”När man väl har förstått att 1918 års influensa inte orsakades av ett virus och inte spreds genom smitta, utan istället orsakades av den plötsliga spridningen av radiokommunikation över hela världen, bör hysterin lägga sig och världen kan återgå till det normala, och ta itu med det nödvändiga arbetet att göra sig av med den trådlösa tekniken. Radiovågor har gjort fler människor sjuka och dödat fler människor under det senaste århundradet än alla bakterier och virus tillsammans. Även hjärtsjukdomar, diabetes och cancer (kapitel 11, 12 och 13 i The Invisible Rainbow) orsakas främst av det hav av strålning som våra mobiltelefoner, mobilmaster, radiotorn, radarstationer, säkerhetssystem, babymonitorer, trådlösa datorer och andra trådlösa enheter och infrastruktur har översvämmat vår dyrbara och ömtåliga värld med.” ~ Arthur Firstenberg

Köp boken här

Ursprungligen publicerad på The Solari Report

The Invisible Rainbow av Arthur Firstenberg

Jag hörde talas om Arthur Firstenberg för första gången när jag besökte Santa Fe för flera år sedan. Firstenberg, sa mina värdar, hade lyckats försena installationen av ”smarta” mätare i New Mexico genom formidabel intellektuell forskning, ihärdig aktivism och simpelt hårt arbete.

När jag läste Firstenbergs senaste bok, The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life (AGB Press 2017 och Chelsea Green Publishing 2020), blir det än tydligare. Detta är ett anmärkningsvärt vetenskapligt noggrant arbete och resultatet av årtionden av hårt arbete. Firstenberg var stipendiat vid Westinghouse med BA i matematik från Cornell (1971) och han läste till läkare från 1978 till 1982, men hoppade av på grund av överkänslighet mot elektromagnetism orsakad av röntgenstrålar.


Sedan 1996 – då Telecommunications Act of 1996 godkände utplaceringen av mobilmaster över hela landet har Firstenberg hävdat att trådlös teknik är farlig och att telekommunikationsindustrin har undertryckt skadlig bevisning om tekniken sedan
åtminstone 1927. Firstenberg grundade sedan Cellular Phone Task Force, som var den ledande käranden 1997 i en stämning som ifrågasatte Federal Communications Commission’s (FCC) gränsvärden för exponering av radiofrekvent strålning.

Lagen från 1996 var en bidragande faktor till den period som inleddes som jag nu kallar för ”den stora förgiftningen”. När jag läser Firstenberg påminns jag om Utah Phillips när han sa: ”Jorden är inte döende, den dödas. Och de människor som dödar den har namn och adresser.” I The Invisible Rainbow hjälper Firstenberg till att synliggöra många saker. Därifrån är det inte svårt att ta reda på vem och vad som gör detta – inklusive du och jag när vi bär med oss och betalar för våra smartphones.

The Invisible Rainbow är kulmen på decennier av Firstenbergs forskning och analys av elektricitet och trådlös teknik och deras inverkan på människor och levande ting. För alla som är intresserade av att förstå vad som händer idag och var vi har gått
fel – eller är bekymrade över försämringen av vår miljö – är det ett måste. Denna bok kommer också hjälpa dig att förstå varför debatten om 5G i samband med Covid-19 och lokala ansträngningar att bränna ner 5G-torn, inte kommer att försvinna.
Jorden håller på att dö – och många av oss med den. Det är dags att göra något åt det.

Jag har lagt till The Invisible Rainbow till våra bästa böcker för 2020. Den rekommenderas varmt. Och,
så länge Arthur Firstenberg finns i närheten, säg aldrig: ”Varför gör ingen något?” Firstenberg
gör massor, och så ännu lite mer.

Catherine Austin Fitts
the Solari Report