|

Andrew Mitchell og den britiske stat som vaccineproducent

Dette er en kommentar til en af de mærkeligste begivenheder i moderne britisk politik, som fandt sted i Underhuset i sidste uge, da parlamentsmedlem Andrew Bridgen rejste sig for at holde en tale om konsekvenserne af Covid-vaccinationen, og hele salen blev tømt – hvilket involverede den usædvanlige opførsel fra den erfarne udenrigsminister og mangeårige Bill Gates-kender Andrew Mitchell. I løbet af få sekunder var der kun syv parlamentsmedlemmer tilbage ud af 643 mulige: Heriblandt fire regeringsrepræsentanter, næstformanden og kun én person, der støttede Andrew Bridgen, Christopher Chope. Ingen fra oppositionspartierne var til stede for at høre Bridgens omhyggeligt dokumenterede tale.

Selvom det er svært at afgøre præcis, hvad Mitchell var ude på, er han bestemt en interessant tråd at trække i, da han ud over at være minister for international udvikling og Afrika også er en “Polio Eradication Gender Champion”, en ære, der tildeles af Global Polio Eradication Initiative, et projekt af WHO, Rotary International, US CDC, UNICEF, Bill and Melinda Gates Foundation og GAVI. Som vi har set, kan disse ting selvfølgelig gå galt. På trods af sin interesse for vaccination blev Mitchell ikke siddende for at lytte til, hvad Andrew Bridgen havde at sige, og overveje det på dets egne præmisser.

Når det kommer til afrikanske poliovacciner, er den britiske stat i en særlig konflikt: Som Andrew Bridgen og mange andre har påpeget, er MHRA (den britiske godkendelsesmyndighed) ikke kun i vid udstrækning betalt af industrien og derfor ikke spor uafhængig af den, den er faktisk gennem sit datterselskab National Institute for Biological Standards and Control en del af et partnerskab med Bill and Melinda Gates Foundation og WHO, der fremstiller produkterne. Sidste år transskriberede jeg (fra lyd, red.) nogle passager fra et MHRA-møde (med tilladelse fra UK Column), der involverede den midlertidige direktør for NIBSC (National Institute for Biological Standards and Control, underafdeling til MHRA, red.) Mark Bailey og formanden for MHRA Stephen Lightfoot:

Bailey:

...betydelige investeringer fra NIBSC og også dets partnere, Gates-fonden og selvfølgelig dens del af WHO-laboratoriet i (utydeligt) og selvfølgelig grundlæggende førstegangsudryddelse. Der er tre stammer af polio, og teamet på NIBSC udviklede tre forskellige vacciner. Det forholder sig sådan, at stamme to er den, der er blevet anvendt mest i kliniske forsøg i Afrika, og den er opført på WHO’s liste over produkter, hvilket betyder, at den kan bruges i nødsituationer, selvom den ikke er bevist. Vi er nu i gang med kliniske forsøg med de to andre stammer også, så det er meget spændende: Det er en kæmpe kombination, der har den effekt, at vaccinen ikke kan vende tilbage (til sin patogene tilstand, red.). Så Salk-vaccinen, som de fleste af os brugte som børn, havde altid en lille chance for at vende tilbage til den vilde type, hvilket betyder, at ting som polio begynder at dukke op i befolkningen. Det er et stort skridt fremad, fordi den ikke kan vende tilbage, så den er dybest set meget mere sikker.

Lightfoot:

Igen synes jeg, at det er et godt eksempel på, hvordan MHRA adskiller sig fra andre regulatorer rundt om i verden, fordi vi har NIBSC eller National Institute for Biological Standards and Control, hvor vi foretager nogle grundlæggende undersøgelser af grundforskning, og det er et godt eksempel på det arbejde, vi udfører på det område, og den fordel for folkesundheden, det kan have internationalt og ikke kun i Storbritannien, så jeg synes faktisk, at vi som regulator har nogle virkelig vigtige bestanddele, der faktisk gør os til en meget stærk og kompetent organisation.

Så virkeligheden er, at MHRA er producent af disse produkter og derfor ikke kan være en regulator, og det samme er faktisk også tilfældet, når det kommer til biologiske Covid-produkter. Ikke alene (som MHRA-direktør June Raine pralede med på Somerville College) forvandlede MHRA sig i den påståede Covid-nødsituation sig fra “vagthund” til “facilitator” (fra 30mins), men på afgørende vis – via NIBSC – fremstillede eller i det mindste leverede MHRA også komponenter som spike-protein til produkterne og havde dermed en stor kommerciel konflikt.

Det er derfor usædvanligt, at Sunak (britisk premierminister, red.) har genoplivet Mitchells ministerkarriere efter et årti og bragt ham tilbage til rollen som minister for international udvikling, hvilket han havde været under David Cameron, hvor den britiske regering i 2011 dannede partnerskab med GAVI på et møde, der involverede Bill Gates, og begyndte at overføre milliarder af skatteydernes penge til alliancen (GAVI, red.), hvilket kulminerede med Boris Johnsons fundraising-møde i juni 2020.

I mellemtiden bliver den britiske regerings engagement i udviklingen af mRNA-teknologi stadig mere omfattende og mere hensynsløs. Den vil aldrig lytte til de efterladte og tilskadekomne, medmindre den bliver tvunget til det, og der har heller aldrig været nogen intention om, at den skulle gøre det. Hele Underhusets mæh-fåragtige medskyld i dette er virkelig skræmmende.

Denne artikel blev oprindeligt udgivet af Age of Autism og gengivet af os med forfatterens venlige tilladelse.

Suggest a correction

Similar Posts