Η Dr. Meryl Nass μηνύει το Ιατρικό Συμβούλιο του Maine για την αναστολή της, ισχυριζόμενη ότι το Συμβούλιο παραβίασε τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης

Η Dr. Meryl Nass κατέθεσε σήμερα (17 Αυγούστου) αγωγή κατά του Maine Board of Licensure in Medicine και των μεμονωμένων μελών του, ισχυριζόμενη ότι το συμβούλιο παραβίασε τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης και τα δικαιώματά της βάσει του Συντάγματος του Maine.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από την ιστοσελίδα The Defender – Children’s Health Defense’s News & Views

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το συμβούλιο προέβη σε αντίποινα κατά της Nass, ασκούμενης ιατρού εσωτερικής ιατρικής και μέλους του επιστημονικού συμβουλίου της Children’s Health Defense (CHD), όταν το συμβούλιο ανέστειλε την ιατρική της άδεια επειδή εξέφρασε δημοσίως τις αντίθετες απόψεις της σχετικά με τις επίσημες πολιτικές για τον COVID-19, το εμβόλιο COVID-19 και τις εναλλακτικές θεραπείες.

“Επειδή ήταν ειλικρινής, το συμβούλιο στοχοποίησε την Dr. Nass ως κάποιον που έπρεπε να φιμώσει”, δήλωσε στο The Defender ο δικηγόρος της, Gene Libby.

Το φθινόπωρο του 2021, το συμβούλιο εξέδωσε μια δήλωση θέσης, η οποία αναφέρεται στην καταγγελία, δηλώνοντας ότι οι κάτοχοι αδειών θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πειθαρχική δίωξη εάν “παράγουν και διαδίδουν παραπληροφόρηση ή ψευδής πληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19.”

Τον Οκτώβριο του 2021, λίγο μετά την έκδοση της δήλωσης, το συμβούλιο έλαβε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο Nass διέδιδε παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και αμέσως μετά ξεκίνησε έρευνα.

Το συμβούλιο ανέστειλε την ιατρική άδεια της Nass στις 12 Ιανουαρίου 2022, χωρίς ακρόαση, κατηγορώντας την για “αντιεπαγγελματική συμπεριφορά” με τη διάδοση “παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19.”

Την κατηγόρησε επίσης ότι συνταγογράφησε αθέμιτα υδροξυχλωροκίνη και ιβερμεκτίνη για τρεις ασθενείς, για off-label χρήσεις των εν λόγω φαρμάκων.

Το συμβούλιο ανέστειλε την άδεια της Nass και διέταξε νευροψυχολογική αξιολόγηση, υπονοώντας ότι ήταν διανοητικά καθυστερημένη ή χρήστης ουσιών και ανίκανη να ασκήσει την ιατρική.

“Δεν υπήρχαν λόγοι για να διαταχθεί εξέταση ψυχικής υγείας”, δήλωσε η Libby. “Αυτό ήταν απλώς ένα μέσο για να ανακοινωθεί στο κοινό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την Dr. Nass, να δυσφημιστεί και να αμαυρωθεί η φήμη της.”

Αφού η Nass ζήτησε από το συμβούλιο να απορρίψει την καταγγελία εναντίον της, επικαλούμενη παραβιάσεις της πρώτης τροποποίησης, το συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 απέσυρε τις κατηγορίες για “παραπληροφόρηση”, λίγο πριν από την πρώτη ημερομηνία ακρόασής της , στις 11 Οκτωβρίου 2022.

Η υπόθεση του συμβουλίου στηρίζεται τώρα στην υποτιθέμενη μη τήρηση του ιατρικού “προτύπου φροντίδας” από τη Nass, όσον αφορά την ιβερμεκτίνη και την υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του COVID-19 και σχετικά με τα υποτιθέμενα ζητήματα “τήρησης αρχείων”.

Η Nass δήλωσε στην εφημερίδα The Defender:

“Οι δύο κύριες καταγγελίες εναντίον μου ήταν ότι οι δηλώσεις μου ήταν παραπλανητικές και ότι συνταγογραφούσα φάρμακα χωρίς ένδειξη. Η ομιλία μου – η οποία πρέπει να σημειώσω ότι δεν ήταν απλώς μια άποψη, ήταν μια εμπεριστατωμένη άποψη που αναπτύχθηκε μετά από διαβούλευση με την ιατρική βιβλιογραφία – προστατεύεται από την Πρώτη Τροποποίηση.

“Και η συνταγογράφηση φαρμάκων χωρίς ένδειξη είναι κάτι απολύτως νόμιμο, όπως αναφέρεται ρητά στον ιστότοπο του FDA [Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ]. Κάπου μεταξύ 20-50% των φαρμάκων συνταγογραφούνται χωρίς ένδειξη. Οι δικηγόροι στο προσωπικό του διοικητικού συμβουλίου τα γνωρίζουν όλα αυτά. Είναι η δουλειά τους να γνωρίζουν το νόμο σε σχέση με τα φάρμακα.

“Δεν το έκαναν αυτό επειδή πίστευαν ότι είχα διαπράξει κάποιου είδους παράβαση. Το έκαναν επειδή σκέφτηκαν ότι είμαι μεγαλύτερη και δεν θα είχα τα χρήματα να τους αμφισβητήσω και έτσι θα μπορούσαν να τη γλιτώσουν – σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να με μετατρέψουν σε παράδειγμα για να τρομάξουν όλους τους γιατρούς της χώρας.

“Είναι μέρος αυτής της ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο να ποινικοποιήσουν τη διαφωνία με την ποινικοποίηση της λεγόμενης “παραπληροφόρησης.”

Ο Libby δήλωσε ότι οι υπόλοιπες κατηγορίες κατά της Dr. Nass “είναι απλώς ένα πρόσχημα για να την πειθαρχήσουν. Διότι τώρα, από θεσμική άποψη, το συμβούλιο πρέπει να κάνει κάτι. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και 19 μήνες, η οποία είναι η μεγαλύτερη διαθεσιμότητα που γνωρίζω για οποιονδήποτε γιατρό στην πολιτεία.”

Το συμβούλιο αρνήθηκε να προγραμματίσει ακροάσεις σχετικά με την αναστολή της Nass σε διαδοχικές ημέρες. Αντ’ αυτού, πραγματοποίησε μία ημέρα ακροάσεων κάθε δεύτερο μήνα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έξι ημέρες ακροάσεων σε διάστημα 10 μηνών – και η άδεια της Nass έχει ανασταλεί όλο αυτό το διάστημα.

“Αυτό είναι θεμελιωδώς άδικο για τη Dr. Nass, αλλά βρίσκεται στα χέρια ενός θεσμού που δεν θέλει να εκφραστούν οι αντιθέσεις της”, δήλωσε ο Libby.

Στην αγωγή της, η Nass ισχυρίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να “συντρίψουν τις διαφορετικές απόψεις και να καταπνίξουν τον δυσμενή λόγο.”

Η Nass ζητά από το δικαστήριο ελάφρυνση, ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει το διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει να ασκεί αντίποινα εναντίον της, χρηματική αποζημίωση και νομικά έξοδα.

Η CHD παρέχει οικονομικούς και νομικούς πόρους στη νομική ομάδα της Nass με έδρα το Μέιν.

Η πρόεδρος της CHD Mary Holland δήλωσε στο The Defender:

“Η CHD είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την αγωγή της Dr. Nass κατά του ιατρικού συμβουλίου του Μέιν και των μεμονωμένων μελών του.

“Το συμβούλιο και τα μέλη του έχουν στερήσει από την Dr. Nass την άδεια και τα προς το ζην για πάνω από ένα χρόνο χωρίς καμία απολύτως βάση. Αυτού του είδους η λογοκρισία, ο εκφοβισμός και η τιμωρία των ενσυνείδητων γιατρών πρέπει να σταματήσει.

“Οι άνθρωποι χρειάζονται ανεξάρτητους, στοχαστικούς, στοργικούς γιατρούς όπως η Dr. Nass να τους τιμούν, όχι να τους κυνηγούν όπως έκανε το συμβούλιο.

“Χαίρομαι που βλέπω αυτή την υπόθεση να προχωράει στα δικαστήρια προς το συμφέρον της δικαιοσύνης, για την Dr. Nass, τους ασθενείς της και την ευρύτερη κοινωνία.”

Το συμβούλιο παρείχε πόρους για την “καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια

Η δήλωση θέσης του διοικητικού συμβουλίου του Μέιν το φθινόπωρο του 2021 εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια δήλωση της Ομοσπονδίας Κρατικών Ιατρικών Συμβουλίων (FSMB) – ενός ιδιωτικού οργανισμού χωρίς ρυθμιστική εξουσία – η οποία απειλούσε τους γιατρούς “που παράγουν και διαδίδουν παραπληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19” με αναστολή ή ανάκληση της ιατρικής τους άδειας.

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι γιατροί έχουν υψηλό βαθμό δημόσιας εμπιστοσύνης και, ως εκ τούτου, την ευθύνη να “μοιράζονται πληροφορίες που είναι πραγματικές, επιστημονικά τεκμηριωμένες και βασισμένες στη συναίνεση για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.”

Η δήλωση του διοικητικού συμβουλίου του Μέιν ενέκρινε τη δήλωση του FSMB, ενθάρρυνε τους γιατρούς να αντιμετωπίζουν την παραπληροφόρηση όταν τη συναντούν, καλούσε τους γιατρούς να χρησιμοποιούν το υλικό που κυκλοφορεί από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) και ανέφερε ότι η αμφισβήτηση του εμβολίου COVID-19 χαρακτηρίζεται ως “παραπληροφόρηση“, σύμφωνα με την καταγγελία.

Το υλικό της AMA παρέχει κείμενα, σημεία συζήτησης και στρατηγικές για την “καταπολέμηση της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια.”

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μέιν, η Dr. Maroulla Gleaton, είναι επίσης διευθύντρια του FSMB.

Η Nass είναι ευρέως αναγνωρισμένη εμπειρογνώμονας για το εμβόλιο του άνθρακα και για τον βιολογικό πόλεμο. Κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου έξι φορές και έχει αναφερθεί σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times, η Washington Post, οι Los Angeles Times και η Chicago Tribune.

Έχει επίσης υπάρξει εξέχουσα επικριτής των κυβερνητικών χειρισμών της πανδημίας COVID-19, της καταστολής αποτελεσματικών θεραπειών όπως η ιβερμεκτίνη και η υδροξυχλωροκίνη και της ασφάλειας και των κινδύνων του εμβολίου – για όλα αυτά τα θέματα έχει μιλήσει στο Substack της, στο ραδιόφωνο, σε συνεντεύξεις και αλλού.

Όμως, σημειώνεται στην καταγγελία, οι θέσεις της έχουν έρθει σε σύγκρουση με αυτές που υποστηρίζονται στη δήλωση θέσης και τους πόρους που επισημαίνονται σε αυτήν ως “υποστηρικτές του αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τον COVID-19.”

Αυτό ήταν απλώς μια προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου να δικαιολογήσει την απόφασή του να θέσει αμέσως σε διαθεσιμότητα τη Nass και να την εκφοβίσει, υποστηρίζει η καταγγελία.

Το μόνο μέλημα του διοικητικού συμβουλίου ήταν να “φιμώσει” τη Nass και να τη “στιγματίσει ως τρελή

Όταν η Nass αμφισβήτησε την αρμοδιότητα του συμβουλίου να διερευνήσει μια καταγγελία που δεν είχε σχέση με την άσκηση της ιατρικής και αντ’ αυτού “επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου σε μια δήλωση που έκανε στην ιδιωτική της ζωή”, το συμβούλιο απάντησε, στις 14 Οκτωβρίου 2021, ότι συμμετείχε σε “υποτιθέμενη αντιεπαγγελματική συμπεριφορά” παρέχοντας “παραπλανητικές ή/και ανακριβείς” πληροφορίες.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον Ιανουάριο, όπου το συμβούλιο αποφάσισε να αναστείλει την άδειά της, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην “αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της Nass λόγω της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19.”

Το συμβούλιο ανέφερε επίσης τρία θέματα που σχετίζονται με τη θεραπεία ασθενών, ισχυριζόμενο ότι η Nass διέγνωσε εσφαλμένα έναν ασθενή “από το τηλέφωνο”, ότι είχε παράσχει παραπληροφόρηση σε φαρμακοποιό σχετικά με το γιατί συνταγογραφούσε ιβερμεκτίνη για έναν ασθενή και ότι είχε εκδώσει εσφαλμένα μια άλλη συνταγή.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, η Nass ζήτησε την απόρριψη της καταγγελίας, ισχυριζόμενη ότι το συμβούλιο παραβίαζε τα δικαιώματα της πρώτης τροποποίησης.

Το συμβούλιο απάντησε αποσύροντας όλες τις κατηγορίες που βασίζονταν στην ομιλία της, διατηρώντας μόνο τις κατηγορίες που αφορούσαν τη θεραπεία τριών ασθενών.

Ο Libby δήλωσε στην εφημερίδα The Defender ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας και των ακροάσεων, το συμβούλιο δεν μίλησε καν στους τρεις ασθενείς. Δεν τους ενημέρωσε ότι είχαν κλητευθεί τα ιατρικά τους αρχεία, ούτε τους ρώτησε για τη θεραπεία τους από την Dr. Nass.

“Ωστόσο, οι υπόλοιπες πειθαρχικές κατηγορίες βασίζονται όλες στις διαβουλεύσεις και τις συμβουλές της Dr. Nass προς αυτούς τους ασθενείς.”

Ο Libby κάλεσε τους ασθενείς να καταθέσουν στις ακροάσεις της Nass. Όλοι τους έκαναν “διθυραμβικά σχόλια” για τη διαθεσιμότητά της, τις ιατρικές της συμβουλές και τον χειρισμό των υποθέσεών τους και εξέφρασαν την οργή τους που η Nass στοχοποιήθηκε από το συμβούλιο για τις υποθέσεις τους.

Ο Libby δήλωσε ότι ερμήνευσε αυτό ως ένδειξη ότι η μοναδική εστίαση του συμβουλίου δεν ήταν η διασφάλιση της ευημερίας των ασθενών, αλλά μάλλον “η φίμωση της Dr. Nass και η προσπάθεια να την χαρακτηρίσει ως τρελή.”

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εχθρότητα του συμβουλίου κατά της Nass καταδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι παραβιάζει τους δικούς του κανόνες για την επιλογή και την πληρωμή των πραγματογνωμόνων.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του συμβουλίου ορίζουν ότι οι μάρτυρες μπορούν να αμείβονται το πολύ με 125 δολάρια/ώρα για την προετοιμασία και 175 δολάρια/ώρα για την κατάθεση και ότι οι μάρτυρες πρέπει να έχουν την ίδια ειδικότητα με τον εν λόγω ιατρό και να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στο Μέιν.

Ωστόσο, το συμβούλιο πληρώνει τον Dr. Jeremy Faust, ιατρό επειγόντων περιστατικών από το νοσοκομείο Brigham & Women’s Hospital στη Βοστώνη, 500 δολάρια/ώρα για να καταθέσει.

Και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Gleaton, η οποία έχει σύγκρουση συμφερόντων λόγω της θέσης της ως διευθύντριας του FSMB και έχει ενεργήσει με ανοιχτά κοροϊδευτικό τρόπο, αρνήθηκε να αυτοεξαιρεθεί.

Η επόμενη ακρόαση του ιατρικού συμβουλίου έχει οριστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αλλά στο μεταξύ, ο Libby δήλωσε: “Οι ενέργειες του συμβουλίου είναι τόσο εξωφρενικές, που πρέπει να ληφθούν νομικά μέτρα.”

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της Meryl στο CHD.TV

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από την εφημερίδα The Defender

Suggest a correction

Similar Posts