| | | | |

Η αντίθεση στον εμβολιασμό μεταξύ των γονέων αυξάνεται σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το Big Pharma Watch του The Defender παρέχει τα τελευταία πρωτοσέλιδα που σχετίζονται με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, των φαρμάκων, των ιατρικών συσκευών και των θεραπειών. Οι απόψεις που εκφράζονται στα παρακάτω αποσπάσματα από άλλες ειδησεογραφικές πηγές δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του The Defender. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους αναγνώστες μας έκτακτες ειδήσεις που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Η αντίθεση στον εμβολιασμό μεταξύ των γονέων αυξάνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το CBC News ανέφερε::

Ένας αυξανόμενος αριθμός Καναδών γονέων δηλώνει ότι αντιτίθεται στον εμβολιασμό των παιδιών του, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, εν μέσω της επανεμφάνισης δυνητικά θανατηφόρων ασθενειών όπως η ιλαρά.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Ινστιτούτο Angus Reid, εμφανίζεται καθώς οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προσπαθούν να καλύψουν το κενό των εμβολιασμών ρουτίνας μεταξύ των παιδιών μετά από μείωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μεταξύ των ερωτηθέντων στην έρευνα, το 17% των γονέων ανηλίκων δήλωσε ότι είναι “πραγματικά κατά” του εμβολιασμού των παιδιών τους, σε σύγκριση με το 4% το 2019. Η πλειοψηφία, το 67%, δήλωσε ότι θα εμβολιάσει το παιδί του “χωρίς επιφυλάξεις”, σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Ένα άλλο 16% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο.

Ένας αυξημένος αριθμός γονέων δήλωσε επίσης ότι είναι αντίθετος με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα σχολεία, πολιτική που εφαρμόζεται στο Οντάριο και το New Brunswick. Η αντίθεση στην ιδέα αυτή αυξήθηκε από 24% σε 38% μεταξύ 2019 και 2024.

Το CDC  συνιστά την ανοιξιάτικη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του COVID για τους ηλικιωμένους ενήλικες

Το NBC News ανέφερε:

Οι άνθρωποι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για τις πιο σοβαρές επιπλοκές του COVID – κυρίως οι ηλικίες 65 ετών και άνω – θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση αυτή την άνοιξη, δήλωσε την Τετάρτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η σύσταση του CDC ήρθε λίγες ώρες αφότου η Συμβουλευτική Επιτροπή του οργανισμού για τις πρακτικές ανοσοποίησης ψήφισε υπέρ της επιπλέον δόσης.

Άλλη μία δόση του εμβολίου που θα χορηγηθεί μέσα στους επόμενους μήνες θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία, είπαν οι σύμβουλοι, ενόψει μιας άλλης πιθανής αύξησης των ασθενειών αυτό το καλοκαίρι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τείνει να υπάρχει τόσο ένα χειμερινό όσο και ένα καλοκαιρινό κύμα COVID, με τα κρούσματα να κορυφώνονται τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο αντίστοιχα, σύμφωνα με το CDC.

Για το λόγο αυτό, οι σύμβουλοι του CDC δήλωσαν ότι η προσέγγιση του εμβολιασμού κατά του COVID εξακολουθεί να είναι διαφορετική από τη στρατηγική που χρησιμοποιείται για τη γρίπη, η οποία συνήθως κορυφώνεται μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η δικαστική απόφαση κατά της Bayer για το Roundup ύψους 332 εκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκε κατά περισσότερο από 90%

Το Bloomberg ανέφερε:

Η μονάδα Monsanto της Bayer AG έπεισε δικαστή της Καλιφόρνιας να μειώσει κατά περισσότερο από 90% το ποσό των 332 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδίκασαν οι ένορκοι σε έναν πρώην τοπογράφο που κατηγόρησε για τον καρκίνο του το ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας.

Ο δικαστής Kevin Enright στο Σαν Ντιέγκο απέρριψε την αίτηση της Monsanto για νέα δίκη στην αγωγή του Michael Dennis, αλλά συμφώνησε να μειώσει την ετυμηγορία σε 28 εκατομμύρια δολάρια.

Εν μέσω κρουσμάτων ιλαράς, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά διαφημιστική εκστρατεία εμβολιασμού για την ενίσχυση των παιδικών εμβολιασμών

Το STAT News ανέφερε:

Αντιμέτωπο με μια αυξανόμενη επιδημία ιλαράς, το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε την Πέμπτη μια διαφημιστική εκστρατεία με στόχο την ενίσχυση των ποσοστών εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν μειωθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία και έκαναν ακόμη μεγαλύτερη βουτιά κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας COVID-19.

Στην εκστρατεία, που ξεκινά στις 4 Μαρτίου, εμφανίζονται παιδιά που μιλούν για την έλλειψη προστασίας τους από λοιμώξεις όπως η ιλαρά και ο κοκκύτης εάν δεν εμβολιαστούν. Οι διαφημίσεις, οι οποίες λένε στους γονείς να επικοινωνήσουν με τους γενικούς γιατρούς τους εάν έχουν παραλείψει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την επιθυμία των γονέων να κρατήσουν τα παιδιά ασφαλή.

Η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μοναδική. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ιλαράς έχουν αυξηθεί. Οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καλούν τις χώρες να διπλασιάσουν τις προσπάθειες για να στηρίξουν τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών και να διασφαλίσουν ότι θα προλάβουν τα παιδιά που έχασαν τους εμβολιασμούς ρουτίνας λόγω των διαταραχών στη φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρήθηκαν επίσης συρροές κρουσμάτων, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ένα σχολείο στην κομητεία Broward της Φλόριντα.

Η GSK αποφεύγει τη δίκη με άλλον έναν διακανονισμό για το Zantac στην Καλιφόρνια

Η Fierce Pharma ανέφερε:

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, η GSK συμβιβάστηκε με διακανονισμό σε αγωγή για σωματικές βλάβες σε πολιτειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας σχετικά με το φάρμακο για την καούρα Zantac (ρανιτιδίνη). Η εταιρεία αποκάλυψε την απόρριψη της υπόθεσης και τη συμφωνία σε μια ανακοίνωση την Πέμπτη.

“Ο διακανονισμός αντανακλά την επιθυμία της εταιρείας να αποφύγει την απόσπαση της προσοχής που σχετίζεται με την παρατεταμένη δικαστική διαδικασία σε αυτή την υπόθεση”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. “Η GSK δεν παραδέχεται καμία ευθύνη σε αυτόν τον διακανονισμό και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά τον εαυτό της με βάση τα γεγονότα και την επιστήμη σε όλες τις άλλες υποθέσεις Zantac.”

Οι όροι του διακανονισμού δεν ανακοινώθηκαν για την υπόθεση, η οποία επρόκειτο να οδηγηθεί σε δίκη στις 2 Απριλίου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η GSK κατέληξε σε εμπιστευτικό διακανονισμό σε μια άλλη αγωγή για το Zantac στην Καλιφόρνια, που είχε κατατεθεί από τον David Browne, η οποία είχε προγραμματιστεί για δίκη στις 20 Φεβρουαρίου.

Ενώ οι συμφωνίες αντιπροσωπεύουν κάποια πρόοδο για την GSK στην εκτεταμένη δικαστική διαμάχη, η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει περίπου 79.000 αγωγές στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο, αναφέρει το Reuters. Οι αναλυτές έχουν εκτιμήσει ότι θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει το δικό της μέρος της δικαστικής διαμάχης, σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων.

Το CDC προετοιμάζεται για την έλλειψη μετά τη διακοπή του εμβολίου τετάνου, εκδίδει νέες οδηγίες

Το CBS News ανέφερε:

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προτρέπει τους γιατρούς να διατηρήσουν τις ενέσεις ενός είδους εμβολίου τετάνου, καθώς ο οργανισμός προετοιμάζεται για πιθανή έλλειψη αυτών των εμβολίων φέτος.

Οι γιατροί θα πρέπει να μεταβούν από τη χρήση του λεγόμενου εμβολίου Td – του εμβολιασμού που προστατεύει τόσο από λοιμώξεις από τέτανο όσο και από διφθερίτιδα – στη χορήγηση του ευρύτερου εμβολίου Tdap αντί αυτού, όποτε είναι δυνατόν, λέει τώρα το CDC. Εκτός από τον τέτανο και τη διφθερίτιδα, το εμβόλιο Tdap προσφέρει επίσης προστασία κατά του κοκκύτη, της λοίμωξης που είναι επίσης γνωστή ως “κοκκύτης.”

Ο φετινός κίνδυνος έλλειψης προέρχεται από την απόφαση του μη κερδοσκοπικού κατασκευαστή εμβολίων MassBiologics να διακόψει την παραγωγή του εμβολίου Td, με την εμπορική ονομασία TdVax.

Οι προμήθειες του εμβολίου θα εξαντληθούν πιθανότατα το συντομότερο αυτό το καλοκαίρι από τον διανομέα του εμβολίου Grifols, δήλωσε το CDC σε μια ομάδα συμβούλων του για τα εμβόλια την Τετάρτη.

Το εμβόλιο Chikungunya εγκρίθηκε για επιλεγμένες ομάδες από τη συμβουλευτική ομάδα του CDC

Το STAT News ανέφερε:

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ορισμένοι ταξιδιώτες και εργαστηριακοί ερευνητές που κινδυνεύουν να προσβληθούν από chikungunya θα επιτραπεί σύντομα να εμβολιαστούν κατά του ιού.

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων σε θέματα εμβολίων συνέστησε την Τετάρτη να προσφερθεί σε αυτές τις επιλεγμένες ομάδες ατόμων πρόσβαση στο νέο εμβόλιο, το Ixchiq, το οποίο παρασκευάζεται από την Valneva Austria GmbH. Θα γίνει πολιτική εμβολιασμού στις ΗΠΑ όταν η Mandy Cohen, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπογράψει τη σύσταση της Συμβουλευτικής Ομάδας για τις πρακτικές εμβολιασμού.

Το εμβόλιο δεν μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά. Χορηγήθηκε το περασμένο φθινόπωρο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ενώ η ασθένεια είναι δυσάρεστη, η λήψη του εμβολίου μπορεί επίσης να είναι δυσάρεστη. Πρόκειται για εμβόλιο ζωντανού ιού, που περιέχει τον ιό chikungunya που αποδυναμώθηκε στο εργαστήριο. Τα εμβόλια με ζωντανούς ιούς μπορεί να είναι αυτό που είναι γνωστό ως αντιδραστικό, κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται προσωρινά αδιαθεσία.

Στις μελέτες που έγιναν για να υποστηριχθεί η αδειοδότηση του εμβολίου, το 11,7% των συμμετεχόντων που έλαβαν το εμβόλιο ανέφεραν ανεπιθύμητες ενέργειες, σε σύγκριση με το 0,6% των ατόμων που έλαβαν εικονικό εμβόλιο. Και το 1,6% των ατόμων που έλαβαν το εμβόλιο ανέφεραν αντιδράσεις αρκετά σοβαρές ώστε να τους εμποδίσουν να συμμετάσχουν σε καθημερινές δραστηριότητες ή να χρειαστούν ιατρική φροντίδα. Κανένας από τους συμμετέχοντες στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου δεν ανέφερε σοβαρές αντιδράσεις.

Ανάκληση οφθαλμικών σταγόνων που πωλούνται σε εθνικό επίπεδο λόγω κινδύνου μόλυνσης

Το CBS News ανέφερε:

Πολλές μάρκες σταγόνων για τα μάτια ανακαλούνται λόγω κινδύνου μόλυνσης, αφού ομοσπονδιακοί επιθεωρητές διαπίστωσαν μη αποστειρωμένες συνθήκες στο ινδικό εργοστάσιο όπου κατασκευάζονταν τα προϊόντα.

Η ανάκληση από την Brassica Pharma Pvt. στο Thane, μια πόλη στο ινδικό κρατίδιο Maharashtra, έρχεται μετά από ένα θανατηφόρο ξέσπασμα πέρυσι οφθαλμικών λοιμώξεων που συνδέθηκε με τεχνητά δάκρυα που παρασκευάστηκαν από μια άλλη ινδική εταιρεία.

Η τελευταία ανάκληση αφορά τέσσερα προϊόντα από τις μάρκες Equate, CVS Health και AACE Pharmaceuticals, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Μια έκδοση του Wegovy που μοιάζει με εμβόλιο βρίσκεται στα σχέδια της Novo Nordisk

Ανέφερε η STAT News:

Τα νέα φάρμακα για την παχυσαρκία, όπως το Wegovy και το Zepbound, λαμβάνονται επί του παρόντος μία φορά την εβδομάδα, επ’ αόριστον. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσαν να λαμβάνονται μία φορά το χρόνο, όπως ένα εμβόλιο;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που διερευνά η Novo Nordisk, η φαρμακευτική εταιρεία πίσω από το Wegovy, καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που στοχεύουν στην ανάπτυξη παρόμοιων θεραπειών για την παχυσαρκία με βάση το GLP-1.

Υγιείς αποδόσεις: Η νεότερη θεραπευτική χρήση για τα φάρμακα απώλειας βάρους; Ηπατική νόσος

Το CNBC ανέφερε:

Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν αγωνίζονται μόνο για την ανάπτυξη φαρμάκων που θεραπεύουν την παχυσαρκία. Ανταγωνίζονται επίσης για να επεκτείνουν τις χρήσεις αυτών των θεραπειών απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένης μιας σοβαρής μορφής ηπατικής νόσου.

Ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες -συμπεριλαμβανομένων των κυρίαρχων παικτών στην αγορά, Novo Nordisk και Eli Lilly- έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητα των φαρμάκων να βοηθούν τους ασθενείς να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά και να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα.

Τώρα, στοχεύουν να δείξουν ότι οι θεραπείες μπορούν να αποφέρουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ακόμη περισσότερα έσοδα από την αναπτυσσόμενη αγορά και να επεκτείνουν την περιορισμένη ασφαλιστική κάλυψη για τις εν λόγω θεραπείες, οι περισσότερες από τις οποίες κοστίζουν κοντά στα 1.000 δολάρια μηνιαίως.

Ο ανταγωνισμός αναθερμάνθηκε τη Δευτέρα αφού η φαρμακοβιομηχανία Zealand Pharma με έδρα τη Δανία και ο εταίρος της Boehringer Ingelheim δημοσίευσαν ισχυρά αποτελέσματα από μια δοκιμή ενδιάμεσου σταδίου που δοκιμάζει το φάρμακό της, την survodutide, σε ασθενείς με μεταβολική δυσλειτουργία που σχετίζεται με στεατοηπατίτιδα ή ΜASH. Η εν λόγω πάθηση χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση λίπους και φλεγμονή στο ήπαρ και μπορεί να οδηγήσει σε ουλές ή ίνωση του ήπατος.

Το Κολοράντο προσπαθεί να περιορίσει την τιμή ενός φαρμάκου. Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν άλλα σχέδια

Το Rolling Stone ανέφερε:

Ένα πολιτειακό συμβούλιο στο Κολοράντο προσπαθεί να γράψει ιστορία και να γίνει το πρώτο στη χώρα που θα θέσει ανώτατο όριο στην τιμή ενός φαρμάκου που θεωρεί απλησίαστο. Εν μέσω μιας επιθετικής εκστρατείας πίεσης της βιομηχανίας, οι νομοθέτες του Κολοράντο ζυγίζουν τώρα ένα μέτρο δηλητηριώδους χαπιού που θα τινάξει στον αέρα το σχέδιο και παρόμοιες προσπάθειες στο μέλλον.

Το επεισόδιο αναδεικνύει την τεράστια δύναμη των Μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών και το πόσο δύσκολο είναι να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ αποτελούν εξαίρεση μεταξύ του υπόλοιπου κόσμου, επειδή το Κογκρέσο απαγόρευσε επί δεκαετίες στο Medicare να διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων, όπως κάνουν σχεδόν όλα τα άλλα έθνη. Είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για προϊόντα που αναπτύσσονται με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, ακόμη και όταν τα φάρμακα αυτά κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες.

Το Enbrel, το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που βρίσκεται στο στόχαστρο των αξιωματούχων του Κολοράντο, αποτελεί ακραίο παράδειγμα αυτού του φαινομένου. Το Enbrel, που παρασκευάζεται από την Amgen, κοστίζει 373% περισσότερο στις ΗΠΑ από ό,τι στις ευρωπαϊκές χώρες – παρόλο που το φάρμακο αναπτύχθηκε με την εκπληκτική χρηματοδότηση ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Το Enbrel εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 1998 και δεν έχει ανταγωνισμό: Ο παρασκευαστής του δημιούργησε “ένα πατενταρισμένο πλέγμα” που εμπόδισε με επιτυχία την κυκλοφορία βιο-ομοειδών στην αγορά, ακόμη και μετά τη λήξη του κύριου διπλώματος ευρεσιτεχνίας του το 2010.

Την περασμένη εβδομάδα, η PDAB του Κολοράντο ψήφισε να δηλώσει ότι το Enbrel είναι απλησίαστο και να ξεκινήσει τη διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου πληρωμής για το φάρμακο. Αρκετές πολιτείες έχουν συστήσει παρόμοια συμβούλια για την οικονομική προσιτότητα των φαρμάκων, αλλά οι συνήγοροι πιστεύουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μια πολιτεία παρεμβαίνει και θέτει επίσημα ένα ανώτατο όριο τιμών σε ένα φάρμακο.

Suggest a correction

Similar Posts