| |

„O singură doză mi-a distrus viața”: Femeia rănită de vaccinul HPV de la Merck vorbește

La 30 de minute după ce a primit singura doză de vaccin împotriva virusului papiloma uman, sau HPV, Kaley Stockton a suferit un declin dramatic al stării sale de sănătate. „Eram într-o stare de șoc. Nu știam ce se întâmplă”, a declarat Kaley pentru Stephanie Locricchio, gazda CHD.TV, într-un episod recent al emisiunii „The People’s Testaments”

Articolul a fost publicat inițial de The Defender – site-ul de știri și opinii al Children’s Health Defense.

La 30 de minute după ce a primit singura și unica doză de vaccin împotriva virusului papiloma uman (HPV), Kaley Stockton a cunoscut un declin dramatic al sănătății sale.

În timp ce se îndrepta spre serviciu după ce a primit vaccinul, tânăra de 24 de ani, anterior sănătoasă, a făcut urticarie și temperatura corpului a crescut vertiginos. Și mai îngrijorător, inima îi bătea cu putere.

„Eram într-o stare de șoc”, i-a spus Kaley lui Stephanie Locricchio într-un episod recent al emisiunii „The People’s Testaments” de la CHD.TV „Nu știam ce se întâmplă.”

Kaley a sunat la 911. Când paramedicii au stabilit că inima ei bătea cu 183 de bătăi pe minut, au transportat-o la Urgențe. Acolo, medicii i-au administrat Benadryl, care a ameliorat temporar unele dintre simptomele lui Kaley.

Medicii de la Urgențe au externat-o – cu un diagnostic „neconcludent”.

În timpul acelei călătorii și al călătoriilor ulterioare la Urgențe, Kaley a declarat că medicii au negat în mod constant posibilitatea ca simptomele ei să fi fost cauzate de vaccinarea împotriva HPV.

În schimb, a spus ea, aceștia i-au spus: „Nu știm ce s-a întâmplat.”

Medicul care i-a administrat lui Kaley vaccinul HPV – un obstetrician-ginecolog pe care l-a consultat pentru un test Papanicolau de rutină – nu a informat-o despre orice reacții adverse, a declarat Kaley.

„Asta este ceea ce mă șochează… faptul că ea [medicul] nu a făcut cercetări în acest sens”, a spus Kaley. „Ea nu a cântărit riscurile și beneficiile.”

În ciuda faptului că și-a comercializat vaccinul ca fiind sigur și eficient, Merck – producătorul vaccinului Gardasil HPV – se confruntă acum cu un număr tot mai mare de procese, inclusiv o cerere de despăgubire pentru moarte ilicită, în care se susține că firma a ascuns în mod intenționat efectele secundare cunoscute ale vaccinului.

Aceste efecte secundare includ complicații autoimune debilitante, cum ar fi sindromul de tahicardie posturală ortostatică (POTS), probleme neurologice, insuficiență ovariană prematură și alte efecte secundare.

La 29 martie, un judecător federal a cerut ca un grup de 16 procese Gardasil să fie pregătit pentru o serie de procese preliminare de tip bellwether. Procesele vor ajuta părțile să determine modul în care jurații vor răspunde probabil la mărturiile experților și la dovezile care se vor repeta în cadrul numărului tot mai mare de cereri de despăgubire depuse de persoane care au suferit complicații după administrarea vaccinului Gardasil HPV.

Luna trecută, o instanță districtuală din Carolina de Nord a ordonat Merck să predea toate bazele de date cu evenimente adverse Gardasil reclamanților care au dat în judecată gigantul farmaceutic pentru leziuni presupuse a fi fost cauzate de vaccinurile Gardasil.

Bazele de date, care includ informații din Sistemul Merck de raportare și revizuire a evenimentelor adverse – versiunea Merck a Sistemului de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) – ar trebui să conțină toate rapoartele referitoare la evenimentele adverse Gardasil trimise de medici, pacienți și publicații, a declarat avocatul reclamanților, Michael Baum, pentru The Defender.

Între timp, Merck a declarat recent că dorește să administreze vaccinul începând cu vârsta de 9 sau 10 ani, în loc de 11 sau 12 ani, așa cum recomandă în prezent Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Nu vreau să fiu unul dintre acei oameni cărora li se întâmplă acest lucru și care tac”

Înainte de a primi vaccinul împotriva HPV, Kaley a fost o călăreață pasionată de echitație și făcea în mod obișnuit antrenamente intense de Crossfit.

Dar acum, ea se confruntă cu o oboseală atât de extremă încât uneori a avut nevoie de un umblător, a povestit Kaley lui Locricchio.

De asemenea, ea experimentează frecvențe cardiace ridicate, de până la 212 bătăi pe minut, tremurături, convulsii incontrolabile și dificultăți în formarea cuvintelor.

Familia lui Kaley a recunoscut „aproape imediat” legătura dintre simptomele lui Kaley și vaccinul HPV, din cauza contrastului dintre „persoana care eram înainte” și „persoana care eram imediat după”, a spus ea.

„Tatăl meu chiar a spus: „Nu-mi pasă ce înseamnă asta – nu mă mai vaccinez niciodată dacă acesta este riscul”.”

Kaley a spus că, chiar înainte de a se injecta, a fost „ceva” în ea care îi spunea să își ia telefonul și să citească despre vaccinul HPV, dar a rezistat impulsului.

„M-am simțit paralizată din punct de vedere moral și personal, pentru că nu am vrut ca ei [medicul și personalul] să creadă că voi refuza ceva ce ei au spus că mă va ajuta.”

Acum, ea vorbește – în special copiilor și părinților – despre experiența ei.

„Nu vreau să fiu unul dintre acei oameni cărora li se întâmplă acest lucru și care tac”, a spus ea.

Urmăriți episodul aici.

Acest articol a fost publicat inițial de The Defender – site-ul de știri și opinii al Children’s Health Defense sub o licență Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a vă abona la The Defender sau de a face o donație pentru Children’s Health Defense.

Suggest a correction

Similar Posts