| | |

Σύνοψη Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων εμβολίων

Η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα με εκκλήσεις για ψηφιακές ταυτότητες, ταχεία ανάπτυξη νέων εμβολίων, περισσότερες συνεργασίες με εταιρικά μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times και ευρεία αποδοχή και διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

Η απειλή μιας νέας πανδημίας και η λεγόμενη “παραπληροφόρηση.” Το μέλλον της δημοκρατίας. Ο μελλοντικός αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην κοινωνία. Η “πράσινη ατζέντα.”

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία της φετινής συνάντησης περιλάμβαναν προειδοποιήσεις για το πώς μια άγνωστη ακόμη “ασθένεια Χ” μπορεί να προκαλέσει την επόμενη πανδημία, συζητήσεις για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταχεία ανάπτυξη νέων εμβολίων και συζητήσεις για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε είτε να πέσει θύμα – είτε να φιλτράρει – τη λεγόμενη “παραπληροφόρηση.”

“Δεν θέλουμε να περιμένουμε ένα χρόνο για να πάρουμε το εμβόλιο

Οι προειδοποιήσεις συνοδεύτηκαν από πιο αισιόδοξες – από την άποψη των συμμετεχόντων στη συνάντηση – προοπτικές σχετικά με τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών, όπως μέσω της ταχείας ανάπτυξης νέων εμβολίων.

Ο Τζέρεμι Χαντ, υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης της Πέμπτης -στην οποία συμμετείχε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα- ότι “όταν έχουμε την επόμενη πανδημία, δεν θέλουμε να πρέπει να περιμένουμε ένα χρόνο για να πάρουμε το εμβόλιο.”

“Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συρρικνώσει το χρόνο που χρειάζεται για να πάρουμε αυτό το εμβόλιο σε ένα μήνα, τότε αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Χαντ.

H Ψηφιακή ταυτότητα “πολύ απαραίτητη” για τον εντοπισμό των ανεμβολίαστων

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συζήτησης στο πάνελ της Πέμπτης, η βασίλισσα Máxima των Κάτω Χωρών δήλωσε ότι η ψηφιακή ταυτότητα είναι “πολύ απαραίτητη” για την παροχή μιας σειράς δημόσιων υπηρεσιών – και πρότεινε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των ανεμβολίαστων.

Η ψηφιακή ταυτότητα “είναι πολύ απαραίτητη για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, αλλά όχι μόνο. Είναι επίσης καλή για την εγγραφή στα σχολεία, είναι επίσης καλή για την υγεία – ποιος έκανε πραγματικά εμβολιασμό ή όχι”, είπε.

Ο Bourla ανέλυσε τις δυνατότητες που βλέπει για την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του CNN Fareed Zakaria, ο Bourla δήλωσε: “Η δουλειά μας είναι να κάνουμε ανακαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών. Με την τεχνητή νοημοσύνη, μπορώ να το κάνω πιο γρήγορα και μπορώ να το κάνω καλύτερα.”

Ένα παράδειγμα που ανέφερε ο Bourla ήταν ο ρόλος που έπαιξε η τεχνητή νοημοσύνη στην ανάπτυξη του Paxlovid, ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου από το στόμα που κυκλοφορεί στην αγορά ως θεραπεία για το COVID-19.

“Αναπτύχθηκε σε τέσσερις μήνες”, δήλωσε ο Bourla, ενώ η ανάπτυξη ενός τέτοιου φαρμάκου “συνήθως διαρκεί τέσσερα χρόνια” Είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδικασία “ανακάλυψης φαρμάκων”, όπου “συνθέτεις πραγματικά εκατομμύρια μόρια και στη συνέχεια προσπαθείς να ανακαλύψεις μέσα σε αυτά, ποιο από αυτά λειτουργεί.”

Ο ίδιος πίστωσε αυτό το επίτευγμα ότι έσωσε “εκατομμύρια ζωές.”

“Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε μια επιστημονική αναγέννηση στις βιοεπιστήμες λόγω αυτής της συνύπαρξης των εξελίξεων στην τεχνολογία και τη βιολογία”, δήλωσε ο Bourla. “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο. Στα χέρια κακών ανθρώπων [αυτό] μπορεί να κάνει κακά πράγματα για τον κόσμο, αλλά στα χέρια καλών ανθρώπων [it] μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα για τον κόσμο.”

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus προειδοποίησε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πάνελ “Προετοιμασία για την ασθένεια Χ” ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια μελλοντική πανδημία, η οποία μπορεί να προκληθεί από μια άγνωστη ακόμη “ασθένεια Χ.”

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ προειδοποίησαν ότι η “ασθένεια Χ” – η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των “ασθενειών προτεραιότητας” του ΠΟΥ – θα μπορούσε να “οδηγήσει σε 20 φορές περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κοροναϊού.”

Εκτός από την“ασθένεια Χ”, ο Tedros και άλλοι συμμετέχοντες στο πάνελ συζήτησαν επίσης την ανάγκη για μια “συμφωνία για την πανδημία” και τον επείγοντα χαρακτήρα της έγκρισής της στη φετινή Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Μαΐου και 1 Ιουνίου στη Γενεύη.

“Θα έχουμε ψηφιακούς γιατρούς, ψηφιακούς ανθρώπους

Κατά τη διάρκεια του πάνελ “Η τεχνολογία σε έναν ταραγμένο κόσμο“, οι συμμετέχοντες στο πάνελ έκαναν προβλέψεις για άλλους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να ενσωματωθεί στη ζωή των ανθρώπων.

Ο Marc Benioff, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, δήλωσε ότι ενώ “η τεχνητή νοημοσύνη δεν βρίσκεται πραγματικά σε σημείο όπου αντικαθιστούμε τους ανθρώπους, βρίσκεται πραγματικά σε σημείο όπου τους επαυξάνουμε.”

Ανέφερε, ως υποθετικά παραδείγματα, την πιθανότητα οι συμμετέχοντες στο WEF να ρωτήσουν μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT “ποιες είναι κάποιες καλές ερωτήσεις που θα μπορούσα να κάνω” κατά τη διάρκεια του πάνελ τους, ή ότι οι ακτινολόγοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη “για να βοηθήσουν να διαβάσω την αξονική μου τομογραφία στη μαγνητική μου τομογραφία.”

“Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε σε αυτό το επίτευγμα όπου θα πούμε: “Ουάου, είναι σχεδόν σαν να είναι ένα ψηφιακό πρόσωπο”, δήλωσε ο Benioff. Ωστόσο, αντανακλώντας το θέμα της φετινής συνάντησης του WEF – “Επαναφορά της εμπιστοσύνης” – πρόσθεσε: “Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα αναρωτηθούμε: “Το εμπιστευόμαστε;”

“Θα έχουμε ψηφιακούς γιατρούς, ψηφιακούς ανθρώπους, αυτοί οι ψηφιακοί άνθρωποι θα συγχωνευθούν και θα πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης”, δήλωσε ο Benioff.

Ομοίως, ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI – η οποία διατηρεί συνεργασία με τη Microsoft – δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει “τη δουλειά όλων … να λειτουργεί σε λίγο υψηλότερο επίπεδο αφηρημένων εννοιών.”

“Όλοι θα έχουμε πρόσβαση σε πολύ περισσότερες δυνατότητες και θα εξακολουθούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις. Μπορεί να τείνουν περισσότερο προς την επιμέλεια με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα παίρνουμε αποφάσεις για το τι πρέπει να συμβεί στον κόσμο”, είπε.

Η Julie Sweet, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Accenture, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία της για τον μελλοντικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη “θα βελτιώσει μαζικά τις κοινωνικές υπηρεσίες.”

Για την οικοδόμηση “εμπιστοσύνης”, ο Benioff ζήτησε περισσότερη ρύθμιση, αναφερόμενος στο οικοσύστημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την “παραπληροφόρηση” στις εν λόγω πλατφόρμες.

“Πρέπει επίσης να απευθυνθούμε σε αυτές τις ρυθμιστικές αρχές και να πούμε: “Έι, αν κοιτάξετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την τελευταία δεκαετία, ήταν ένα είδος μπ****έλο” Είναι πολύ κακό. Δεν το θέλουμε αυτό στη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης μας. Θέλουμε να έχουμε μια καλή και υγιή συνεργασία με αυτούς τους συντονιστές και με αυτές τις ρυθμιστικές αρχές.”

Ο Altman πρότεινε ότι ένας τρόπος για την ανάπτυξη τέτοιων “συνεργασιών” είναι η εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης να εντοπίζει και να αναγνωρίζει πληροφορίες από συγκεκριμένες προτιμώμενες πηγές.

Ο ίδιος δήλωσε: “Ο Αλτμάρτ είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κοινωνίας, ο οποίος θα μπορούσε να έχει την ικανότητα να επιλέξει τις κατάλληλες μεθόδους για την επίτευξη των στόχων του:

αυτό που θέλουμε να κάνουμε με τους ιδιοκτήτες περιεχομένου, όπως οι New York Times και συμφωνίες που έχουμε κάνει με πολλούς άλλους εκδότες, και θα κάνουμε περισσότερες με την πάροδο του χρόνου, είναι όταν ένας χρήστης λέει: “Ε, ChatGPT, τι συνέβη στο Νταβός σήμερα;”, θα θέλαμε να εμφανίζουμε περιεχόμενο, να κάνουμε συνδέσμους, να δείχνουμε εμπορικά σήματα από μέρη όπως οι New York Times ή η Wall Street Journal ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη έκδοση και να λέμε: “Να τι συνέβη σήμερα. Εδώ είναι αυτές οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.”

Ο Bourla ζήτησε επίσης περισσότερη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι ενώ είναι “βέβαιος αυτή τη στιγμή ότι τα οφέλη υπερτερούν σαφώς των κινδύνων”, αισθάνεται ότι “χρειαζόμαστε ρύθμιση αυτή τη στιγμή.”

Ο Hunt, ωστόσο, δήλωσε ότι η ελάχιστη ρύθμιση είναι η καλύτερη προσέγγιση αυτή τη στιγμή.

“Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε επιεικείς επειδή … είναι ένα τόσο αναδυόμενο στάδιο. Μπορείτε να σκοτώσετε τη χρυσή χήνα πριν προλάβει να αναπτυχθεί”, δήλωσε.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την “παραπληροφόρηση

Οι ηγέτες του WEF ασχολήθηκαν επίσης με τον μελλοντικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, ιδίως κατά τη διάρκεια του πάνελ του WEF “Η εκπαίδευση συναντά την τεχνητή νοημοσύνη” την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Forbes, οι συμμετέχοντες στο πάνελ, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων από τη Σλοβενία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρότειναν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει “νέες ευκαιρίες για βαθιά εξατομικευμένη μάθηση και διδασκαλία.”

Ο Ahmad bin Abdullah Humaid Belhoul Al Falasi, υπουργός Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το αποκάλεσε αυτό “δημοκρατικό φροντιστήριο”, προτείνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει “κλιμακούμενη” διδασκαλία “διαθέσιμη σε όλους” εκτός της τάξης, η οποία θα συμπληρώνει τη διδασκαλία στην τάξη και η οποία “αφήνει το πιο δύσκολο κομμάτι – τις κοινωνικές δεξιότητες – στους εκπαιδευτικούς.”

Ο Nzinga Qunta, παρουσιαστής της Νοτιοαφρικανικής Ραδιοφωνίας, πρότεινε ότι η εν λόγω διδασκαλία δεν θα περιορίζεται από άποψη ηλικίας ή φυσικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ παρείχαν επίσης διαβεβαιώσεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση των ανθρώπινων θέσεων εργασίας – αλλά πρότειναν ότι οι άνθρωποι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης “αλλά από ανθρώπους που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη”, ανέφερε το Forbes.

Ο “κίνδυνος της παραπληροφόρησης” τονίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, με τους συμμετέχοντες στο πάνελ να προτείνουν ότι η “κριτική σκέψη” μπορεί να επιτρέψει στους μαθητές να εντοπίσουν τους κινδύνους της “παραπληροφόρησης.”

Η “παραπληροφόρηση” μπορεί να οδηγήσει σε “πολιτική αναταραχή

Η “παραπληροφόρηση” ήταν πράγματι ιδιαίτερα σημαντική στην ατζέντα της φετινής συνάντησης του WEF. Η έκθεση του WEF για τους παγκόσμιους κινδύνους, που δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου, ονόμασε την “παραπληροφόρηση” που προέρχεται από την τεχνητή νοημοσύνη ως τον κορυφαίο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα επόμενα δύο χρόνια και τον πέμπτο υψηλότερο κίνδυνο για την επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με την έκθεση, “τόσο οι ξένοι όσο και οι εγχώριοι φορείς θα αξιοποιήσουν την παραπληροφόρηση για να διευρύνουν τις κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις” τα επόμενα δύο χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο τις εκλογές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία και τον κίνδυνο “εμφύλιων ταραχών” σε όλο τον κόσμο.

“Επιπλέον, η ψευδής πληροφόρηση και η κοινωνική πόλωση είναι εγγενώς αλληλένδετες, με δυνατότητα να ενισχύσουν η μία την άλλη”, σύμφωνα με την Saadia Zahidi, διευθύνουσα σύμβουλο του WEF, για την οποία απαιτείται “καινοτομία και αξιόπιστη λήψη αποφάσεων”. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι αυτό “είναι εφικτό μόνο σε έναν κόσμο με ευθυγράμμιση στα γεγονότα.”

‘Υπάρχει κίνδυνος να εκλεγούν λάθος ηγέτες’

Οι προειδοποιήσεις του WEF σχετικά με την “απειλή” της “παραπληροφόρησης” ευθυγραμμίζονται στενά με τους φόβους που εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση του WEF σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημοκρατία και την εκλογική διαδικασία.

Τις τελευταίες ημέρες, ένα βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει τον συνιδρυτή και πρόεδρο του WEF Klaus Schwab σε συζήτηση με τον Sergey Brin, συνιδρυτή και πρώην πρόεδρο της Google. Ο Schwab πρότεινε ένα υποθετικό σενάριο όπου “δεν χρειάζεται καν να έχουμε πλέον εκλογές”, επειδή η τεχνητή νοημοσύνη “μπορεί ήδη να προβλέψει τον νικητή” – ένα σενάριο που ο Brin δεν απέρριψε ρητά.

Παρόλοπου το εν λόγω βίντεο παρουσιάστηκε συχνά σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως προερχόμενο από τη φετινή συνάντηση του WEF, στην πραγματικότητα προέρχεται από μια συζήτηση στην ετήσια συνάντηση του WEF το 2017. Ωστόσο, άλλες δηλώσεις στη φετινή συνάντηση αναφέρονταν επίσης στις εκλογές και τη διακυβέρνηση.

Και κατά την ειδική ομιλία του στη συνάντηση του WEF, ο António Guterres, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ζήτησε “αποτελεσματικούς μηχανισμούς παγκόσμιας διακυβέρνησης” στο πλαίσιο “μιας νέας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.”

Η οικοδόμηση “διεθνούς οικονομικής τάξης” απαιτείται για την αντιμετώπιση της “κλιματικής κρίσης

Πολλοί συμμετέχοντες στη συνάντηση του WEF προειδοποίησαν επίσης για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή – και χρησιμοποίησαν την ευκαιρία για να ζητήσουν περισσότερα χρήματα και επενδύσεις για “πράσινες” πρωτοβουλίες.

Μιλώντας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση του WEF, ο Τζον Κέρι, ειδικός προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα, δήλωσε ότι το 2023 “ήταν κυριολεκτικά το πιο ανατρεπτικό, το πιο διαταραγμένο, το πιο κλιματικά σημαντικό, το πιο αρνητικό έτος στην ιστορία της ανθρωπότητας” και ότι, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πλέον “χώρος για συζήτηση ή, ειλικρινά, αναβλητικότητα.”

Για να απαντήσουν σε αυτό, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση του WEF δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, ο Tharman Shanmugaratnam, πρόεδρος της Σιγκαπούρης, δήλωσε ότι “οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν σημαντικά περισσότερα από όσα έχουν επενδύσει στο παρελθόν.”

Και σύμφωνα με την Chrystia Freeland, αναπληρώτρια πρωθυπουργό του Καναδά, απαιτείται κυβερνητική παρέμβαση στο πλαίσιο της μετάβασης από τον άνθρακα – μια διαδικασία που, όπως είπε, θα δημιουργήσει “περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη παραγωγή.”

Το τίμημα για τέτοιες παρεμβάσεις, σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι “όχι λιγότερο από 620 δισεκατομμύρια ετησίως για να προχωρήσει πραγματικά η πράσινη μετάβαση περαιτέρω.”

Όταν ήρθε αντιμέτωπη στους δρόμους του Νταβός την Πέμπτη με τον δημοσιογράφο της True North Media Andrew Lawton, η Λαγκάρντ απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το αν τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, όπως το ψηφιακό ευρώ που εισήγαγε η Λαγκάρντ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των ανθρώπων.

“Δεν μιλάω επειδή βρίσκομαι σε περίοδο ηρεμίας”, ήταν η απάντηση της Λαγκάρντ.

Σε μια άλλη αντιπαράθεση στους δρόμους του Νταβός, οι δημοσιογράφοι του Rebel News έβαλαν στο στόχαστρο τον Philipp Hildebrand, αντιπρόεδρο της BlackRock, μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στον κόσμο, θέτοντάς του μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την υποστήριξη της BlackRock για την “ESG ” – περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση.

Ο Hildebrand δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Και ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, έδεσε πολλά νήματα μαζί, προτείνοντας την Τρίτη κατά τη διάρκεια ειδικής ομιλίας ότι “η διεθνής οικονομική τάξη” θα μπορούσε να οικοδομηθεί ή να επικαιροποιηθεί “με τρόπους που … αντιμετωπίζουν την κλιματική κρίση.”

Περισσότεροι από 60 αρχηγοί κρατών και 1.600 επιχειρηματίες ήταν μεταξύ των 2.800 φετινών συμμετεχόντων από 120 χώρες.

Δημοσιεύθηκε αρχικά από το The Defender


Suggest a correction

Similar Posts