| |

Ministerul de Finanțe al Rusiei spune (din nou) că rubla digitală va înlocui banii cash

„Trecerea la CBDC va fi însă complet voluntară. Nu trebuie să vă faceți griji!”

Alexei Moiseev, ministrul adjunct al finanțelor din Rusia, este cea mai sinceră șopârlă spațială din lume. Când a anunțat într-un interviu din septembrie 2021 că „rubla digitală este un înlocuitor al rublei în numerar”, scepticii și detractorii au răspândit zvonuri dureroase conform cărora onestitatea revigorantă și premiată a lui Moiseev ar fi fost scoasă din context.

Iată ce a declarat dl Moiseev la RIA Novosti doi ani mai târziu, la 30 octombrie 2023:

În esență, [rubla digitală] este adevărata monedă a secolului 22 sau a oricărui alt secol, care, la sfârșitul zilei, trebuie să înlocuiască banii lichizi.

El a promis, de asemenea, că rubla digitală va fi mai „convenabilă” decât tranzacțiile cu numerar și fără numerar. Siguranța și comoditatea sunt principiile directoare ale secolului XXI, așa că este ușor de imaginat că secolul XXII va fi extrem de sigur și scandalos de comod.

sursa: ria.ru

Dar ca să fie 100% clar: Elvira Nabiullina și admiratorii săi devotați de pe blog promit că rușii nu vor fi niciodată constrânși să folosească ruble digitale. Tranziția treptată la CBDC va fi un proces organic – un rezultat natural al convenienței extreme. Rușii nu vor fi niciodată împiedicați să folosească numerar în anumite situații, chiar dacă acest lucru se întâmplă deja chiar acum, astăzi, în 2023.

Dar asta nu este nici aici, nici acolo. După cum a declarat chiar ieri președinta universal iubită a Băncii Rusiei, rușilor li se va permite întotdeauna să decidă cum își primesc salariile și pensiile – aceasta este „poziția” ei actuală și ar fi nepoliticos să luăm în considerare măcar posibilitatea ca această poziție să se schimbe. La fel cum ar fi nepoliticos să credem că poziția Băncii Rusiei privind impunerea de restricții asupra modului în care rublele digitale pot fi cheltuite („colorarea” acestora) s-ar schimba vreodată.

Asta a fost rapid.(sursa / sursa)

Toți rușii înțeleg cât de convenabile și voluntare vor fi secolele XXI și XXII. Uitați-vă doar la ceea ce spun pe forumurile de internet:

sursa: yaplakal.com

Vă doresc o duminică senină.

Acest articol este republicat din paginile Substack ale lui Edward Slavsquat

Suggest a correction

Similar Posts