| | |

Министерството на финансите на Русия (отново) заяви, че цифровата рубла ще замени парите в брой

„Преминаването към CBDC (Дигитална валута на централната банка) обаче ще бъде напълно доброволно. Не е нужно да се притеснявате!“

Алексей Моисеев, заместник-министър на финансите на Русия, е най-откровеният космически гущер в света. Когато през септември 2021 г. той обяви в интервю, че „цифровата рубла е заместител на кешовата рубла“, скептиците и хейтърите разпространиха обидни слухове, че освежаващата и награждавана честност на Моисеев е била извадена от контекста.

Ето какво каза г-н Моисеев пред РИА Новости две години по-късно, на 30 октомври 2023 г:

По същество [цифровата рубла] е истинската валута на 22-ри или който и да е друг век, която в края на краищата трябва да замени парите в брой.

Той също така обеща, че цифровата рубла ще бъде по-„удобна“ от паричните и безналичните транзакции. Безопасността и удобството са водещите принципи на 21-ви век, така че е лесно да си представим, че 22-ри век ще бъде изключително безопасен и безобразно удобен.

Текст Изображение: Министерството на финансите нарече дигиталната рубла „валутата на 22-ри век“

източник: ria.ru

Но само за да сме на 100% ясни: Елвира Набиулина и нейните предани почитатели в блога обещават, че руснаците никога няма да бъдат принудени да използват цифрови рубли. Постепенният преход към CBDC ще бъде органичен процес – естествен резултат от Изключителното удобство. Руснаците никога няма да бъдат възпрепятствани да използват пари в брой в определени ситуации, въпреки че това вече се случва точно сега, днес, през 2023 г.

Но това не е ни в клин, ни в ръкав. Както каза едва вчера обичаната от всички председателка на Банката на Русия, на руснаците винаги ще им бъде позволено да решават как да получават заплатите и пенсиите си – това е нейната настояща „позиция“ и би било грубо дори да се помисли за възможността тази позиция да се промени. Точно както би било невъзпитано да се мисли, че позицията на Банката на Русия относно налагането на ограничения върху начина, по който могат да се харчат цифровите рубли („оцветяването“ им), някога ще се промени.

Текст Изображение: Дигиталните рубли могат да бъдат харчени само за ограничен списък от стоки. 18/04/2023 – Можете да харчите дигиталните рубли както намерите за добре. 5/09/2023 – Темата за „оцветяването“ на дигиталните рубли ще бъде взета под внимание на по-късен етап от внедряването.

Това беше бързо.(източник / източник)

Всички руснаци разбират колко удобни и доброволни ще бъдат 21-ви и 22-ри век. Само погледнете какво говорят по интернет форумите:

Текст Изображение: Плащанията на пенсии и заплати в дигитални рубли ще е доброволно; Всеки ще избира как да получава дигиталните рубли, отбеляза шефът на Централна Банка; първоначално да, но после не; това бяха чисти глупости; тези, които са съгласни ще получат рупей към пенсията си; не са завършили – доброволно и принудително.

източник: yaplakal.com

Приятна и спокойна неделя.

Тази статия е препубликувана от страниците на Едуард Славскуат за субстанциите

Suggest a correction

Подобни статии