| |

ZDA proti Dr. Kirku Mooru in drugim

Ključne predpostavke poročanja in analize Bailiwick

Ameriška vojska aktivno sodeluje v organiziranem kriminalu, katerega namen je raniti in ubiti veliko število vojaških uslužbencev in civilistov, ne da bi jih odkrili ali pravno ovirali.

Eno najuporabnejših orodij v arzenalu – ker učinkovito usklajuje dva glavna interesa morilcev – hitrost in možnost zanikanja – je uporaba prepovedanega biokemičnega orožja “cepiva”, ki ga je odobrila FDA (Agencija za prehrano in zdravila).

Program ubijanja na podlagi “cepiv” je nadaljevanje programov medicinskega in psihološkega mučenja in ubojev, s katerimi so ubili na milijone ljudi (invalidov, duševno bolnih, Judov, katoličanov, protestantov, Romov, političnih disidentov in številnih drugih), zlasti med drugo svetovno vojno in po njej, vključno z akcijo T-4 in sovjetskim sistemom gulagov, vendar ne samo z njimi.

Zadnja in najbolj vidna faza programa se je začela v ZDA v začetku leta 2020 pod naslovom Operacija Warp Speed in je privedla do globalne uvedbe programov psihološke prevare in nadzora, vključno s terorizirajočo propagando, socialno izolacijo, obvezo nošenja mask, diagnostičnimi testi, manipuliranimi predstavitvami podatkov (tj. “grafi”), prepovedjo zdravljenja simptomov ter finančno prisilo bolnišnic in protokolov smrti (pomirjevala, ventilatorji in toksini) v domovih za ostarele.

Tem komponentam je sledila distribucija treh blagovnih znamk biokemičnega orožja (Pfizer-BioNTech, Moderna in Johnson & Johnson) z neznanim številom različnih serijskih formulacij.

Biokemično orožje je bilo razvito in izdelano na podlagi uredniško varovanih pogodb, v skladu s specifikacijami Ministrstva za obrambo, ki niso bile skladne s predpisi FDA o farmacevtski proizvodnji.

Preko strateških nacionalnih zalog in transportnih sistemov Ministrstva za obrambo, ki niso skladni s predpisi FDA o distribuciji farmacevtskih izdelkov, se dostavljajo v lekarne na drobno, zdravstvene domove, bolnišnice, klinike, delovna mesta, šole, parkirišča in zdravstvene ordinacije, od tam pa v roke farmacevtov, medicinskih sester in drugih “cepilcev”, da bi jih vbrizgali vojaškim ciljem na klinikah za “cepljenje” na ravni skupnosti.

Vsebina do zdaj še ni bila javno razkrita.

Neodvisni raziskovalci so ugotovili nekatere, vendar ne vseh, sestavine nekaterih stekleničk, preusmerjenih iz dobavne verige strateških nacionalnih zalog, vključno s težkimi kovinami, delci genske kode in številnimi drugimi onesnaževali, ki niso navedeni v vlogah, ki so jih regulatorjem predložili proizvajalci, ki delajo na podlagi redigiranih pogodb za ameriško ministrstvo za obrambo.


ZDA proti Dr. Kirku Mooru

Januarja 2023 je ameriško ministrstvo za pravosodje z obtožnico obtožilo Dr. Kirka Moora in še tri druge osebe, in sicer zaradi kaznivih dejanj kršitve členov 18 USC 371 (zarota goljufije proti ZDA), 18 USC 641 (zarota za pretvorbo, prodajo, prenos in razpolaganje z državno lastnino) ter 18 USC 2 (pomoč in napeljevanje).

Vlada ZDA je trdila, da so Dr. Moore in njegovi sodelavci:

“..vodil shemo … za goljufanje Združenih držav in Centra za nadzor bolezni (CDC), pri čemer so uničili na stotine odmerkov cepiv proti COVID-19, ki jih je zagotovila vlada, in v zameno za bodisi neposredna denarna plačila bodisi zahtevane “donacije” določeni dobrodelni organizaciji so obtoženci ljudem razdelili evidenčne kartice cepljenja COVID-19, ne da bi jih cepili s cepivom COVID-19, ter mladoletnim otrokom dajali injekcije s fiziološko raztopino, da bi jih zavedli, da so prejeli cepivo…”

Moorov primer je nenavaden, ker vlada ZDA preganja domnevna kazniva dejanja, ki naj bi jih zagrešili civilisti in so povezana z izdelki, znanimi kot cepiva Covid-19.

Večina drugih zadev v zvezi s cepivi Covid-19 so civilne zadeve (ne kazenski pregon), stranke pa so posamezni civilisti in vojaško osebje kot tožniki, ki tožijo pogodbene izvajalce proizvodnje Ministrstva za obrambo (vključno s podjetjema Pfizer in Moderna) in vlado ZDA kot tožene stranke – zaradi kršitev civilnih in ustavnih pravic tožnikov.

Ne glede na to, ali je vlada ZDA tožilec ali toženec v posamezni zadevi, si odvetniki Ministrstva za pravosodje prizadevajo odložiti ali preprečiti odkritje: fazo priprave na sojenje, v kateri si stranke izmenjujejo dokaze, na katere se nameravajo opreti pri uveljavljanju svojih zahtevkov in obrambe.

V zadevah kazenskega pregona pa morajo državni tožilci prej ali slej razkriti dokaze ali pa opustiti obtožbe.

Bolj ko se tudijo tožilci pravočasno iz obdolženca narediti javni primer, da bi odvrnili druge, ki so nagnjeni k podobnemu ravnanju, ki vladi ni všeč, prej morajo tožilci razkriti dokaze, za katere trdijo, da bodo bremenili obdolženca in zadevo pripeljali do sojenja.

Pri kazenskih pregonih, ki jih sproži infiltrirana vlada, sestavljena iz neobtoženih vojnih zločincev, ki so sami vpleteni v kazniva dejanja (ki jih vlada/mediji cenzurirajo in zamegljujejo z vladno/medijsko propagando) – kar so razmere v Združenih državah od januarja 2020 in začetka globalnega in nacionalnega “izrednega stanja na področju javnega zdravja” -, se formula Ministrstva za pravosodje ponovno spremeni.

Izmenjava dokazov poteka v obe smeri, vsaj dokler želi generalni državni tožilec ohraniti kakršno koli podobo verodostojnega sistema kazenskega pravosodja, ne pa preprosto obsoditi, kaznovati in zapreti državljane zgolj na podlagi obtožb, brez dokazov in brez sojenja.

Dokler želijo ameriški tožilci in sodišča ohraniti videz, da sta pošteni postopek in pravna država še vedno v funkciji, imajo obdolženci pravico zahtevati in prejeti dokumentacijo in druge dokaze za pripravo svoje obrambe.

Zato morajo tožilci pretehtati koristi razkritja dokazov, za katere menijo, da so obremenilni za obdolžence, in tveganja, da bodo prisiljeni razkriti dokaze, ki bodo zaradi njihovega ravnanja (dejanj in opustitev) kot izdajalskih državnih uradnikov in skorumpiranih tožilcev obremenili tudi njih same.

To je za Ministrstvo za pravosodje še posebej zapleteno v zadevah v zvezi z domnevnimi cepivi Covid-19, saj so bili razvoj, proizvodnja, testiranje, označevanje, serijska proizvodnja, distribucija, veriga hrambe in uporaba izdelkov – v skladu s postopki za pridobitev dovoljenja za uporabo v nujnih primerih – predmet tajnosti.

V tej tajnosti so prepoznavni moški in ženske, ki so se izdajali za vladne uradnike ZDA, zagrešili prepoznavno, smrtonosno goljufijo, da bi izvedli množični umor pod krinko “izrednih razmer na področju javnega zdravja”.

Sorodno poročanje in analiza Bailiwick:

Po zasnovi programa infiltratorji, ki se izdajajo za vladne uradnike ZDA, ne morejo dokazati, da vsebina katere koli viale ali serije vključuje ali izključuje določene sestavine, prav tako ne morejo dokazati moči ali inertnosti sestavin, ki so ali niso bile v vsaki domnevno napačno ravnani viali.

Še pomembneje pa je, da infiltratorji, ki se izdajajo za vladne uradnike ZDA, ne želijo, da bi popolno pomanjkanje skladnosti oznak, postopkov preverjanja, čistosti ali standardizacije postalo splošno znano javnosti.

Če kot primer uporabimo primer Kirka Moora, bi bila koristna obrambna strategija, če bi Moore od Ministrstva za pravosodje zahteval, da dokaže dve stvari:

  1. Da je vlada ZDA kdaj koli proizvedla in dostavila kakršne koli regulirane farmacevtske izdelke ali “cepiva” v njegove poslovne prostore in;
  2. Da je vsebina vseh stekleničk, ki so morda šle skozi Moorovo pisarno, vsebovala sestavine, ki so bile skladne z vsemi domnevnimi oznakami “cepiv”, informacijskimi listi ali specifikacijami izdelkov, navedenimi v vlogah, predloženih FDA in drugim regulativnim organom.

Ministrstvo za pravosodje teh dokazov ne more predložiti, ker ne obstajajo.

Dokazov ni, ker so bili in so izdelki, ki naj bi bili dostavljeni v Moorov urad in ki naj bi jih on in njegovo osebje neustrezno odstranili, prepovedano biološko in kemično orožje, izdelano in ponarejeno s številnimi znanimi in neznanimi sestavinami. To biokemično orožje je izvzeto iz vseh farmacevtskih predpisov in zato z njimi ni v skladu.

Ministrstvo za obrambo, CDC in FDA so si zelo prizadevali, da ne bi ustvarili nobene farmacevtske verige hrambe med dobavitelji, proizvajalci, distributerji, “cepilci” in tarčami.

Če bodo sploh lahko predložili kakršno koli dokumentacijo o nadzorni verigi, bo ta dokumentacija dokazovala, da so izdelki vojaško biološko in kemično orožje, ki je šlo skozi strateške nacionalne zaloge – s katerimi niso ravnali regulirani farmacevtski distributerji – pod neposrednim vojaškim nadzorom od trenutka, ko so surovine vstopile v proizvodne obrate, do dostave končnih stekleničk v lekarne na drobno, zdravstvene ambulante, centre za cepljenje in druga “mesta izdajanja“.

Moorov zagovor se glasi:

“Kakšna cepiva?

Nikoli nisem delal s cepivi in nihče v moji pisarni tudi ne.”

Primeri, kot je Moorov, v katerih obtoženci očitno, a iluzorno trdnost stališča Ministrstva za pravosodje obrnejo nazaj proti vladi z zahtevo po predložitvi dokazov, ki preprosto ne obstajajo, pomagajo razkriti temeljno goljufijo.

Ti primeri so koristni za krepitev razumevanja javnosti in njenega zagona, da bi se lotili pravih zločinov in pravih kriminalcev.



V podporo civilnim in kazenskim sodnim postopkom – vključno z obrambo pred obtožbami, kakršna je vložena proti doktorju Mooru in njegovim soobtožencem – sva s Sašo Latypovo pripravila niz predlaganih vprašanj za odkrivanje.

To gradivo za odkrivanje se lahko prilagodi za uporabo s strani oškodovanih tožnikov v civilnih zadevah in obtožencev, ki se soočajo s pregonom vlade ZDA zaradi svojih dejanj upiranja zločincem, ki zasedajo visoke položaje v vladi ZDA.

Ta gradiva se lahko uporabijo tudi za poglobitev javnega razumevanja in odpora proti programom globalistov za nadzor in ubijanje.

Sorodni videoposnetki (v angleščini):

Suggest a correction

Similar Posts