| | | | | | | | | |

Дали критиците на мерките все пак са били прави? „Досиетата на RKI“ с нови взривоопасни разкрития

Източник: The Epoch Times, Патрик Райтлер, 23 март 2024 г

Регламентите за коронавирусите за периода 2020-2023 г. очевидно не се основават единствено на експертния опит на кризисния екип на РЗИ. Това е видно от наскоро публикуваните „досиета на RKI“. Въпреки факта, че много пасажи са неразпознаваеми, взривоопасни въпроси възникват дори след частичен преглед.

Наскоро публикуваните протоколи на кризисния екип на RKI („досиетата на RKI“) предизвикват бурна реакция в социалните медии: всички разпоредби за коронавирусите – изисквания за маски, блокиране на достъпа, дори огромният натиск за ваксиниране – изглежда се основават далеч не толкова на научните и медицинските открития на Института „Робърт Кох“ (RKI), колкото на политическата воля на федералните и щатските правителства.

Според Паул Шрайер, съиздател на списание „Multipolar Magazine“, това означава, че всички съдебни решения, основани на експертизата на RKI, са на нестабилна основа.

2.500 страници

През май 2021 г. „Multipolar-Magazin“ е иззел с големи финансови разходи протоколите на кризисния екип на RKI от периода от 14 януари 2020 г. до 30 април 2021 г. На 20 март 2024 г. списанието публикува купчината документи от над 2500 страници.

Шрайер вече беше призовал всички „заинтересовани журналисти и изследователи“ да се запознаят внимателно с документите. Разчепкването вече е започнало в социалните мрежи. По-долу е представена предварителна селекция на откритите до момента сведения – без претенции за изчерпателност.

Няма доказателства в полза на маските

Както се вижда от протокола на кризисния екип на RKI, още на 27 януари 2020 г. за участниците в редовната среща или видеоконференция около ръководителя на RKI проф. д-р Лотар Вилер е било ясно, че носенето на маска за лицето за „общественото население няма да бъде полезно за асимптоматичните пациенти“. Нямало „никакви доказателства“ за подобни съображения. Само за „симптоматични пациенти […], а също и за грижещи се роднини в близък контакт“ маските биха могли да бъдат „разумна превантивна мярка за населението“. Но само „ако те я понасят“, както е отбелязано в скоби.

В телевизионна реч на 18 март 2020 г. тогавашният германски канцлер Ангела Меркел апелира към солидарността на гражданите и призова за доверие към всичко, което тепърва предстои:

„Не вярвайте на слухове, а само на официалните съобщения […]. Ние сме демокрация. Ние не живеем от принуда, а от споделено знание и участие. Това е историческа задача и тя може да бъде изпълнена само заедно“ (Видео в „YouTube“)

Въпреки категоричното отхвърляне на носенето на маски от страна на кризисното звено, в края на април 2020 г. натискът от страна на федералните провинции изведнъж доведе до въвеждане на задължение за носене на маски в цялата страна „в обществения транспорт и при пазаруване“. Според информация от федералното правителство някои федерални провинции са въвели още по-строги правила. На някои места на хората вече не било позволено и да дишат свободно на открито в продължение на месеци. Различните разпоредби за маските бяха в сила до 1 март 2023 г., т.е. в продължение на почти три години.

„Благодарение на успешната политика по отношение на коронавирусите“ след това е било възможно да се мине без тях, според уебсайта на Федералното министерство на здравеопазването (BMG ).

На 30 октомври 2020 г. кризисният екип на RKI обмисля да информира обществеността, че също така „няма доказателства за използването на маски FFP2 извън сферата на професионалното здраве и безопасност“. „Ползата от тях“ следователно трябва „да остане ограничена до професионалната безопасност за хората, работещи с инфекциозни пациенти“, изрично препоръчаха служителите. Въпреки това, според „Берлинер Цайтунг„, „Bund-Länder-Runde“ е „наложил задължителното носене на маски FFP2 на почти всички места в началото на [2021 г.] „.

Der Ausschnitt des RKI-Protokolls vom 30.10.2020 belegt die ablehnende Haltung des Krisenstabs zu FFP2-Masken. Foto: RKI-Files, veröffentlicht vom „Multipolar-Magazin“ am 20. März 2024

Откъсът от протокола на RKI от 30 октомври 2020 г. показва отрицателната позиция на кризисния екип по отношение на маските FFP2. Снимка: Документи на РКИ, публикувани от „Multipolar-Magazin“ на 20 март 2024 г.

Известна е била опасността от повреда при блокиране

Най-късно до 16 декември 2020 г. кризисният щаб е знаел от „хода на пандемията в Африка“, че е имало „косвени отрицателни последици от блокирането поради пропуски в лечението на туберкулозата“ и „спиране на рутинните програми за ваксинация“. Поради това „на местно ниво може да се очаква и повишаване на детската смъртност“. „Противно на очакванията“ обаче, на Африка се пада само „малък дял от световните случаи (3,4 %)“ и „само 3,6 % от световните смъртни случаи“. Делът на африканското население в световното население е бил и е значително по-висок.

В същия контекст следва изречение, което е подобно на това през май 2020 г. в предупредително изявление на Стефан Кон, висш правителствен съветник във Федералното министерство на вътрешните работи:

„Последствията от блокирането понякога имат по-тежки последици от самия Ковид.“

Ein Ausschnitt des RKI-Protokolls vom 16.12.2020. Foto: RKI-Files, veröffentlicht vom „Multipolar-Magazin“ am 20. März 2024

Откъс от протокола на RKI от 16 декември 2020 г: Текстът се отнася до ситуацията в Африка. Снимка: БНР Снимка: БНР Документи на RKI, публикувани от „Multipolar Magazine“ на 20 март 2024 г.

Защо тогава германските политици предполагат, че тук, в Германия, нещата ще бъдат различни? Защото и в Германия, според протокола от същия ден, правилото от началото на кризата е, че „елективните интервенции“ [интервенции, които не са спешно необходими] в болниците трябва да се избягват, доколкото е възможно. Официално, „за да се освободи място за пациентите на Ковид-19“, както беше написано в „Ärzteblatt „, например. Според протокола на RKI от 16 декември 2020 г. това е трябвало да бъде „наложено с по-голям натиск от страна на правителствата на провинциите“ – независимо от оценката на ситуацията от Африка и въпреки предупредителния „фалшив алармен“ анализ на Кон от пролетта. Който, между другото, му коства кариерата в БМИ по онова време.

Кампания за ваксиниране против по-добрата преценка?

Само шест седмици след началото на кампанията за ваксинация в края на декември 2020 г. кризисният екип на RKI очевидно преценява, че ваксинацията няма да промени разпространението на вируса. На 8 февруари 2021 г. в протокола се посочва:

„Може да се очаква, че ваксинацията може да предотврати тежките курсове, но не и локалното размножаване на вирусите“

По това време милиони дози ваксина вече са намерили път към ръцете на германските граждани. След като медицинският персонал и възрастните граждани получиха „приоритетни“ групи във ваксинационните центрове, кампанията за ваксиниране, която беше подкрепена с много пари на данъкоплатците, набра скорост през лятото на 2021 г. Скоро трябваше да бъдат ваксинирани колкото се може повече хора, освен ако няма други медицински причини да не бъдат ваксинирани.

След това, най-късно през есенно-зимния сезон 2021/22 г., върху неваксинираните хора беше упражнен политически медиен натиск по начин, който никога досега не е бил наблюдаван в Германия. Не ставаше въпрос само за предпазване на себе си, но и за „предпазване на другите“. За мнозина защитници на ваксинирането в политиката, медиите и ежедневието всеки, който не искаше да участва, беше смятан за „ковидиот“ или дори за неподкрепящ го „социален вредител „, на когото в идеалния случай би трябвало да се откаже прием в интензивно отделение, ако има собствени здравословни проблеми.

Въведена е задължителна ваксинация за медицинския персонал и войниците. Тези, които отказваха, бяха заплашвани със загуба на работата си – обикновено независимо от възраженията. На 7 април 2022 г. въвеждането на общо изискване за ваксиниране на хората над 60 години, за което настояваше категорично ръководителят на Федералното министерство на здравеопазването Карл Лаутербах (SPD), се провали поради гласуване от страна на членовете на Бундестага.

Възрастта като основен рисков параметър за смъртните случаи от Ковид-19

Както се вижда от записите в протокола от 19 март 2021 г., почти три месеца след началото на кампанията за ваксиниране и една година след първото решение за блокиране, кризисният екип на Ковид-19 все още не е успял да установи какъвто и да е положителен ефект от ваксинирането при възрастните хора.

RKI-Krisenstab am 19.03.2020: „Das Hauptrisiko, an COVID-19 zu sterben, ist das Alter“. Foto: RKI-Files, veröffentlicht vom „Multipolar-Magazin“ am 20. März 2024

Кризисен екип на RKI на 19 март 2021 г.: „Основният риск за смърт от Ковид-19 е възрастта“. Снимка: Снимка: архив на RKI, публикувана от „Multipolar-Magazin“ на 20 март 2024 г.

Членовете на щаба около Ларс Шааде, Томас Зиезе и Йохана Ханефелд (имената на останалите 18 участници бяха затъмнени, както обикновено) изрично признаха възрастта на хората като основен риск за смърт от Ковид-19. Остава неясно защо през 2022 г. RKI или подчиненият ѝ Постоянен комитет по ваксинация (STIKO) все още препоръчват ваксинация от бебешка възраст.

Въпреки това е ясно, че хората под 65-годишна възраст вече имат около 80 % защита срещу повторно заразяване, ако вече са били заразени веднъж. След навършване на 65-годишна възраст защитният ефект срещу заразяване спада до 47%. „Хората, които вече са били заразени, не могат да разчитат на защита“, продължава докладът.

Foto: RKI-Files, veröffentlicht vom „Multipolar-Magazin“ am 20. März 2024

Кризисен екип на RKI на 19.03.2021 г.: „Инфекцията осигурява защита срещу повторно заразяване“ до 80 процента. Снимка: Досиетата на RKI, публикувани от „Мултиполар-Магазин“ на 20.03.2024 г

Средна възраст на починалите в рамките на нормалното

Кризисният екип също така заявява като „не изненадващо“, че „ефикасността на ваксината“ ще предизвика „неадекватен отговор“ при „остарелите имунни системи“. Този „резултат“ се отнасяше до предварително редактиран пасаж. Адвокатската кантора „Рауе“ обясни подробно в писмо от името на RKI защо той е бил зачеркнат. Според тях този пасаж се отнася до „база данни“, която е взета от „чуждестранен[n] Изследване по темата за реинфекциите“. Пасажът се отнасял и до „координацията между RKI и посочено федерално министерство“. Рауе продължава: „В този случай е необходимо да се отбележи, че RKI е влязла в сила от 1 януари 2007 г: „Описана е по-нататъшната процедура и е споменато кои органи трябва да бъдат включени.“ Следователно федералното правителство е било информирано.

В същия доклад RKI определя средната възраст на починалия на 82 години, което така или иначе съответства на средната продължителност на живота. Освен това „не се наблюдава прекомерна смъртност“, а броят на смъртните случаи дори е „малко под средния за предходните години“. Това може да се дължи на „слабата[n] Грипния сезон“. Това предположение обаче не е оповестено публично: „Необходими са допълнителни аргументационни подходи, за да може да се говори“.

Der RKI-Krisenstab bestätigt am 19.03.2020 einen Sterbemedian von 82 Jahren und unterdurchschnittliche Sterbefallzahlen. Foto: RKI-Files, veröffentlicht vom „Multipolar-Magazin“ am 20. März 2024

На 19 март 2021 г. кризисният екип на RKI потвърди средна смъртност от 82 г. и малко под средната смъртност. Снимка: БНР Досиетата на RKI, публикувани от „Multipolar-Magazin“ на 20 март 2024 г.

Март 2021 г.: „Повече хора умират по време на нормална грипна вълна“

В протокола си от 19 март 2021 г. персоналът отделя много време на въпроса как трябва да се съобщават нещата на външния свят:

Аргументът, че по-възрастните и по-слаби хора ще умрат своевременно дори и без Ковид-19, трябва да бъде разсеян.
Ковид-19 не трябва да се сравнява с грипа, при нормална грипна вълна умират повече хора, но Ковид-19 е (по-)тревожен по други причини“ (курсивът е добавен: Epoch Times).

Не се споменават конкретните причини, които кризисният екип смята за обезпокоителни. Разделът „Комуникация“, който следва малко след това, е почти изцяло затъмнен. Правната кантора „Рауе“ обяснява това с факта, че става въпрос за „темата за готовността за ваксиниране“, „информация за определени ваксини“ и „проучвания по темата за готовността за ваксиниране“. „Обработката на положителни резултати от бързи тестове и съответните проучвания на населението“ също е била обсъждана „между RKI и по-висш федерален орган“. Имало е „предложение относно комуникационната стратегия“. Висшият федерален орган все още искаше да се координира „с федерално министерство“ по темата за „участието на населението в информационните дейности“.

Около две трети от рубриката „Актуална информация за ваксинацията“ от същия ден беше затъмнена. Според адвокатската кантора „Рауе“ тя се е отнасяла до „информация за страничните ефекти и актуалната база данни за това“. Имало е „различни позиции“ относно „препоръчването на определени ваксини“ и са били „обсъдени възможни причини за появата на странични ефекти“.

През следващите месеци министърът на здравеопазването Лаутербах неколкократно похвали ваксинирането като „повече или по-малко свободно от странични ефекти“, например през февруари 2022 г. в токшоуто на ARD „Анна Вил“ (видео в YouTube). Едва през март 2023 г. той прави уговорка в полза на това свое изявление.

Адвокатската кантора на RKI обикновено посочва като причина за редакциите факта, че е засегнат „защитеният процес на официални консултации“.

Към 22 март 2024 г. нито Федералното министерство на здравеопазването, нито RKI са направили изявление относно досиетата на RKI.

Анализът на „досиетата на RKI“ продължава. The Epoch Times също продължава да претърсва документите в търсене на възможни несъответствия между информацията на кризисния мениджмънт и действията на правителството.

Големи пасажи от купчината данни все още не могат да бъдат разпознати. Ако и тези скрити съдържания излязат наяве, те вероятно биха могли да разкрият още по-експлозивна информация – по-специално имената на отговорните задкулисни участници и техните предишни мотиви.

Точно за това се бори издателят на „Мултиполар“ Паул Шрайер: от 6 май 2024 г. Берлинският административен съд ще разглежда въпроса дали RKI трябва да предаде протоколите си без редакции (номер на делото: VG 2 K 278/21).

Търсене на фантоми: Кой изобщо е дал разрешение за мерките?

Още след публикуването на първата статия за досиетата на RKI в „Multipolar Magazine “ на 18 март 2024 г. стана ясно, че официалното повишаване на риска за населението в средата на март 2020 г. от тогавашния ръководител на RKI, Вилер, е извършено под натиска на неизвестен досега, защото „редактиран“, източник. Според изявлението на адвокатската кантора Рауе никога не е имало документи, които биха могли научно да обосноват повишаването на риска.

Някой обаче е трябвало да даде указанието за увеличаване на мащаба, което в продължение на три години е служило като основа за всички ограничения на основните права и държавни репресии в Германия; и по този начин в крайна сметка е довело до вероятно непоправимото разделение на германското общество и всички психосоциални, здравни и икономически щети, причинени от кризата с коронавируса. Да не говорим за смъртните случаи, настъпили в контекста на ваксините с мРНК.

Файловете на RKI за изтегляне

Актуалната версия на „файловете RKI“, големи части от които са редактирани, е достъпна в един PDF файл с размер 355 MB в Telegram и на уебсайта на Бастиан Барукер, наред с други. „Multipolar-Magazin“ също ги предостави за изтегляне в отделни дневници на платформата „HiDrive „. Изявленията на адвокатската кантора „Рауе“ относно редакциите също могат да бъдат разгледани на “ HiDrive“.

Suggest a correction

Подобни статии