| | | | | |

“Ήξερα ότι σκότωναν ανθρώπους”: Νοσοκόμα καταγγέλλει ότι τα πρωτόκολλα COVID του νοσοκομείου οδήγησαν σε θανάτους ασθενών

Δημοσιεύθηκε αρχικά από το Defender, John-Michael Dumais, 25 Απριλίου 2024

Σε μια συναισθηματική μαρτυρία στο λεωφορείο “Vax-Unvax” της CHD, μια νοσοκόμα που εργαζόταν ως ιατρικός κωδικοποιητής μίλησε για τα νοσοκομειακά πρωτόκολλα και τα οικονομικά κίνητρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 που πιστεύει ότι οδήγησαν σε θανάτους ασθενών που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, συμπεριλαμβανομένης της κακής χρήσης της ρεμδεσιβίρης και των διασωληνώσεων και της αποτυχίας να διερευνηθούν σωστά οι τραυματισμοί από τα εμβόλια.

“Τα νοσοκομεία έγιναν το μέρος όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να πεθάνουν αντί για το μέρος όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να γίνουν καλά”, δήλωσε η Zowe (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), που εργαζόταν ως ιατρικός κωδικοποιητής σε διάφορα νοσοκομεία του Φοίνιξ της Αριζόνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Σε μια συναισθηματική μαρτυρία στην Polly Tommey στο λεωφορείο “Vax-Unvax ” της Children’s Health Defense (CHD) νωρίτερα αυτό το μήνα στο Σάλεμ του Όρεγκον, η πληροφοριοδότης αποκάλυψε τις πρακτικές και τα πρωτόκολλα που πιστεύει ότι οδήγησαν σε θανάτους ασθενών.

Ως ιατρικός κωδικοποιητής, η δουλειά της Zowe ήταν να εξετάζει τα αρχεία των ασθενών και να αποδίδει κωδικούς για διαγνώσεις και θεραπείες. Οι κωδικοί καθόριζαν τον τρόπο με τον οποίο πληρώνονταν τα νοσοκομεία και οι γιατροί.

“Το αποκαλώ κεντρική νοημοσύνη του νοσοκομείου ή άποψη επιπέδου SimCity”, δήλωσε.

Η Zowe δήλωσε ότι αυτό που είδε κατά τη διάρκεια της πανδημίας την αναστάτωσε και την ανάγκασε να μιλήσει.

Έλλειψη ασθενών με COVID στην αρχή της πανδημίας

Σύμφωνα με τη Zowe, τα νοσοκομεία δεν ξέμεναν από κρεβάτια όταν ξεκίνησε η πανδημία και ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία “ας ισοπεδώσουμε την καμπύλη” (flatten the curve).

“Εκείνη την εποχή δεν είχαμε ασθενείς στο νοσοκομείο. Άρχισαν σιγά-σιγά να εισρέουν ίσως αρκετούς μήνες αργότερα”, είπε.

Παρά τον χαμηλό αριθμό ασθενών, τα νοσοκομεία έλαβαν οδηγίες να δημιουργήσουν χωρητικότητα κλινών στέλνοντας τους ασθενείς στο σπίτι τους νωρίτερα από το συνηθισμένο. Η Zowe σημείωσε ότι η πρακτική αυτή ήταν μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα πρωτόκολλα πριν από την πανδημία, καθώς αποτελούσε οικονομική υποχρέωση για τα νοσοκομεία.

“Εάν οι ασθενείς επέστρεφαν, θα έπρεπε να πληρώσουμε για τη φροντίδα τους”, εξήγησε. “Πρόκειται για έναν κανόνα του Medicare, οπότε αυτό ήταν σίγουρα κάτι πολύ διαφορετικό”.

Οικονομικά κίνητρα για τη θεραπεία COVID

Το 2020 εισήχθησαν νέοι κωδικοί ICD-10(Διεθνής Ταξινόμηση των Ασθενειών, Δέκατη Αναθεώρηση) για τη διάγνωση COVID-19 και ένας επικαιροποιημένος κωδικός για τις θεραπείες με remdesivir που σχετίζονται με τον COVID-19, γεγονός που οδηγεί σε σημαντικά οικονομικά κίνητρα για τα νοσοκομεία που θεραπεύουν ασθενείς με τον ιό.

“Έπρεπε να έχουν αυτή τη διάγνωση προκειμένου να λάβουν το μπόνους 20% για τους ασθενείς με COVID“, δήλωσε η Zowe. Εξήγησε ότι ένας ασθενής που λάμβανε remdesivir πληρούσε επίσης τις προϋποθέσεις για το νοσοκομείο για “ένα επιπλέον μπόνους 20% στην πληρωμή λόγω του κινδύνου μη αποδεδειγμένης τεχνολογίας”.

Τα νοσοκομεία έλαβαν αρχικά δωρεάν υδροξυχλωροκίνη από το εθνικό απόθεμα και οι άνθρωποι που έλαβαν θεραπεία με αυτή “τα πήγαιναν πραγματικά καλά” πριν τα νοσοκομεία μεταβούν ξαφνικά στη ρεμδεσιβίρη, δήλωσε η Zowe.

Ωστόσο, αφότου το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανακοίνωσε τον νέο κωδικό ICD-10 για τις λοιμώξεις COVID-19, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2020, και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε στο remdesivir άδεια επείγουσας χρήσης την 1η Μαΐου, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν.

“Ήταν σαν καθοριστική γραμμή”, δήλωσε η Zowe στην Polly. “Σταματήσαμε την αζιθρομυκίνη και την υδροξυχλωροκίνη και πήγαμε κατευθείαν στο remdesivir”.

Remdesivir και πρωτόκολλα διασωλήνωσης

Τα οικονομικά κίνητρα για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης οδήγησαν στην ευρεία χρήση της, παρά τον γνωστό κίνδυνο, σύμφωνα με τη Zowe.

“Το νοσοκομείο είχε ένα πρωτόκολλο σχετικά με τη ρεμδεσιβίρη, γνώριζαν ότι προκαλούσε νεφρική βλάβη“, δήλωσε η Zowe. Εξήγησε ότι το νοσοκομείο απαιτούσε συμβουλευτική συνάντηση για λοιμώδεις νόσους πριν από τη χορήγηση του φαρμάκου και οι ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο σταδίου 3 ή υψηλότερου αποκλείονταν από τη λήψη του.

Ωστόσο, πολλοί ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με remdesivir εξακολουθούσαν να αναπτύσσουν νεφρική ανεπάρκεια μέσα σε λίγες ημέρες, είπε.

“Κάποιοι ασθενείς κατέληξαν να πηγαίνουν στο σπίτι τους με συνταγές για κατ’ οίκον αιμοκάθαρση, κάποιοι ασθενείς κατέληξαν σε λίστα μεταμόσχευσης νεφρού, κάποιοι ασθενείς κατέληξαν με χρόνια νεφρική νόσο αφού τους χορηγήθηκε remdesivir – αν επιζούσαν”, είπε.

Η Zowe ασχολήθηκε επίσης με την κακή χρήση των διασωληνώσεων. “Κάποια στιγμή έστειλαν [με το ενδονοσοκομειακό σύστημα] ένα μήνυμα που έλεγε ότι οι ρυθμίσεις FiO2 [συγκέντρωση οξυγόνου] με διασωλήνωση σκότωναν ανθρώπους”, είπε. Όταν όμως επέστρεψε για να αναζητήσει το μήνυμα, αυτό είχε διαγραφεί.

Η Zowe δήλωσε στο The Defender ότι αφού είδε το μήνυμα, παρακολούθησε τον αριθμό των ασθενών που πέθαιναν διασωληνωμένοι για να επαληθεύσει ότι οι ρυθμίσεις είχαν αλλάξει – αλλά ανακάλυψε ότι “το πρωτόκολλο ήταν το ίδιο και οι ασθενείς εξακολουθούσαν να πεθαίνουν διασωληνωμένοι”.

Αμφισβητήσιμες πρακτικές δοκιμών PCR

Ο νόμος CARES Act παρείχε χρηματοδότηση για απεριόριστες δοκιμές PCR για COVID-19, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική αλλαγή στις πρακτικές δοκιμών, σύμφωνα με τη Zowe.

“Συνήθως οι εξετάσεις κοστίζουν χρήματα στα νοσοκομεία, οπότε δεν τους αρέσει να κάνουν πολλές διαγνωστικές εξετάσεις”, είπε.

Ωστόσο, με τη νέα χρηματοδότηση και τα κίνητρα, τα νοσοκομεία στράφηκαν από το να εξετάζουν μόνο συμπτωματικούς ασθενείς στο να εξετάζουν όλους τους ασθενείς.

“Οι ασθενείς … θα έρχονταν για αφαίρεση χοληδόχου κύστης ή για σπασμένο πόδι ή για ατύχημα με μοτοσικλέτα ή για αυτοκινητιστικό ατύχημα ή για οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε η Zowe, “και ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο, θα έκαναν το τεστ”.

“Το 80% του πληθυσμού των ασθενών μας ήταν θετικό στον COVID, είτε είχαν συμπτώματα είτε όχι – και αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ πριν”, δήλωσε η Zowe.

Η Zowe αποκάλυψε επίσης ότι οι ασθενείς εξετάζονταν επανειλημμένα μέχρι να προκύψει θετικό αποτέλεσμα.

“Θα έκαναν … έξι, επτά, οκτώ τεστ και θα ήταν θετικά, αλλά ο ασθενής δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και ο γιατρός θα ήταν πραγματικά μπερδεμένος”, είπε.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι ασθενείς έπαιρναν αρκετά αρνητικά τεστ, ακολουθούμενα από ένα μόνο θετικό αποτέλεσμα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν για να δικαιολογηθεί η θεραπεία του ασθενούς για COVID-19.

Η Zowe δήλωσε:

“Εάν έβγαινε θετικό το τεστ για COVID-19, τότε θα ξεκινούσαν τη θεραπεία και θα τους διασωλήνωναν αρκετά σύντομα. Θα ξεκινούσαν το remdesivir και στη συνέχεια θα είχαν νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα.

“Απλώς οδηγούνταν στο θάνατο και ήταν σαν να μην υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει το νοσοκομείο για να τους σώσει. … Οι άνθρωποι πέθαιναν χωρίς να μπορούν να αποχαιρετήσουν τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς έλαβαν μόνο ένα τηλεφώνημα. Κάποιοι δεν έλαβαν τίποτα”.

Τραυματισμοί και θάνατοι από εμβόλια

Η Zowe έγινε επίσης μάρτυρας ενός ανησυχητικού αριθμού σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο”, είπε, περιγράφοντας ασθενείς με πολυοργανική ανεπάρκεια που μέσα σε λίγες ώρες πέθαιναν από ηπατική, πνευμονική, νεφρική … αναπνευστική ανεπάρκεια”, είπε. “Το αποκαλούσαν “σήψη“”.

Εκτός από την πολυοργανική ανεπάρκεια, η Zowe ανέφερε ότι είδε ασθενείς με ανεξέλεγκτες επιληπτικές κρίσεις. “Καθημερινά ασθενείς πάθαιναν επιληπτικές κρίσεις και κανένα φάρμακο δεν τις σταματούσε”, είπε. “Τελικά, έπρεπε να τους κάνουν ευθανασία”.

“Το ονόμαζαν εγκεφαλίτιδα ή εγκεφαλοπάθεια και αργότερα ακόμη και ο οργανισμός κωδικοποίησης πληροφοριών – AHIMA – παραδέχτηκε “εγκεφαλίτιδα που σχετίζεται με τον COVID-19“.”

Άλλοι τραυματισμοί από το εμβόλιο περιλάμβαναν ασυνήθιστους θρόμβους αίματος, εγκεφαλικά επεισόδια και ακρωτηριασμούς.

Η Zowe περιέγραψε υγιείς ανθρώπους στα είκοσί τους χρόνια, συνηθισμένους στην πεζοπορία και στον μαραθώνιο, οι οποίοι “ξαφνικά χρειάστηκαν ακρωτηριασμό του ποδιού τους επειδή είχαν έναν τεράστιο θρόμβο αίματος που πήγαινε από το ισχίο τους σε όλο το πόδι τους”.

Παρά τις σοβαρές αυτές αντιδράσεις, οι γιατροί συχνά απέτυχαν να συνδέσουν τους τραυματισμούς με τα εμβόλια. “Απλώς έλεγαν: “Είναι εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, θρόμβος αίματος” και ποτέ δεν τα συνέδεαν αυτά τα δύο”, είπε.

“Πριν κυκλοφορήσουν οι ενέσεις mRNA, δεν ήξερα ότι ήταν δυνατόν ένας άνθρωπος να πεθάνει τόσο φρικτά και τόσο γρήγορα”.

Αδυναμία αναφοράς τραυματισμών από εμβόλια

Οι ιατρικοί κωδικοποιητές αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις στην ακριβή αναφορά των τραυματισμών από το εμβόλιο COVID-19 λόγω της έλλειψης συγκεκριμένων κωδικών ICD-10, σύμφωνα με τη Zowe.

“Δεν υπήρχε τρόπος να αναφέρουμε πραγματικά ότι κάποιος που ερχόταν με καρδιακή προσβολή ή μυοκαρδίτιδα ή επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλίτιδα ή οτιδήποτε άλλο … οφειλόταν στο εμβόλιο COVID-19″, δήλωσε στο The Defender.

Είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος φιλοξενεί το σύστημα κωδικοποίησης ICD-10, χρειάστηκε χρόνια για να διαθέσει έναν ειδικό κωδικό για τους τραυματισμούς από το εμβόλιο COVID-19.

“Το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το αναφέρουμε ως οφειλόμενο σε “ακαθόριστο εμβόλιο””, δήλωσε η Zowe, σημειώνοντας ότι ο κωδικός αυτός ήταν διαθέσιμος εδώ και δεκαετίες, μαζί με πιο συγκεκριμένους κωδικούς τραυματισμών από εμβόλια για ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά ή MMR, τέτανο και εμβόλια γρίπης.

Η Zowe δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ακριβείς κωδικοί ICD-10 για τους τραυματισμούς των εμβολίων, επειδή οι ερευνητές και τα προγράμματα φαρμακοεπαγρύπνησης τους χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση των ανεπιθύμητων ενεργειών κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών και της επιτήρησης μετά την κυκλοφορία.

Οι ερευνητές που μελετούν τη σχέση μεταξύ της μυοκαρδίτιδας και των εμβολίων COVID-19 θα έπρεπε να εξετάσουν κάθε διάγραμμα με τον κωδικό “ακαθόριστο εμβόλιο” ξεχωριστά, εξήγησε η Zowe, “και να ελπίζουν ότι τα αρχεία είναι αρκετά καλά για να καταλάβουν, λοιπόν, ποιο εμβόλιο ήταν αυτό”;

“Έκλαιγα μέχρι να με πάρει ο ύπνος το βράδυ”

Η εμπειρία της εργασίας σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιβάρυνε συναισθηματικά τη Zowe. “Ήξερα ότι σκότωναν ανθρώπους. … Έκλαιγα μέχρι να με πάρει ο ύπνος”, εξομολογήθηκε. “Υπήρχε τόσος πολύς θάνατος. Ήταν σχεδόν ανυπόφορο”.

Η Zowe αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της τον Απρίλιο του 2021 λόγω των εντολών του νοσοκομείου για τα εμβόλια. “Δεν θα εμβολιαζόμουν και δεν θα έκανα τεστ PCR”, είπε. “Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να πάρω απαλλαγή και έτσι παραιτήθηκα”.

Η δυσπιστία της Zowe απέναντι στα νοσοκομεία και τα εμβόλια άφησε μόνιμο αντίκτυπο στη ζωή της. Όταν η Polly τη ρώτησε αν θα πήγαινε κάποιον που αγαπάει σε νοσοκομείο, η Zowe απάντησε: “Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση γιατί θέλω να πω 100% όχι, αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις … [όπως όταν] έχει σπάσει το χέρι σου”.

Και πρόσθεσε: “Θα έπρεπε να γνωρίζω τον γιατρό ή την ομάδα φροντίδας [στο] συγκεκριμένο νοσοκομείο. Θα έπρεπε να τους ελέγξω”.

Η Zowe δήλωσε στο The Defender ότι ελπίζει να εκδώσει ένα βιβλίο σχετικά με τις εμπειρίες της αργότερα φέτος.

Δείτε εδώ:

https://boxcast.tv/view-embed/medical-coder-during-covid-wfckyrlykbkv9lkw1h5c

Suggest a correction

Similar Posts