A WHO hatalomátvételének elősegítése: Bill Gates cimborájának, David Cameronnak a visszatérése

David Cameron volt brit miniszterelnök visszatérése a külügyminiszteri posztra megerősíti, hogy a brit állam fő célja valóban az oltóanyagok erőltetése. A gázai háború által kiváltott, London utcáin töltött büntető hétvége után – amely az országot politikailag és társadalmilag soha nem látott mértékben megtépázta – a jelenlegi miniszterelnök, Rishi Sunak zavaró fordulatot vett, amikor a kabinet átalakítása mellett döntött, aminek szinte biztosan kevesebb köze volt az eseményekhez, mint a jövő hónap elején esedékes WHO-megállapodás előmozdításához (de természetesen a hétvégi események fájdalmas és hasznos figyelemelterelést jelentettek). Az a gyanúm, hogy Sunak nem azért nevezte ki Cameront, hogy a saját politikai bőrét mentse (valójában még nevetségesebbnek tűnt ettől), hanem inkább Bill Gates kedvében akart járni.

2011 júniusában egyike voltam annak a körülbelül tíz tüntetőnek, akik egy londoni Cityben lévő szálloda előtt tiltakoztak, amikor David Cameron Gates jelenlétében aláírta, hogy a brit kormány lesz a GAVI, a Globális Oltóanyag Szövetség fő finanszírozója – ettől kezdve vita és demokratikus konzultáció nélkül az Egyesült Királyság elkezdte az adófizetők pénzének obszcén milliárdjait a globális oltóanyag-iparba/kartellbe önteni.

Azt gondolhatnánk, hogy bármennyire is felháborító volt ez az esemény, a kormányzat szélesebb körű tevékenységéhez képest kissé mellékes volt, de valójában kiderült, hogy valószínűleg tematikus volt. Andrew Bridgen brit képviselő, aki másként gondolkodik, elmondta, hogy 2010-ben új konzervatív képviselőként részt vett az első parlamenti frakcióülésen, ahol Cameron miniszterelnök beszélt, de a várt lelkesítő beszéd helyett Cameron magával hozta Bill Gates-t, aki előadást tartott a konzervatív képviselőknek a vakcinatermékeiről (3.30-tól)! Bevallottan nem ez volt a kezdete Gates és a brit kormány közötti kapcsolatnak, mivel Gordon Brown – aki később az Egy Világkormány híve és a WHO adománygyűjtő nagykövete volt – 2006-ban üzleti tanácsadóként hívta be őt (mintha Gatesnek bármilyen oka lenne arra, hogy aggódjon a brit polgárok jóléte miatt, vagy hogy lojális legyen hozzájuk). 2020 júniusára egy, a brit választók elől nagyrészt elrejtett beszédben Boris Johnson Gates társaságában a GAVI-t az új NATO-ként üdvözölte.

Cameron visszatérését különösen annak fényében kell vizsgálni, hogy Sunak korábban – tavaly októberi hivatalba lépésekor – Andrew Mitchell parlamenti képviselőt is kinevezte a Külügyminisztériumba. Mitchell szintén régi munkatársa volt Gatesnek, aki jelen volt a 2011-es GAVI-találkozón, és 10 éve nem volt kormánytag, miután szóváltásba keveredett egy Downing Street-i rendőrrel. Cameronhoz hasonlóan ő sem számított arra, hogy visszatér a hivatalba. Most, alig két héttel a határidő lejárta előtt ez a két úriember a pole pozícióban van, hogy megkönnyítsék a WHO-megállapodások elfogadását, és a brit nép szuverenitását a legcsekélyebb parlamenti ellenőrzés nélkül tárgyalják ki.

Még zavarba ejtőbb Cameron mélységes érintettsége a Greensill-botrányban, amelyről még a Wiki is őszintén beszámolt:

Cameron miniszterelnöksége idején a pénzember Lex Greensill, fizetetlen tanácsadó volt, akinek hozzáférése volt tizenegy kormányzati minisztériumhoz… 2018-ban Cameron a Greensill Capital tanácsadója lett, és részvényopciókkal rendelkezett a cégben… állítólag 60 millió dollárt is ért, valamint évi 25 nap munkáért évente több mint 1 millió dollárt kapott. 2018-ban a Panorama vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy összességében Cameron a fizetése és a részvényeladások kombinációjával 30 hónapos részmunkaidőben végzett munkájával mintegy 10 millió dollárt keresett adózás előtt.

2019-ben Cameron egy privát találkozót szervezett Lex Greensillel és Matt Hancock egészségügyi és szociális ellátásért felelős államtitkárral; Hancock alatt több NHS-tröszt is a Greensill Capital Earnd applikációját használta. 2020-ban, néhány hónappal a Greensill Capital összeomlása előtt Cameron lobbizott a kormánynál, hogy hajlítsa meg a szabályokat, hogy a cég Covid vállalati finanszírozási eszközből kaphasson kölcsönöket…Több sms-t küldött Rishi Sunak pénzügyminiszterhez, aki végül elutasította a Greensill megsegítését; Cameron tíz virtuális találkozót is tartott Tom Scholar és Charles Roxburgh állandó titkárokkal, hogy megpróbáljon pénzt szerezni a Greensillnek… A kormány tulajdonában lévő British Business Bank egy másik program keretében 400 millió fontot adott kölcsön a Greensillnek, ami 335 millió font potenciális veszteséget okozott az adófizetőknek…

Szóval, milyen indítéka lehetett Sunak -nak, hogy most rehabilitálja Cameront?

Ez a cikk eredetileg az Age of Autism november 15-én jelent meg, és itt a szerző és a szerkesztők szíves engedélyével közöljük.

Suggest a correction

Similar Posts