| |

Знаков документ показва, че технологията за мРНК на Pfizer/BioNTech е обременена с грешки

Публикувано за първи път в Trial Site News.

Почти три години след масовото разпространение на ваксините Ковид-19 с мРНК на Pfizer/BioNTech и след като милиарди дози са били приложени на почти всички възрастови групи от населението, включително на бременни и кърмачки, едно забележително проучване на Mulroney и сътр. от Университета в Кеймбридж, в сътрудничество с изследователи от университетите в Кент, Оксфорд и Ливърпул, доказа, че технологията, използвана при ваксините с мРНК, е податлива на грешки (склонна към рибозомно изместване на рамките). Вследствие на това обезпокоителните резултати показват непреднамерено производство на „нецелеви“ протеини, различни от протеина на шипа, с „непреднамерен“ имунен отговор в човешкия организъм.

Това би трябвало да предизвика тревога у изследователите, регулаторните органи и всички, които участват в агресивното налагане на тези експериментални инжекции на нищо неподозиращата общественост, но в статията изглежда се омаловажават всякакви опасения за безопасността. Струва си да се отбележи, че двама от изследователите Mulroney и Willis имат висяща заявка за патент, свързан с технологията на мРНК.

Професор Ан Уилис от отдела по токсикология на MRC към Университета в Кеймбридж и съавтор на доклада обяснява в съобщение за пресата:

„Нашата работа представя както проблем, така и решение за този нов вид медицина, и е резултат от решаващо сътрудничество между изследователи от различни дисциплини и среди. Тези открития могат да бъдат приложени бързо, за да се предотвратят всякакви бъдещи проблеми с безопасността и да се гарантира, че новите мРНК терапии са толкова безопасни и ефективни, колкото ваксините Ковид-19.“

Според съобщението за пресата изследователите „са тествали за доказателства за производството на „нецелеви“ протеини при хора, които са получили мРНК ваксината на Pfizer срещу Ковид-19. Те са установили, че при една трета от 21 пациенти в проучването, които са били ваксинирани, се е появил непреднамерен имунен отговор – но без лоши последици, в съответствие с обширните налични данни за безопасността на тези ваксини Ковид-19″.

Изследователите идентифицират виновника за този проблем, който се появява по време на процеса на транслация на модифицираната мРНК – синтетичен градивен елемент, който съставлява част от модифицираната мРНК, която е ключова съставка в инжекциите. Статията на Мълрони и съавтори доказва, че химически промененият/модифицираният рибонуклеотид, открит в модифицираната месинджър РНК на Pfizer/BioNTech, N1-метилпсевдоуридин (съкратено 1-метилΨ), предизвиква рибозомно разместване на фреймовете – в резултат на което се произвеждат „нецелеви“ непреднамерени антигени с „нецелеви“ имунни реакции.

Авторите пишат: „Ние показваме, че 1-метилΨ е модифициран рибонуклеотид, който значително увеличава 1 рибозомното фреймшифтинг по време на транслацията на мРНК и че клетъчен имунитет към 1 фреймшифтинг продукти може да възникне след ваксинация с мРНК, съдържаща 1-метилΨ. Доколкото ни е известно, това е първият доклад, в който се посочва, че модификацията на мРНК влияе върху рибозомното преместване на рамките.“

По време на процеса на транслация, когато рибозомите (декодиращият механизъм на клетката) отиват да прочетат кода на мРНК, за да произведат белтъци, 1-метилΨ (който е използван за повишаване на стабилността на мРНК) кара рибозомите да се забавят и да се изместят (1 ribosomal frameshifting) с един или повече нуклеотиди по мРНК. Това изместване води до промяна в начина на групиране на кодоните (последователност от 3 нуклеотида – градивните елементи на ДНК и РНК), в резултат на което в нарастващата белтъчна верига се включва различна последователност от аминокиселини. Това означава, че произведеният белтък може да има различна функция/структура от тази, която се очаква от първоначалната последователност на мРНК.

Изследователите твърдят: въпреки че няма доказателства, че продуктите с изместване на рамките при хора, получени от ваксинация с BNT162b2, са свързани с неблагоприятни резултати, за бъдещото използване на технологията на мРНК е важно дизайнът на последователността на мРНК да бъде модифициран, за да се намалят случаите на изместване на рамките на рибозомите, тъй като това може да ограничи бъдещото ѝ използване за приложения, които изискват по-високи дози или по-често дозиране.

По-нататък те споделят: „Тези открития са от особено значение за нашето фундаментално разбиране за това как рибонуклеотидната модификация влияе върху транслацията на мРНК и за проектирането и оптимизирането на бъдещи терапии на базата на мРНК, за да се избегнат събитията на погрешна транслация, които могат да намалят ефикасността или да увеличат токсичността.“

В началото на тази година избухна скандалът „Блотгейт“, известен в социалните медии като #Blotgate. Моят задълбочен разследващ доклад за Trial Site News (част 1 и част 2) разкри доказателства, които категорично сочат, че BioNTech е фалшифицирала своите Western Blot тестове, които бяха използвани за доказване на верността на техния продукт пред регулаторните органи. Western Blot се използва за идентифициране на определени протеини, в този случай това е ваксиналният протеин spike, експресиран от модифицираната мРНК в снимките на Pfizer/BioNTech. Анонимен източник предостави доказателства, разкриващи как автоматизираните (компютъризирани) Western Blots на BioNTech са изглеждали „копирани и вмъкнати“ в четири различни партиди от ваксината, трансферирани в шест различни концентрации.

Текст изображение: Уестърн блотът е резултат от 4 отделни партиди ваксини, всяка от които е трансфектирана с 6 различни концентрации, за които са експресирани 2 отделни протеина. Трябва да се наблюдава: 4 x 6 x 2 = 48 несвързани ивици …но от местоположението им много „ленти“ изглеждат като копирани

Експертът е успял да определи количеството на лентите с помощта на софтуер за анализ на изображения, спонсорирания от NIH софтуер с отворен код ImageJ, и ги е изобразил на графиките, показани по-горе. Вертикалната ос измерва тъмнината на ивицата в скалата от 0 (черно) до 255 (бяло), а хоризонталната ос изобразява позицията. Ивиците са обозначени с цвят и буква. Когато една и съща буква и цветна лента се повтаря, това показва, че тези ленти са били копирани като група или поотделно. Възможна причина изследователите от BioNTech да изфабрикуват своите резултати би могла да бъде скриването на факта, че се произвеждат други непреднамерени протеини – както се доказва от неотдавнашната статия на Mulroney et al.

Група водещи изследователи и учени публикуваха подробен отговор на статията на Mulroney et al. Откъс от техния отговор гласи: „Предпоставката за проучването разкрива пропуск в развитието и регулирането на задаването на фундаментални въпроси, които биха могли да повлияят на безопасността и ефективността на тези продукти. Това не е по-добър пример за пенсионирания ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност в областта на ваксините на Pfizer, който е цитиран в Nature да казва: „Полетяхме със самолета, докато още го строяхме“.

В листовката за употреба на COMIRNATY се посочва (3): „Всяка доза от 0,3 ml COMIRNATY (формула 2023-2024) е формулирана така, че да съдържа 30 mcg нуклеозидно модифицирана месинджър РНК (modRNA), кодираща вирусния шип (S) гликопротеин на SARS-CoV-2 Omicron вариант на линията XBB.1.5 (Omicron XBB.1.5). Не се споменава друг вид протеин. Констатацията, че в резултат на ваксинацията могат да се получат нежелани протеини, е достатъчна причина регулаторните органи да извършат пълна оценка на риска от минали или бъдещи вреди, които може да са последвали. Отбелязваме, че преди това регулаторните органи не са настоявали за проучване и оценка на риска от фармакологията и токсикологията на новите хетеротримери на протеини с шипове, образуващи се след инжектиране на двувалентните ваксини Ковид-19 modRNA.

Трябва да приемем, че регулаторните органи в Обединеното кралство, производителите и международните регулаторни агенции, включително FDA, са били запознати с данните преди много месеци. Очакваме техния отчет за това какви стъпки са предприели, за да проучат защо образуването на нецелеви протеини не е било открито по-рано, какви токсични ефекти може да са причинили и какви мерки са предприети, за да се предотвратят вредите в бъдеще и да се информира обществеността за тези констатации.“

Основните медии също коментираха знаковата статия, като засилиха омаловажаването на значението на нежеланите протеини, които се образуват в организма, след ваксинация с мРНК. The Telegraph нарича това просто „грешка“.

Научният кореспондент на The Telegraph пише: „Повече от една четвърт от хората, инжектирани с мРНК Ковид инжекциите, са претърпели непреднамерен имунен отговор, създаден от грешка в начина, по който ваксината е била разчетена от организма, установи проучване“.

Обърнах се към молекулярния вирусолог д-р Дейвид Шпайхер, доктор по медицина,

Смела истина, за коментар:

„Най-новата публикация в Nature на Mulroney и др. подчертава проблемите с добавянето на N1-метилпсевдоуридин (1-метилΨ) в технологията на мРНК – същото изследване, за което Карико и Вайсман получиха Нобелова награда. Тези проблеми включват образуването на непреднамерени и аберантни протеини, които ще предизвикат нецелеви имунен отговор. Като се има предвид появяващата се научна литература и големият брой увредени от ваксини хора в световен мащаб, не се учудвам, че основните медии, като The Telegraph, омаловажават значението, като го наричат „непреднамерен имунен отговор, създаден от грешка“. Всеки път, когато клетките ни създават изобилие от непредвидени протеини или предотвратяват производството на подходящи протеини, това може да доведе до непреднамерен имунен отговор с огромен потенциал да причини вреда. Вместо да отхвърляме тези открития като „грешка“, трябва да съсредоточим усилията си и да определим какво точно се случва. Дължим го на всички, които са пострадали от ваксини.

Тази статия е препубликувана от страниците на Соня Илайджа “ Trial Site News „.

Suggest a correction

Подобни статии