorul finlandez de medicamente Orion (ORNBV.HE) de 869 milioane de euro (948 milioane de dolari), iar compania a proiectat anterior un potențial de vânzări anuale de vârf de peste trei miliarde de euro.

În urmă cu doi ani, am avut o criză a formulelor pentru copii. Să sperăm că legiuitorii își amintesc.

The Washington Post a raportat:

La mai bine de doi ani după ce problemele de siguranță de la o importantă fabrică de formule pentru sugari au provocat o penurie la nivel național, doi legislatori democrați introduc un proiect de lege care vizează crearea unei piețe mai competitive și mai stabile pentru acest produs esențial.

Întrebarea care se pune acum este dacă sutele de legislatori din ambele partide care au declarat criza în 2022 își mai amintesc încă de disperarea pe care au simțit-o atunci părinții – și dacă acești reprezentanți și senatori pot acționa acum în numele bebelușilor care se bazează pe lapte praf. Penuria a fost rezultatul unei coliziuni între hiperconcentrarea producătorilor din industria formulelor de lapte praf și necesitatea de a-i reglementa cu atenție.

În 2022, doar patru companii produceau 97% din preparatele pentru sugari vândute în Statele Unite – iar una dintre acestea a cumpărat ulterior operațiunile americane ale alteia. Acest lucru face ca autoritățile de reglementare în domeniul siguranței alimentare să aibă dificultăți în a acționa dur fără a perturba lanțul de aprovizionare. Atunci când Abbott Nutrition și-a închis voluntar fabrica din Sturgis, Michigan, la începutul anului 2022 pentru a răspunde la preocupările legate de siguranță și igienă și a rechemat formula produsă acolo, aproximativ 20% din producția de formule la nivel național a fost deconectată.

Siguranța nu este negociabilă în ceea ce privește formulele pentru sugari: Bebelușii au murit după ce au băut formule de lapte praf care conțineau bacteria Cronobacter sakazakii. Dar penuria a avut și consecințe. Pediatrii și părinții s-au luptat să se aprovizioneze cu formule pentru copiii cu alergii și alte afecțiuni metabolice. Unii bebeluși au trebuit chiar să fie spitalizați din cauza lipsei de hrană.

Nitazine: Opioidele de 500 de ori mai puternice decât heroina

Deutsche Welle a raportat:

Tocmai când comunitățile începeau să înțeleagă efectele letale ale abuzului de fentanil și oxicodonă, încă un alt opioid analgezic a ieșit din arhivele farmaceutice ca drog de stradă mortal.

Cunoscute în mod obișnuit sub numele de nitazine, opioidele 2-benzil Benzimidazol sunt considerate a fi de până la 500 de ori mai puternice decât heroina, ceea ce face ca oamenii să fie mai predispuși la dependență.

Agențiile de droguri și de sănătate din Marea Britanie, din alte părți ale Europei și din Statele Unite raportează o creștere a numărului de supradoze și decese legate de nitazine.

O clasă de peste 20 de compuși chimici sintetici, nitazinele au fost dezvoltate inițial în anii 1950 ca analgezice opioide – analgezice. Dar nu au fost niciodată aprobate pentru utilizare în medicina umană sau veterinară. Drogurile sintetice precum nitazinele și fentanilul nu cresc în mod natural sau nu sunt cultivate în mediul înconjurător, precum heroina sau canabisul, ci sunt fabricate în mod artificial de către oameni cu ajutorul unor substanțe chimice.

Johnson & Johnson acuză un fost angajat că a dus mii de dosare la noua funcție de la Pfizer

Fierce Pharma a raportat:

Fiind două dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, Johnson & Johnson și Pfizer au fost mult timp rivali în diverse domenii terapeutice. Acest lucru a creat un fundal intrigant atunci când un angajat al J&J a schimbat tabăra și ar fi adus cu el mii de fișiere confidențiale legate de strategie.

Producătorul de medicamente l-a dat în judecată pe fostul său angajat Andrew Brackbill la tribunalul federal din New Jersey, susținând că acesta a descărcat „clandestin și rău intenționat” peste o mie de fișiere sensibile legate de strategie pe hard disk-uri externe cu trei săptămâni înainte de demisia sa, a relatat prima dată Stat News.

Pentru a înrăutăți situația, Brackbill a accesat apoi informațiile J&J în timp ce era în timpul serviciului în noua sa poziție la Pfizer, a susținut J&J.

Într-o industrie atât de plină de concurență, astfel de acuzații nu sunt neobișnuite. În octombrie, Novartis l-a acuzat pe unul dintre foștii săi angajați că a transferat aproximativ 10.000 de fișiere pe e-mailul său personal cu aproximativ o lună înainte de a părăsi compania pentru a începe în cele din urmă la Takeda într-un rol „similar”, a susținut compania în plângerea sa.

Brevetele Moderna COVID pentru tehnologia vaccinului COVID trebuie să facă obiectul unui control de validitate

Bloomberg Law a raportat:

BioNTech SE și Pfizer Inc. au convins un tribunal administrativ al Biroului pentru Brevete și Mărci din SUA să revizuiască validitatea a două brevete ale Moderna Inc. legate de producerea de vaccinuri cu ARNm, precum cele pentru COVID-19.

BioNTech și Pfizer au demonstrat în mod suficient că agenția a trecut cu vederea invențiile anterioare relevante atunci când a acordat brevetele americane nr. 10,702,600 și 10,933,127 ale Moderna, care acoperă vaccinurile cu ARNm pentru betacoronavirus, conform a două decizii ale Patent Trial and Appeal Board făcutepublice marți.

Moderna a acuzat BioNTech și Pfizer în august 2022 că au încălcat tehnologia pentru a dezvolta vaccinurile lor monovalente COVID-19 într-un proces intentat în fața Curții Districtuale a Statelor Unite pentru Districtul Massachusetts.

Novo construiește un computer foarte mare

STAT News a raportat:

Fundația Novo Nordisk, a cărei participație de control în cadrul producătorului Wegovy a făcut-o cea mai bogată fundație caritabilă din lume, intră în IA.

Mai exact, pune la bătaie aproximativ 90 de milioane de dolari pentru a construi Gefion, un supercomputer danez care funcționează cu hardware și software de la firma de tehnologie Nvidia, care valorează un trilion de dolari. Ideea este de a pune „puterea de calcul extremă a inteligenței artificiale” la dispoziția „descoperirii de medicamente, diagnosticării și tratării bolilor”, a declarat într-un comunicat Mads Krogsgaard Thomsen, directorul general al Fundației Novo Nordisk.

Gefion, odată ce va fi online în cursul acestui an, va fi pus la dispoziția cercetătorilor danezi din sectorul public și privat, iar toate veniturile rezultate vor fi investite înapoi în proiect.

VSR: Pediatrii fac apel la guvern să accelereze programul de vaccinare a sugarilor

A raportat BMJ:

Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului a cerut guvernului britanic să nu aștepte până după viitoarele alegeri generale pentru a aproba un program de imunizare a sugarilor împotriva virusului sincițial respirator(RSV), astfel încât bebelușii să poată fi protejați iarna viitoare.

În iunie 2023, Comitetul Comun pentru Vaccinări și Imunizări (JCVI) a recomandat dezvoltarea unui program de imunizare împotriva RSV pentru sugari și pentru adulții mai în vârstă. Acesta a emis o declarație mai completă care reiterează sfatul în septembrie 2023, ar guvernul nu a luat încă o decizie finală privind lansarea unui program de imunizare împotriva RSV.

O scrisoare semnată de peste 2.000 de pediatri și profesioniști din domeniul sănătății afirmă că, cu cât mai repede va fi implementat un program complet de vaccinare împotriva RSV, cu atât mai eficient va fi și că acesta „ar putea salva serviciile de sănătate a copiilor care ajung la punctul de epuizare”

GSK va plafona costurile de buzunar pentru inhalatoare în SUA

Reuters a raportat:

Gigantul farmaceutic britanic GSK (GSK.L) a declarat miercuri că va limita costurile suportate de către pacienți eligibili din Statele Unite la 35 de dolari pe lună pentru toate medicamentele sale inhalate pentru astm și boli pulmonare cronice, în urma unor măsuri similare luate de doi dintre rivalii săi. GSK a precizat că decizia va intra în vigoare până la 1 ianuarie 2025.

Plafonarea costurilor se va aplica tuturor medicamentelor sale pentru astm și pentru boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), inclusiv Advair Diskus, Advair HFA și Trelegy Ellipta, și se va aplica pacienților ale căror costuri lunare depășesc în prezent 35 de dolari.

În ianuarie, legislatorii americani au criticat în ianuarie principalii patru producători de inhalatoare – AstraZeneca, Boehringer, Teva Pharmaceuticals (TEVA.TA) și GSK – pentru prețurile ridicate și au lansat o investigație pentru a analiza prețurile la care acestea sunt vândute în SUA față de alte țări.

Legiuitorii au susținut în scrisoarea trimisă celor patru companii în ianuarie că Advair HFA de la GSK costă 319 dolari în Statele Unite si doar 26 de dolari în Marea Britanie.

Suggest a correction

Similar Posts