| |

Майките на две момичета, починали след ваксината срещу HPV Gardasil, съдят Merck

Майките на 10-годишната Изабела Зуги и на 14-годишната Сидни Фигероа са подали искове срещу Merck за неправомерна смърт, като твърдят, че компанията съзнателно не е предупредила обществеността и медицинските специалисти за риска от нараняване или смърт от ваксината срещу човешки папиломавирус Gardasil.

Майките на две момичета, починали след поставянето на ваксината срещу човешки папиломен вирус (HPV) Gardasil, съдят Merck.

Адвокатите от Wisner Baum на 16 февруари подадоха два нови иска за неправомерна смърт от името на майката на 10-годишната Изабела Зуги и майката на 14-годишната Сидни Фигероа.

И двете майки твърдят, че ваксината срещу HPV е причинила сериозни автоимунни и неврологични дисфункции, което в крайна сметка е довело до смъртта на дъщерите им, според съобщение за пресата.

Изабела Зуги е била на 10 години, когато на 26 август 2022 г. получава първата си и единствена инжекция с Gardasil.

Според жалбата, подадена в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Северна Каролина, Изабела е била щастливо, здраво момиче без сериозни здравословни проблеми, преди да получи ваксината Gardasil. Тя обичала да чете, особено поредицата за Хари Потър.

Две седмици след поставянето на инжекцията Изабела получава главоболие, летаргия, болки в стомаха, болки в тялото и периодична треска. Лекарите ѝ поставят диагноза антитела срещу миелиновия олигодендроцитен гликопротеин (MOG).

Нарушенията с MOG антитела са остри, възпалителни, демиелинизиращи заболявания на централната нервна система.

Според жалбата, автоимунитет, свързан с MOG антитела, е съобщаван след няколко ваксини, включително Gardasil. Според проучванията Gardasil е „сред най-често съобщаваните ваксинации, свързани с демиелинизация на централната нервна система.“

Изабела умира на 5 ноември 2022 г. Причината за смъртта е посочена като остър енцефалит, свързан с производството на анти-MOG антитела. Изследванията многократно са свързвали острия дисеминиран енцефаломиелитс ваксината срещу HPV.

Майката на Изабела, Кристин, заяви, че ако е знаела, че Gardasil може да навреди на детето ѝ, никога не би дала съгласието си Изабела да получи ваксината.

„Дъщеря ми можеше да озари стаята с прекрасното си чувство за хумор и с любящия си, творчески дух“, казва Кристин. „Но тази светлина започна да се помрачава от момента, в който получи инжекцията Gardasil.“

Тя добави:

„Никой не ми каза, че болката и страданието, които Изи изтърпя преди да умре, са възможни. Но аз съм тук, за да ви кажа, че това е възможно, и е срамно, че една майка, която е загубила дъщеря си, трябва да предупреждава хората за опасностите от тази ваксина, докато компанията, която я произвежда, се опитва да запази тези опасности в тайна.“

„Гардасил унищожи живота на дъщеря ми“

Сидни Фигероа получава две ваксини Gardasil, първата на 11-годишна възраст, а втората на 12-годишна. Преди поставянето на ваксината тя е била отличничка в академичните и спортните си постижения. Участвала е във футбола, леката атлетика и е свирила в училищния оркестър.

След ваксината Gardasil Сидни изпитва многобройни изтощителни странични ефекти, включително главоболие, мозъчна мъгла, ускорен сърдечен ритъм, мъчителна нервна болка и невъзможност да преглъща, което в крайна сметка налага поставянето на хранителна тръба.

Сидни е прикована към инвалидна количка и се нуждае от постоянни грижи. Лекарите ѝ поставят диагноза синдром на постурална ортостатична тахикардия (POTS), синдром на Турет и функционално неврологично разстройство.

Сидни умира на 2 юни 2021 г., на 14-годишна възраст, от белодробна емболия, която се дължи пряко на продължителното обездвижване, свързано с автоимунните ѝ заболявания, предизвикани от Gardasil.

В съдебния иск, подаден от нейно име, се твърди, че Джули Гербердинг, тогава директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), „услужливо е прокарала ваксината Gardasil през регулаторния процес на CDC, явно пренебрегвайки ясните доказателства, че ефикасността на Gardasil не е доказана и че ваксината е потенциално опасна.“

Gardasil унищожи живота на дъщеря ми„, казва Лин Гузман, майката на Сидни. „Тя се бори колкото можеше, но нараняванията, които получи, в крайна сметка я убиха. Ако знаех това, което знам сега, никога нямаше да позволя на Сидни да си постави инжекциите.“

Случаите на Изабела и Сидни ще станат част от многообхватния съдебен спор по делото „Gardasil“, където се разглеждат над 150 подобни дела.

„Безсмислената смърт на тези две красиви млади момичета показва сериозността на обвиненията срещу Merck в тези случаи – че компанията е преувеличила ползите от Gardasil като средство за предпазване от рак и е пренебрегнала рисковете, включително смъртта – всичко това в името на печалбата на компанията“, казва адвокатът на Wisner Baum, Моник Аларкон.

Ако вие или вашето дете сте претърпели вреди след поставянето на HPV ваксината Gardasil, може да имате правни претенции. Посетете Wisner Baum за безплатна оценка на случая.

Гледайте интервюто на CHD.TV с майката на Изабела:

https://live.childrenshealthdefense.org/chd-tv/events/chd-bus-exclusives-page/10-year-old-girl-dies-following-hpv-vaccine/

Suggest a correction

Подобни статии