| | | | | | |

Ваксинираните хора показват продължителни симптоми, подобни на тези на Ковид, с откриваеми протеинови шипове : Предпечатано проучване

Източник: The Epoch Times, Marina Zhang, 29 март 2024 г

Констатациите показват, че запазването на протеините на шиповете вероятно е било двигател на симптомите на дългия Ковид и постваксиналния синдром.

Според неотдавнашно предпечатано проучване протеинът на шипа може да остане в имунните клетки повече от 245 дни след ваксинацията. В проучването са оценени 50 пациенти, които са развили симптоми, подобни на дълъг Ковид, след ваксина Ковид-19; никой от тях не е бил заразен с вируса.

Авторите са извлекли имунни клетки от 14 пациенти след ваксинацията и са установили, че 13 от тях са имали протеин на шипа в имунните си клетки. При асимптоматичните ваксинирани лица не е имало наличие на шипа.

Изследователи от InCellDx, изследователска компания, която произвежда панели и протоколи за тестване и лечение на дълъг Ковид и постваксинален синдром, са автори на статията.

Тяхното предишно проучване, публикувано през 2022 г., показва, че при неваксинирани пациенти с дълга Ковид протеиновият шип може да се запази в имунните им клетки в продължение на 15 месеца.

И в двете статии протеините на шипа са открити в моноцити – имунни клетки, които циркулират в тялото.

Тези констатации показват, че персистирането на тези протеини на шипа вероятно е било двигател на симптомите на дългият Ковид и постваксиналния синдром, казва основателят на InCellDx и водещ автор на изследването д-р Брус Патерсън пред The Epoch Times.

„Тези клетки се свързват с кръвоносните съдове. Те предизвикват ендотелит (възпаление на ендотела) и възпаление на съдовете, което според мен вече е потвърдено от мнозина като вероятно един от най-важните патогенетични механизми при дългия Ковид“, каза д-р Патерсън.

Резервоари за протеинови шипове

„Моноцитите са клетки на имунната система – казва д-р Патерсън. Моноцитите функционират подобно на героя от видеоиграта Pac-Man: Те обикалят тялото и поглъщат протеините, които срещат по пътя си.

При дългия Ковид моноцитите поглъщат протеиновия шип – вирусните остатъци на вируса. При постваксиналния синдром моноцитите поглъщат протеините на шипа, които организмът произвежда от ваксината Ковид-19.

Тези протеини на шипа се съхраняват в моноцитите, което кара клетките да живеят по-дълго, отколкото би трябвало. Удължената продължителност на живота може да предизвика възпаление, което да доведе до различни дълготрайни симптоми.

В проучването д-р Патерсън и неговият екип наблюдават, че пациентите след ваксинация имат значително по-високи нива на моноцити, отколкото тези без симптоми след ваксинация. Симптоматичните пациенти след ваксинация също така са имали ясно повишение на възпалителните биомаркери, докато при безсимптомните пациенти не е имало такова.

Д-р Патерсън смята, че по време на изследването вече не е имало вирусна репликация или производство на протеини от ваксинациите. Вместо това протеините на шипа са се запазили в продължение на месеци, тъй като са били съхранявани.

Той разсъждава, че след като моноцитите погълнат протеините на шипа, шипът превзема програмата за клетъчна смърт на клетките, изключвайки клетъчната смърт, „така че те стават дългоживеещи клетки.“

Подобно явление се наблюдава при вирусите на ХИВ и хепатит С.

Моноцитните клетки могат да предизвикат възпаление. Особено некласическите моноцити, които преминават през кръвоносните съдове, могат да доведат до възпаление и увреждане на кръвоносните съдове.

Няколко проучвания идентифицират възпалените и увредени кръвоносни съдове като основни характеристики на симптомите на дълготрайната ХОВБ. Тези пациенти имат високо ниво на възпалителни химикали, които могат да стимулират умората, съсирването на кръвта, дисрегулацията на имунната и нервната система и др.

Дълъг Ковид срещу „дълго ваксиниране“

Въпреки че едно и също нещо – персистиране на протеини на шипове – вероятно причинява и двете състояния, състоянията имат леко различаващи се химични профили, особено по отношение на нивото на интерлевкин-8 или IL-8.

IL-8 е вид цитокин, който подпомага привличането на имунни клетки към областите на възпаление, обяснява д-р Патерсън.

Той каза, че лекарствата, които блокират тези различни цитокини, би трябвало да премахнат симптомите. Екипът му например е установил, че тумор некротизиращият фактор алфа (TNF-алфа) е цитокин, който при повишена концентрация предизвиква умора. Следователно намаляването на този цитокин може да помогне за намаляване на умората.

Други цитокини, които са общи за дългия Ковид и състоянието, наречено „дълъг вакс“, включват sCD40L и CCR5, които стимулират съдовото възпаление. Друг цитокин, IL-6, сигнализира за системно възпаление.

Д-р Патерсън обясни, че различните химически профили на двете състояния може да се дължат на различните механизми за доставка: Вирусната инфекция причинява дълъг Ковид, докато инокулацията причинява постваксинален синдром.

Протокол за лечение

Д-р Патерсън използва един и същ протокол за лечение на дълъг Ковид и постваксинален синдром. И двете лечения включват ограничаване на възпалението в кръвоносните съдове и в цялото тяло.

Протоколът му включва използването на маравирок, лекарство за ХИВ, и аторвастатин, вид статин, за да се въздейства върху възпалението на съдовете.

Маравирокът блокира CCR5, вид възпалителен цитокин, който причинява възпаление на кръвоносните съдове, докато статините могат да се свържат с рецепторите в кръвоносните съдове, блокирайки свързването им с възпалителните моноцити.

Много лекари са открили успехи с ивермектин, N-ацетилцистеин (NAC) и натокиназа – всички те са лекарства и хранителни добавки, които помагат за разграждането на протеина на външния шип. Д-р Патерсън обаче съобщава за обратното в своята практика. Той обясни, че лекарствата не могат да се насочат към протеина на шипа, съхраняван вътре в клетките.

През февруари Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри клиничното изпитване на д-р Патерсън за тестване на комбинация от маравирок и статин за лечение на дълъг Ковид.

Дългата ваксинация се маскира като дълъг Ковид

Резултатите от проучването предполагат, че някои хора, диагностицирани с дълъг Ковид, всъщност може да страдат от симптоми след ваксинация.

„Доказателство, че обвиняват за увреждането от ваксината „дълъг ковид“?“, пише д-р Лин Флин, експерт по вирусология и инфекциозни болести, в X, позовавайки се на предпечата.

Д-р Патерсън заяви, че симптомите, за които се съобщава при тези пациенти след ваксинация, „са почти идентични със симптомите при дълъг Ковид“, като преобладаващите симптоми са умора, невропатия, мозъчна мъгла и главоболие. Пациентите с дълга Ковид в друга кохорта също съобщават за тези симптоми.

„[Дългият Ковид] има много ниска честота на разпространение, но тъй като милиарди [хора ] са ваксинирани, има голям брой лица, които имат дълъг Ковид“, добавя той.

Освен синдрома след ваксинация, д-р Патерсън заяви, че пациенти с обостряне на Лаймска болест и миалгичен енцефаломиелит (синдром на хроничната умора) също са били обозначени като пациенти с дълга ваксинация поради диагнозата, основана на симптомите.

Suggest a correction

Подобни статии