|

Noua declarație politică a ONU privind pandemiile

Pe 20 septembrie, reprezentanții noștri reuniți la Organizația Națiunilor Unite (ONU) vor semna o „Declarație” intitulată: „Declarația politică a reuniunii la nivel înalt a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite privind prevenirea, pregătirea și răspunsul în caz de pandemie”.

Aceasta a fost anunțată ca fiind o „procedură de tăcere”, ceea ce înseamnă că statele care nu răspund vor fi considerate susținătoare ale textului. Documentul exprimă o nouă cale politică de gestionare a populațiilor atunci când Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ramura de sănătate a ONU, declară o viitoare variantă virală ca fiind o „urgență de sănătate publică de interes internațional”.

OMS a remarcat în 2019 că pandemiile sunt rare și nesemnificative în ceea ce privește mortalitatea generală din ultimul secol. De atunci, a decis că populația „normală de stil vechi” din 2019 era pur și simplu ignorantă cu privire la iminenta anihilare. OMS și întregul sistem ONU consideră acum pandemiile o amenințare existențială și iminentă. Acest lucru contează, deoarece:

  1. Ei cer mult mai mulți bani decât se cheltuiesc pentru orice alt program internațional de sănătate (banii dvs.),
  2. Acest lucru va aduce o mare bogăție unor persoane care acum lucrează îndeaproape cu OMS și ONU,
  3. Puterile care se cer de la guvernul dumneavoastră vor reimpune exact răspunsurile care tocmai au cauzat cea mai mare creștere a sărăciei și a bolilor din timpul vieții noastre, și
  4. În mod logic, pandemiile vor deveni mai frecvente doar dacă cineva intenționează să le facă să devină astfel (deci ar trebui să ne întrebăm ce se întâmplă).

Personalul care a redactat această Declarație a făcut-o pentru că aceasta este meseria lor. Au fost plătiți pentru a scrie un text care este în mod clar contradictoriu, uneori eronat și adesea destul de lipsit de sens. Ei fac parte dintr-o industrie în creștere rapidă, iar Declarația este menită să justifice această creștere și centralizarea puterii care o însoțește. Documentul va fi aproape cu siguranță aprobat de guvernele voastre, deoarece, sincer, aici se află avântul și banii.

În timp ce cele treisprezece pagini ale Declarației sunt împrăştiate în ceea ce privește realitatea și farsa, ele nu sunt atipice pentru rezultatele recente ale ONU. Oamenii sunt antrenați să folosească cuvinte declanșatoare, sloganuri și teme de propagandă (de exemplu, „echitate”, „emanciparea tuturor femeilor și fetelor”, „acces la educație”, „centre de transfer tehnologic”) cărora nimeni nu s-ar putea opune fără a risca să fie etichetat ca negaționist, de extremă dreapta sau colonialist.

Declarația ar trebui citită în contextul a ceea ce aceste instituții, și personalul lor, tocmai au făcut. Este dificil de rezumat un astfel de compendiu de limbaj „corect”, menit să ascundă realitatea, dar sperăm că acest scurt rezumat va suscita unele reflecții. Răutatea nu este o greșeală, ci o înșelăciune intenționată, așa că trebuie să le distingem clar.

Făcând întuneric în spatele unui văl de lumină

Puse cap la cap, următoarele două extrase rezumă contradicția internă a agendei Declarației, precum și nerușinarea și lipsa de empatie uluitoare a acesteia:

„În această privință, noi:

PP3: Recunoaștem, de asemenea, necesitatea de a aborda inegalitățile și inegalitățile în materie de sănătate, în interiorul și între țări,..

PP5: „Recunoaștem că boala, moartea, perturbarea socio-economică și devastarea provocate de pandemia COVID-19,…”

„Recunoașterea” devastării este importantă. SARS-COV-2 a fost asociat cu mortalitatea predominant în țările bogate, unde vârsta medie a deceselor asociate cu Covid a fost între 75 și 85 de ani. Aproape toate aceste persoane aveau comorbidități semnificative, cum ar fi obezitatea și diabetul, ceea ce înseamnă că speranța lor de viață era deja limitată. Persoanele care contribuiau în mod semnificativ la sănătatea economică prezentau un risc foarte scăzut, un profil cunoscut la începutul anului 2020.

Acești trei ani de devastare socio-economică trebuie, prin urmare, să se datoreze în mod covârșitor răspunsului. Virusul nu a înfometat oamenii, așa cum ar vrea să credem autorii Declarației. Deteriorarea controlului bolilor a fost prezisă de OMS și de alții la începutul anului 2020, cu o creștere a malariei, a tuberculozei, a HIV/SIDA și a malnutriției. Dezorganizarea economică în țările cu venituri mici are ca rezultat specific mai multe decese de sugari și copii.

În țările occidentale, mortalitatea adulților a crescut, așa cum era de așteptat, atunci când se reduce depistarea cancerului și a bolilor de inimă, iar sărăcia și stresul cresc. Știind acest lucru, OMS a sfătuit la sfârșitul anului 2019 să nu impună „sub nicio formă” măsurile de tip „lockdown” pentru gripa pandemică. La începutul anului 2020, sub influența sponsorilor lor, au pledat pentru ele pentru Covid-19. Cu toate acestea, declarația nu poartă nicio notă de căință sau pocăință.

Fără să fie descurajată de incongruență, Declarația continuă să descrie Covid-19 ca fiind „una dintre cele mai mari provocări” din istoria ONU (PP6), notând că, cumva, această epidemie a dus la „exacerbarea sărăciei în toate formele și dimensiunile sale, inclusiv sărăcia extremă…”. De fapt, recunoaște că aceasta a cauzat:

„…(un) impact negativ asupra echității, dezvoltării umane și economice în toate sferele societății, precum și asupra nevoilor umanitare globale, a egalității de gen și a emancipării tuturor femeilor și fetelor, a exercitării drepturilor omului, a mijloacelor de trai, a securității alimentare și a nutriției, a educației, a perturbării economiilor, a lanțurilor de aprovizionare, a comerțului, a societăților și a mediului, în interiorul și între țări, ceea ce anulează câștigurile de dezvoltare obținute cu greu și împiedică progresul…” (PP6)

Pentru a reafirma ceea ce este evident, acest lucru nu se întâmplă din cauza unui virus care vizează persoanele în vârstă bolnave. Se întâmplă atunci când copiilor și adulților productivi li se interzice accesul la școală, la muncă, la asistență medicală și la participarea pe piețele de bunuri și servicii. În mod inevitabil, rezultă o catastrofă economică, socială și de sănătate, care afectează în mod disproporționat persoanele mai sărace și țările cu venituri mici, convenabil de departe, într-adevăr, de sălile de la Geneva și New York.

Nu, nu am fost cu toții implicați egal în această situație.

Nu toți au fost afectați în mod negativ de această catastrofă. Oamenii și corporațiile care sponsorizează o mare parte din activitatea de urgență în domeniul sănătății a OMS și a organizațiilor surori ale acesteia, cum ar fi CEPI, Gavi și Unitaid, s-au descurcat foarte bine cu politicile pentru care au pledat cu atâta tărie. Companiile de software și companiile farmaceutice au obținut profituri fără precedent, în timp ce această sărăcire în masă se desfășura. Agențiile internaționale au avut și ele de câștigat; construcțiile și recrutările sunt puternice la Geneva. Filantro-capitalismul este bun pentru unii.

Obiectivul principal al declarației este de a susține modificările propuse de OMS la regulamentul internațional de sănătate (IHR) și la tratat (PP26), esențiale pentru a se asigura că focarele virale care au un impact atât de mic pot rămâne foarte profitabile. Pentru a sprijini acest lucru, se solicită o nouă finanțare suplimentară de 10 miliarde de dolari pe an (PP29). Există un motiv pentru care majoritatea țărilor au legi împotriva escrocheriilor. ONU și agențiile sale, din fericire pentru personalul său, se află în afara oricărei jurisdicții naționale.

Pe baza evaluărilor sponsorilor lor, personalul acestor agenții își face bine treaba. Pentru restul omenirii, munca lor este un dezastru fără margini. În 2019 au spus să nu se carantineze niciodată, apoi au petrecut anul 2020 apărând carantine și mandate de sus în jos. Timp de trei ani, au pretins în mod teatral că decenii de cunoștințe despre imunitate, povara bolilor și asocierea sărăciei cu mortalitatea nu există.

Acum scriu această declarație a ONU pentru a-și finanța în continuare industria prin intermediul contribuabililor pe care i-au sărăcit atât de recent. Odată însărcinată să servească populațiile vaste ale lumii, în special pe cele sărace și vulnerabile, viziunea ONU a fost consumată de parteneriatele public-private, de atracția Davos și de fascinația pentru persoanele cu averi mari.

Când cuvintele sunt folosite pentru a ascunde acțiunile

În timp ce Declarația subliniază importanța educării copiilor în timpul pandemiilor (PP23), aceleași organizații au susținut închiderea școlilor pentru sute de milioane de copii cu risc minim de Covid-19. Printre aceștia, alte câteva milioane de fete sunt acum exploatate pentru a fi violate pe timp de noapte ca mirese minore, iar altele în muncă infantilă. Femeile și fetele au fost îndepărtate în mod disproporționat de la educație și de la locul de muncă. Ele nu au fost întrebate dacă susțin aceste politici!

Fetele sunt violate pentru că oamenii plătiți să pună în aplicare aceste politici au făcut acest lucru. Ei cunosc contradicția și răul. Dar aceasta este o slujbă ca multe altele. Singurele aspecte neobișnuite, din punct de vedere comercial, sunt amoralitatea pură și lipsa de empatie care trebuie să fie angajate pentru a excela în ea.

Pentru a justifica distrugerea vieților copiilor africani, ONU pretinde că continentul are „peste 100 de urgențe majore de sănătate publică anual” (OP4). Africa are o povară tot mai mare de boli endemice care eclipsează mortalitatea cauzată de astfel de epidemii – peste o jumătate de milion de copii mor înfiecare an din cauza malariei (crescută prin carantinele Covid-19) și o povară similară din cauza tuberculozei și a HIV. În schimb, numărul total de decese înregistrate în Africa în ultimii 3 ani în cadrul Covid-19 este de doar 256.000. Epidemia de Ebola din Africa de Vest din 2015, cea mai mare urgență recentă de acest tip dinainte de Covid, a ucis 11 300 de persoane. MERS și SARS1 au ucis mai puțin de 1.000 de persoane fiecare la nivel global. Cu toate acestea, sărăcia indusă provoacă foamete, crește mortalitatea infantilă și distruge sistemele de sănătate – este aceasta urgența de sănătate la care se referă ONU? Sau pur și simplu inventează lucruri?

Prin intermediul amendamentelor RSI, aceste agenții vor coordona carantinarea, închiderea frontierelor, examinările medicale obligatorii și vaccinarea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră. Sponsorii lor din domeniul farmaceutic se așteaptă în mod rezonabil să câștige câteva sute de miliarde de dolari în plus din aceste acțiuni, așa că putem fi siguri că vor fi declarate situații de urgență. Prin declararea a 100 de astfel de evenimente anual numai în Africa, ei semnalează modul în care vor fi folosite aceste noi puteri. Trebuie să credem că lumea este de așa natură încât doar abandonarea drepturilor și suveranității noastre, pentru îmbogățirea altora, ne poate salva.

ONU și OMS recunosc faptul că unii vor pune la îndoială această ilogică. În PP35, ei caracterizează un astfel de scepticism ca fiind:

„dezinformare legată de sănătate, dezinformare, discurs de ură și stigmatizare”

Recent, OMS a caracterizat în mod public persoanele care discută despre efectele adverse ale vaccinurilor Covid și pun la îndoială politicile OMS ca fiind de „extremă dreapta”, „agresori împotriva științei” și „o forță ucigașă” Acest lucru este nebunesc. Este denigrarea și discursul de ură pe care îl folosesc regimurile fasciste. Cititorul trebuie să decidă dacă o astfel de organizație ar trebui să le controleze libertatea de exprimare și să decidă ce constituie adevărul.

Nu este util aici să oferim detalii despre toate cele 13 pagini de discurs „corect”, contradicție și eroare. Veți găsi o retorică similară în alte documente ale ONU și OMS, în special în ceea ce privește pregătirea pentru pandemii. Vorbirea directă este contrară cerințelor de afaceri. Cu toate acestea, primul paragraf din „Apelul la acțiune” al Declarației dă tonul:

„Prin urmare, ne angajăm să ne intensificăm eforturile de consolidare a prevenirii, pregătirii și reacției în caz de pandemie și să continuăm să punem în aplicare următoarele acțiuni și ne exprimăm hotărârea noastră fermă de a:

OP1. Consolida cooperarea regională și internațională, multilateralismul, solidaritatea globală, coordonarea și guvernanța la cele mai înalte niveluri politice și în toate sectoarele relevante, cu hotărârea de a depăși inegalitățile și de a asigura accesul durabil, accesibil, corect, echitabil, eficace, eficient și în timp util la contramăsuri medicale, inclusiv la vaccinuri, diagnostice, produse terapeutice și alte produse de sănătate, pentru a asigura o atenție la nivel înalt printr-o abordare multisectorială în vederea prevenirii, pregătirii și reacției la pandemii și la alte urgențe sanitare, în special în țările în curs de dezvoltare;”

Mai există încă 48 de propuneri. Ați plătit impozite pentru ca cineva să poată scrie asta!

Acele milioane de fete care suferă noaptea, sutele de milioane de copii cărora li s-a furat viitorul, mamele acelor copii uciși de malarie și toți cei care suferă sub povara tot mai mare a sărăciei și a inegalității dezlănțuite de această farsă ne privesc. Declarația, ca și RSI al OMS și tratatul pe care îl susține, așteaptă semnăturile guvernelor care pretind că ne reprezintă.

Publicată inițial de Brownstone Institute


Suggest a correction

Similar Posts