| | | | | | | |

Eks-CDC-direktør siger, at det er på høje tid at indrømme ‘betydelige bivirkninger’ af COVID-19-vacciner

Vi blev på en måde annulleret, fordi ingen ønskede at tale om muligheden for, at der var et problem med vaccinerne,” siger Dr. Robert Redfield.

Af Tom Ozimek, 17.5.2024 Opdateret: 5/20/2024, oprindeligt udgivet i Epoch Times

Dr. Robert Redfield, tidligere direktør for Centers for Disease Control and Prevention (CDC), sagde torsdag, at mange embedsmænd, der forsøgte at advare offentligheden om potentielle problemer med COVID-19-vacciner, blev presset til tavshed, og at det er på høje tid at indrømme, at der var “betydelige” bivirkninger, som gjorde folk syge.

Dr. Redfield kom med disse bemærkninger i et interview med Chris Cuomo på NewsNation den 16. maj, hvor han beklagede tabet af offentlighedens tillid til de offentlige sundhedsmyndigheder på grund af manglende gennemsigtighed omkring vaccinerne, som han sagde “reddede en masse liv”, men også gjorde nogle mennesker “ret syge”.

“De af os, der forsøgte at antyde, at der kan være betydelige bivirkninger ved vacciner … vi blev på en måde annulleret, fordi ingen ønskede at tale om muligheden for, at der var et problem med vaccinerne, fordi de var bange for, at det ville få folk til ikke at ville blive vaccineret,” sagde Dr. Redfield.

I sin rolle som leder af CDC var Dr. Redfield en del af Trump-administrationens Operation Warp Speed, et projekt, der skulle fremskynde udviklingen af COVID-19-vaccinen på et tidspunkt under pandemien, hvor man ikke vidste meget om virussen, og hvor en hurtig udrulning af vaccinen blev anset for at være nøglen til at få udbruddet under kontrol og lockdowns ophævet.

I september 2020, et par måneder før de første COVID-19-vacciner blev givet i USA, vidnede Dr. Redfield for senatet om, at COVID-19 repræsenterede den “mest betydningsfulde folkesundhedsudfordring, som vores nation har stået over for i mere end et århundrede”, og at den fremherskende opfattelse blandt forskere på det tidspunkt var, at den samlede dødelighed af sygdommen var et sted mellem 0,4 og 0,6 procent i USA.

“Hvis man lige nu ser på [dødeligheden for] personer under 18 år, er den omkring 0,01 procent, og fra 19 til omkring 69 år er den snarere 0,3 procent. Og hvis man er over 70 år, er den omkring 5 procent nu,” sagde han dengang.

Selv om der stadig er uenighed om, hvor alvorlig COVID-19 er, anslår en nylig undersøgelse, at den globale dødelighed var 8,5 procent i februar 2020, men var faldet til 0,27 procent i august 2022, hvilket betyder, at den anslåede relative risikoreduktion i løbet af den tid var hele 96,8 procent.

I sit interview på NewsNation sagde Dr. Redfield, at de vacciner, der blev udviklet som en del af Operation Warp Speed, var “vigtige” og reddede “en masse liv” Men på trods af deres fordele skal ulemperne ved vaccinerne være genstand for en åben diskussion, sagde han.

“De er vigtige for de mest sårbare mennesker, dem over 60-65 år. De er egentlig ikke så kritiske for dem, der er under 50 eller yngre. Men disse vacciner reddede mange liv, men de gav også – vi må være ærlige – nogle mennesker betydelige bivirkninger af vaccinen,” sagde han.

“Jeg har en række mennesker, der er ret syge, og de har aldrig haft COVID, men de er syge af vaccinen,” fortsatte han. “Og det er vi bare nødt til at anerkende.”

Kontroverser om vaccinen

Alvoren af COVID-19 er stadig til debat, fordi det er uklart, om dødsfald blev talt for meget eller for lidt på grund af forskellige faktorer, såsom manglende klarhed omkring den rolle, som underliggende medicinske tilstande spillede i dødsfald i tilfælde, hvor COVID-19 blev anført som den primære årsag, eller underrapportering af asymptomatiske infektioner. Bortset fra spørgsmålet om, hvorvidt folk døde “af” COVID-19 eller “med” en positiv test for SARS-CoV-2, har der også været spørgsmål om den rolle, som sekundær lungebetændelse forårsaget af respiratorbehandling spiller.

Uanset hvad, viser en undersøgelse fra januar 2023, at det globale antal dødsfald som følge af COVID-19 er faldet dramatisk i løbet af pandemien. Det globale antal dødsfald varierede fra 1,7 til 39,0 procent i februar til marts 2020, ifølge undersøgelsen – men faldt til under 0,3 procent i juli til august 2022.

Forskerne vurderer, at risikoen for at dø af COVID-19 er faldet med 96,8 procent i løbet af pandemien.

Sammen med et fald i antallet af COVID-19-dødsfald har der været stigende bekymring for vaccinens bivirkninger, da et betydeligt antal vaccinerede mennesker har rapporteret om forskellige bivirkninger.

De mest almindelige bivirkninger ved COVID-19-vaccinen er dem, der påvirker kroppen generelt, med feber, træthed og generelt ubehag som top tre, ifølge U.S. Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Men der er også andre.

For eksempel er hjertemuskelbetændelse (myokarditis) og betændelse i slimhinden uden for hjertet (perikarditis) begge officielt blevet anerkendt af CDC som en kendt bivirkning ved Modernas og Pfizers mRNA COVID-19-vacciner.

Der er også rapporteret om forstyrrelser i nervesystemet, som var den tredje mest almindelige i Pfizer-forsøgene efter generelle og muskelrelaterede bivirkninger.

Der har også været artikler, der forbinder spike-protein-baserede COVID-19-vacciner med hudproblemer, en kedelig ringen for ørerne kendt som tinnitus, synsforstyrrelser, blodpropper og endda dødsfald. Nylige rapporter fra EpochTV’s program “American Thought Leaders” viser, at sandsynligheden for dødsfald i forbindelse med COVID-19-vacciner (i umiddelbar nærhed af indsprøjtningen snarere end bevist som forårsaget af den) var over 100 gange større end for influenzavacciner.

Der er også bekymring for en stigning i antallet af dødsfald og invaliditet efter vaccinationen.

CDC anbefaler stadig, at folk i alle aldre får en COVID-19-vaccine og siger, at de potentielle bivirkninger ikke opvejer de potentielle skader ved at blive syg af COVID-19.

I en meddelelse, der blev offentliggjort i slutningen af april, opfordrede agenturet igen voksne på 65 år og derover til at få den nyeste version af vaccinerne.

Suggest a correction

Similar Posts