| | | | | |

70η επέτειος λέσχης Μπίλντερμπεργκ: Οι παγκοσμιοποιητές συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη και τον σύγχρονο πόλεμο στη Μαδρίτη

Η ελίτ των παγκοσμιοποιητών συναντώνται πίσω από κλειστές πόρτες στο συνέδριο Μπίλντερμπεργκ από το 1954. Φέτος, η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στη Μαδρίτη για να συζητήσουν τις παγκοσμιοποιητικές ατζέντες και να λάβουν πολιτικές αποφάσεις.

Πηγή: Report24.news, Heinz Steiner, 03 Ιουνίου 2024

Κάθε χρόνο, υψηλόβαθμα στελέχη από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την επιστήμη συναντώνται στα μυστικά συνέδρια Μπίλντερμπεργκ. Αυτές τις ημέρες, θα συζητήσουν για την τεχνητή νοημοσύνη, το “μέλλον του πολέμου” και άλλα παρόμοια στη Μαδρίτη. Σε αντίθεση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις θα παραμείνουν μυστικές. Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι εκεί θα ληφθούν και πάλι σημαντικές αποφάσεις – και θα επιλεγούν προσωπικότητες για να καταλάβουν  ανώτερες πολιτικές θέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2023 δείχνει ότι τουλάχιστον 133 πολιτικοί ανυψώθηκαν σε σημαντικές θέσεις μετά τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις. Ένας κατάλογος που περιλαμβάνει την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και τον Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με τη μελέτη, τουλάχιστον 42 συμμετέχοντες έγιναν στη συνέχεια αρχηγοί κυβερνήσεων, πρόεδροι ή κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ και άλλων διεθνών οργανισμών. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για κάποιο λόγο. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κατάλογοι των συμμετεχόντων δεν είναι πλήρεις και ορισμένοι από αυτούς δεν εμφανίζονται καν επίσημα σε αυτούς.

Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των συμμετεχόντων, παρόντες ήταν ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann (FDP), ο διευθύνων σύμβουλος της Springer Mathias Döpfner, ο ηγέτης του CDU Friedrich Merz, ο επικεφαλής της καγκελαρίας Wolfgang Schmidt (SPD) και ο Christian Sewing από την Deutsche Bank. Μεταξύ των Αυστριακών που συμμετείχαν ήταν η πρώην επικεφαλής του SPDÖ Pamela Rendi-Wagner (για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών), ο Robert Zadrazil (UniCredit) και ο Gerhard Zeiler (πρώην γενικός διευθυντής του ORF, τώρα για την Warner Bros.). Εκτός από πολλούς άλλους τραπεζίτες και ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, ενδιαφέρον παρουσίασαν επίσης εκπρόσωποι εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, όπως ο Dario Amodei από την Anthropic, ο Demis Hassabis από την Google DeepMind, ο Arthur Mensch από την Mistral AI και ο Mustafa Süleyman από την Microsoft AI. Στο στρατιωτικό μέρος επικεφαλής ήταν ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ για την Καινοτομία, τον Υβριδικό Πόλεμο και τον Κυβερνοπόλεμο James Appathurai, ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης Christopher Cavoli, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και άλλοι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του δυτικού στρατιωτικού συμπλέγματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ήταν και πάλι παρών.

Ο Guardian αναφέρει ότι τα μέτρα ασφαλείας για το φετινό συνέδριο ήταν “αυστηρά… ακόμη και για τα πρότυπα της Μπίλντερμπεργκ” και ότι η προστασία περιελάμβανε “αστυνομικά drones που αιωρούνταν πάνω από το ξενοδοχείο”. Ένα λιτό δελτίο τύπου αναφέρει ότι η φετινή συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κατάσταση και η ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, τα “νέα πρόσωπα της βιολογίας”, το κλίμα, το “μέλλον του πολέμου”, οι οικονομικές προκλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, η Κίνα και η Ρωσία.

Suggest a correction

Similar Posts